Telia vaikeuttaa liittymäsopimuksen päättymispäivän tarkastusta - rikkoo lakia ja määräystä

Janne Yli-Korhonen

Telia vaikeuttaa liittymäsopimuksen päättymispäivän tarkastusta - rikkoo lakia ja määräystä
Teleyrityksillä on ollut 1.1.2022 lähtien velvollisuus tarjota kuluttajille mahdollisuus tarkastaa tekstiviestillä määräaikaisen matkaviestinverkon liittymäsopimuksensa päättymispäivä.

Tarkastaminen onnistuu lähettämällä tekstiviesti SOPIMUS (tai ruotsiksi ABONNEMANG) numeroon 18321. Vastauksena saa välittömästi tekstiviestin, joka kertoo määräaikaisen sopimuksen päättymispäivän.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom kuitenkin tiedottaa, että Telia Finland Oyj (Telia) vaikeuttaa asiakkaidensa mahdollisuutta tarkastaa päättymispäivä.

Traficomin mukaan Telia toimii lainvastaisesti, aivan kuten DNA Oyj (DNA) on toiminut jo aiemmin.

"DNA toteutti liittymäsopimuksen tarkastuspalvelunsa tavalla, joka Traficomin näkemyksen mukaan ei ollut lainmukainen. Virasto antoi asiassa velvoittavan päätöksen, jonka tehosteeksi asetettiin uhkasakko. DNA valitti asiasta hallinto-oikeuteen, joka hylkäsi valituksen. Valitusluvan myöntäminen asiassa on parhaillaan DNA:n hakemuksen johdosta korkeimman hallinto-oikeuden arvioitavana", Traficom kertoo tiedotteessa.Traficomin mukaan nyt myös Telia muuttaa sopimustiedon tarkastuspalvelua, eikä jo käytössä olleesta tekstiviestipalvelusta enää saa vastausta liittymän määräaikaisuudesta.
Uudessa mallissa asiakas ohjataan ensisijaisesti tarkastamaan määräaikaisuustieto Minun Telia -palvelussa. Lisäksi käytössä ovat myös muut Telian myynti- ja asiakaspalvelukanavat.

Telian mukaan palvelun toteutuksesta ei ole löytynyt yhtenäistä teknistä toteutustapaa operaattoreiden välillä, mikä on johtanut numeronsiirrettävyyden kilpailutilanteen vääristymiseen.

"Sopimustiedon tarkastuspalvelun tarkoituksena on edistää kilpailua tarjoamalla kaikille kuluttajalle ilmainen, helppo ja välitön tapa tarkastaa määräaikaisen liittymäsopimuksensa voimassaolo. On valitettavaa, että asiakkaiden oikeutta tarkastaa sopimuksensa päättymispäivä heikennetään myös Telialla", toteaa ylijohtaja Jenni Eskola.Traficomin mukaan Telia rikkoo lakia ja määräystä, joten Traficom tulee käynnistämään valvontapäätösmenettelyn Teliaa kohtaan.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -42%

Honor X7a
69 € DNA
141 € BIGBOX.FI
229 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto E14 – hinta laskenut -34%

Motorola Moto E14
79 € Gigantti
79 € Power
119 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy A14 (4G) – hinta laskenut -33%

Samsung Galaxy A14 (4G)
89 € Power
132 € BIGBOX.FI
153 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 132 €

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -23%

Motorola Moto G24
114 € BIGBOX.FI
142 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 146 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.