Hämeenlinna ensimmäisenä 4G- ja 5G-aikaan - Elisan 3G-verkko poistetaan käytöstä

Janne Yli-Korhonen

Hämeenlinna ensimmäisenä 4G- ja 5G-aikaan - Elisan 3G-verkko poistetaan käytöstä
Elisa ilmoitti vuoden 2020 alkupuolella, että Elisan 3G-verkko poistuu Suomesta vaiheittain vuoden 2023 loppuun mennessä, jonka jälkeen käyttöön jäävät nykyaikaiset 4G- ja 5G-verkot. Ensimmäisenä nykyaikaisten mobiiliyhteyksien aikakauteen siirtyy Hämeenlinna, jossa on aloitettu 3G-verkon poistumista valmistelevat toimenpiteet.

Syksyn aikana Hämeenlinnassa valmistellaan 3G-verkosta luopumista ja seuraavassa vaiheessa verkko poistuu asiakkaiden käytöstä.

3G:tä käyttävät laitteet siirtyvät tämän jälkeen käyttämään 2G-verkkoa.

"Suomessa valtaosa käyttäjistä on jo siirtynyt 4G- ja 5G-palvelujen piiriin ja 3G-verkon liikenne on jäänyt vähäiseksi. Hämeenlinna on tässä kehityksessä Suomen kärkeä, ja siksi siellä siirrytään ensimmäisenä puhtaasti 4G- ja 5G-teknologioiden käyttöön. Panostamme vahvasti nykyaikaisiin verkkoteknologioihin, joissa palvelun laatu on 3G:tä parempi niin dataliikenteen kuin puheluidenkin osalta. Ohjaamme asiakkaita aktiivisesti näihin entistäkin toimivampiin palveluihin", kertoo Elisan verkkopalveluista vastaava johtaja Sami Rajamäki.Vanhemmasta verkosta ja tekniikasta luopuminen parantaa mobiiliverkon energiatehokkuutta ja edistää siten kestävää kehitystä.
"Sähkönkulutus on vahvasti tapetilla ja etsimme aktiivisesti keinoja, miten rakentaa digitalisaatiolla kestävää tulevaisuutta. 3G-verkon osalta relevantti kysymys on, kannattaako tyhjässä huoneessa pitää valoja päällä. Suomi on mobiilidatan käytössä maailman kärkeä ja datamäärät jatkavat kasvamistaan. Nyt pystymme tuottamaan asiakkaan tarpeita paremmin vastaavaa palvelua esimerkiksi 5G:llä, jonka tiedonsiirtokyky ja energiatehokkuus ovat 3G:tä huomattavasti parempia", Rajamäki iloitsee.Elisan 3G-verkon sulkeminen etenee vaiheittain vuoden 2023 aikana ja asiasta tiedotetaan lisää muutoksen edetessä. Suomessa myös Telia ja DNA luopuvat 3G-verkosta vuoden 2023 loppuun mennessä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 9 Pro – hinta laskenut -38%

Realme 9 Pro
199 € Verkkokauppa.com
271 € Proshop
319 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 319 €

Apple iPhone Xs Max – hinta laskenut -28%

Realme C35 – hinta laskenut -25%

Realme C35
149 € Verkkokauppa.com
224 € CDON
240 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 199 €

Realme C31 – hinta laskenut -24%

Realme C31
99 € Verkkokauppa.com
131 € CDON
151 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 131 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.