Tältä näyttää tuleva OnePlus 12 - luvassa periskooppikamera, 5400 mAh akku ja muuta

Janne Yli-Korhonen

Tältä näyttää tuleva OnePlus 12 - luvassa periskooppikamera, 5400 mAh akku ja muuta
OnePlus valmistautuu hiljalleen seuraavan lippulaivamallin eli OnePlus 12 -puhelimen julkaisuun. Tähän saattaa mennä vielä useampi hetki, mutta tästä huolimatta tuleva laite on päätynyt ensimmäisen vuodon kohteeksi, joka paljastaa kännykän ulkonäön ja keskeiset ominaisuudet.

Laitteesta on julkaistu renderöityjä kuvia Steve Hemmerstofferin eli OnLeaksin toimesta. Kuvat ja tiedot julkaistiin smartprix.com -sivustolla.

Kuvien perusteella OnePlus 12 muistuttaa paljon Puhelinvertailun arvostelemaan OnePlus 11 -laitetta.

Takana oleva kamera-alue on muodoltaan samanlainen, mutta eroaa kuitenkin merkittävästi. Renderöidyssä kuvissa mustan laitteen kamerajärjestelmä näyttää koostuvan kolmesta sensorista, joista yksi on periskooppikamera.OnePlus 11 -mallissa on tavallinen 32 megapikselin telekamera, mutta sitä käytetään laitteessa muotokuvakamerana. OnePlus 12 tarjoaa tältä osin siis suuren muutoksen, sillä taakse on tulossa smartprix.com -sivuston mukaan 3x optiseen zoomiin kykenevä 64 megapikselin Omnivision OV64B -sensori.

Renderöidyt kuvat kahdesta vierekkäin olevasta OnePlus 12 puhelimesta, vasemmalla puolella puhelin on kamerat katsojaa kohti ja oikealla puolella olevan puhelimen näyttö on katsojaa kohti

Pääkamera ja ultralaajakulma ovat tietojen mukaan kumpikin 50 megapikselin tasoa. Kamerat on kehitetty yhteistyössä Hasselbladin kanssa.

Kuvat myös paljastavat, että OnePlus on siirtänyt LED-valon kamera-alueen ympyrän ulkopuolelle.

Tietojen mukaan OnePlus 12:n etupuolella on 6,7-tuumainen QHD OLED-näyttö, joka on reunoilta hieman kaareva. Virkistystaajuus yltää 120 hertsiin ja käytössä on LTPO-tekniikka, joka säätää virkistystaajuutta akunkeston pidentämiseksi. Etukamera on siirretty reunasta keskelle ja tarkkuudeltaan 32 megapikseliä.Laitteen sisälle on luvassa todennäköisesti tuleva Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiiri. Sen pariksi on tulossa 16 gigatavua LPDDR5X -RAM-muistia ja 256 gigatavua UFS 4.0 -tallennustilaa.

Vuodon mukaan sisällä olisi suurehko 5400 mAh akku, joka tukee 100 watin langallista latausta. Aiemmin puhelimen on huhuttu tukevan jopa 150 watin latausta. Lisäksi luvassa on 50 watin langaton lataus.

OnePlus 11 tuli saataville alkaen 879 euron hinnalla, mutta OnePlus 12 näyttää ensimmäisten tietojen perusteella kyvykkäämmältä laitteelta, ja tämä saattaa nostaa hintoja. Nämä tiedot ja muut ominaisuudet kuitenkin vahvistuvat vasta, kun laite virallisesti julkaistaan.

Artikkeli julkaistu alkuperäisesti 12.7.2023. Päivitetty 18.7.2023 uusilla tiedoilla.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Edge 40 Neo – hinta laskenut -46%

Motorola Edge 40 Neo
179 € CDON
329 € Gigantti
329 € Power

Alin hinta viikko sitten: 328 €

Honor X7a – hinta laskenut -42%

Honor X7a
69 € DNA
142 € BIGBOX.FI
229 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto E14 – hinta laskenut -34%

Motorola Moto E14
79 € Gigantti
79 € Power
119 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Xiaomi Poco F5 Pro – hinta laskenut -23%

Xiaomi Poco F5 Pro
596 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 773 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.