Tällainen on OnePlussan ensimmäinen taittuvanäyttöinen puhelin

Janne Yli-Korhonen

Tällainen on OnePlussan ensimmäinen taittuvanäyttöinen puhelin
Jo useat Android-valmistajat ovat julkaisseet taittuvanäyttöisiä älypuhelimia ja seuraavaksi sellainen on luvassa Suomessa hyvin suositulta kiinalaiselta OnePlussalta.

OnePlus on vahvistanut sen ensimmäisen taittuvanäyttöisen olevan nimeltään OnePlus Open, ja kyseessä on Samsungin Galaxy Z Fold -laitteiden tapaan kirjan tavoin avautuvasta laitteesta eli ulkonäyttö on samaa kokoa kuin tavallisessa älypuhelimessa ja auki avattuna käyttöönsä saa suuren näytön.

Open-laite on päätynyt vuotokuvien kohteeksi smartprix.com -sivustolla, joten taittuvanäyttöisen kännykän ulkoiset ominaisuudet ovat pitkälti tiedossa.

Ensimmäisenä katseet kiinnittyvät laitteen takakameroihin, sillä niille on varattu varsin iso, ympyrän muotoinen alue.

Tarjolla on kolme kameraa, joista yksi myös OnePlus 12 -puhelimeen huhuttu periskooppikamera. Sen tarkkuuden kerrotaan olevan 64 megapikseliä. Pää- ja ultralaajakulmakamera käyttää 48 megapikselin sensoria.Kameroiden lisäksi ympyrässä on H-logo, joka viittaa Hasselbladiin, jonka kanssa OnePlus on tehnyt yhteistyötä muutaman vuoden ajan. LED-valo on puolestaan hieman erikoisesti sijoitettu laitteen yläreunaan.

OnePlus Openin kansinäyttö on leveämpi kuin mitä Galaxy Z Fold -laitteissa on nähty eli se muistuttaa enemmän tavallisen älypuhelimen näyttöä. Sen kooksi kerrotaan 6,3 tuumaa.

Taittuva näyttö on puolestaan kooltaan 7,8-tuumainen, ja kummassakin näytössä hyödynnetään 120 hertsin virkistystaajuutta. Etukamera isossa näytössä sijaitsee oikeassa yläkulmassa.

Paneelin osalta OnePlussan piti ilmeisesti aluksi hyödyntää BOE:n toimittamia paneeleja, mutta tämä on nähtävästi viime hetkillä vaihtunut Samsungiin.

Mallinnos kahdesta OnePlus Open taittuvanäyttöisestä puhelimesta. Toinen on takaosa katsojaa kohti, ja laitteen takana on iso ympyrän mallinen kamerajärjestelmä. Toinen laite on päänäyttö kohti katsojaa

Openin sivut ja ulkopinnat ovat tasaiset ja takaa laite on viimeistelty tekonahkalla. Tasaisilla on sivuilla on kaksi kaiutinta, USB-C -liitäntä, sormenjälkilukijalla varustettu virtapainike ja sieltä löytyy myös OnePlussan tuttu kolmivaiheinen kytkin.

Lisäksi OnePlus Openin kerrotaan käyttävän Snapdragon 8 Gen 2 -alustaa, jopa 16 gigatavun RAM-muistia, vähintään 256 gigatavun tallennustilaa ja 4800 mAh akkua 67 watin langallisella latauksella.

OnePlus vahvisti jo alkuvuodesta julkaisevansa taittuvanäyttöisen älypuhelimen tänä vuonna, toisen puoliskon aikana. Tarkempi julkaisuajankohta ei kuitenkaan ole vielä tiedossa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G (global) – hinta laskenut -33%

Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G (global)
167 € CDON
259 € Multitronic
275 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 248 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -25%

Honor Magic4 Lite
149 € Power
175 € CDON
199 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 199 €

Oppo A17 – hinta laskenut -20%

Oppo A17
118 € Multitronic
148 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 148 €

Xiaomi POCO F4 – hinta laskenut -20%

Xiaomi POCO F4
455 € Hobby Hall
565 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 565 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.