Lähimaksaminen tulossa MobilePayhin tänä vuonna

Janne Yli-Korhonen

Lähimaksaminen tulossa MobilePayhin tänä vuonna
MobilePay uudistui tänä vuonna Suomessa, kun sovelluksessa otettiin käyttöön Vippsin ja MobilePayn teknologiat. Tänään Vipps MobilePay otti käyttöön uuden version MobilePay-sovelluksesta 4,5 miljoonalle tanskalaiselle käyttäjälle. Tämä on merkittävä virstanpylväs, sillä nyt sama sovellus on käytössä Tanskassa, Suomessa ja Norjassa. Ruotsi seuraa pian perässä.

Yhtenäinen alusta mahdollistaa maksamisen kaikkialla Pohjoismaissa, Vipps MobilePaylta kerrotaan.

"Jos kaikki menee suunnitellusti, voit käyttää Vipps MobilePayta Norjassa, Tanskassa ja Suomessa ennen kesää. Ruotsi tulee toivottavasti mukaan melko pian sen jälkeen", kertoo Vipps MobilePayn toimitusjohtaja Rune Garborg.



Vipps MobilePayn tavoitteena on olla paras ja kattavin mobiililompakko Euroopassa.

"Maksamisen markkinaa hallitsevat globaalit teknologiajätit. Siksi yhtenäisen pohjoismaisen ratkaisun rakentaminen on meille tärkeää. Yhdistymisen myötä meistä on tullut entistä voimakkaampi pohjoismainen toimija, joka kehittää skaalautuvia ratkaisuja. Niiden avulla olemme valmiimpia kohtaamaan kovan kilpailun. Päämäärämme on olla saatavilla kaikissa maksutilanteissa kaikkialla Pohjoismaissa", sanoo Garborg.



Vipps MobilePayn tiedotteessa kerrotaan sovelluksen saavan merkittävän ominaisuuden tämän vuoden aikana.




Pohjoismaiset rajat ylittävien maksujen lisäksi Vipps MobilePay aikoo myöhemmin tänä vuonna lanseerata tap-to-pay -maksamisen eli lähimaksamisen sekä iPhonelle että Android-puhelimille kaupoissa.

Vipps MobilePay kertoo taistelleensa vuosia vapaan kilpailun puolesta. Yritys odottaa vielä lopullista sopimusta EU-komission ja Applen välillä.

MobilePaylla pystyi jo aiemmin maksamaan kaupoissa, mutta tuo ominaisuus poistettiin käytöstä vuoden 2023 lopulla. Maksaminen oli kuitenkin toteutettu eri tavalla kuin nyt tuleva lähimaksaminen.

Tiedotteessa ei tarkemmin kerrota, miten lähimaksaminen MobilePayhin toteutetaan, mutta oletettavasti se tulee toimivaan samalla tavalla kuin esimerkiksi Google Wallet- ja Apple Pay-lähimaksutavat eli puhelin viedään lähimaksupäätteen lähelle ja siinä hyödynnetään NFC-yhteyttä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Xiaomi 12T – hinta laskenut -37%

Xiaomi 12T
406 € CDON
438 € Proshop
550 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 648 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.