Googlen Paikanna laite -verkosto otettiin käyttöön Android-laitteilla

Janne Yli-Korhonen

Googlen Paikanna laite -verkosto otettiin käyttöön Android-laitteilla
Google on alkanut lähetellä suomalaisille Android-käyttäjille sähköpostia, jossa kerrotaan Paikanna laite -verkostosta ja sen käyttöönotosta.

Paikanna laite -verkoston avulla Android-laitteella voi paikantaa muita Android-laitteita, myös offline-tilassa olevia. Verkoston avulla voi myös löytää muita yhteensopivia Pikapari-lisävarusteita, kuten nappikuulokkeita tai seurantalaitteita, kun niiden verkkoyhteys on katkaistu.

Paikanna laite tallentaa laitteiden viimeaikaiset sijainnit ja Googlen mukaan paikantamiseen käytetään yli miljardin Android-laitteen verkostoa.

Paikantamiseen ja laitteiden löytämiseen laitteet hyödyntävät Bluetoothia, joka etsii lähistöllä olevia laitteita. Jos oma laitteesi löytää Bluetoothin avulla muun henkilön Paikanna laite -verkostoon kuuluvan laitteen, tieto siitä päivittyy turvallisesti Paikanna laite -verkostoon.

Lue: Android 15 ei anna kytkeä Bluetoothia pois päältä.Näin oikea omistaja näkee, missä vaikkapa kadonnut Android-puhelin on viimeksi havaittu. Paikanna laite -verkosto näyttää omistajalle sijainnin lisäksi laitteen akun varauksen ja yhdistetyn verkon. Lisäksi sen avulla voi toistaa äänen laitteessa paikannuksen helpottamiseksi.

Paikanna laite -ominaisuus on oletuksena päällä, mutta sen voi halutessaan kytkeä asetuksista. Paikanna laite -ominaisuuden löydät helpoiten kirjoittamalla asetuksissa hakupalkkiin 'Paikanna laite'.

Käytä Paikanna laite -verkostoa

Paikanna laite -ominaisuudelle löytyy myös oma mobiilisovellus ja kadonneita laitteita voi tutkailla myös nettisivujen kautta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -49%

Honor X7a
69 € DNA
136 € Bigbox
143 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 135 €

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -33%

Motorola Razr 40 Ultra
783 € CDON
1170 € Dustin Home
1179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 1160 €

Honor Magic5 Lite – hinta laskenut -30%

Honor Magic5 Lite
119 € Power
139 € DNA
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Realme C30 – hinta laskenut -22%

Realme C30
78 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.