Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Odotetun Nokia N8:n julkistus ensi kuussa?

33
Matti Vähäkainu

Odotetun Nokia N8:n julkistus ensi kuussa?
Niin kuluttajat kuin lehdistökin odotti eilen Nokialta käänteentekevän Nokia N8 -puhelinmallin julkistusta. Toisin kävi, matkapuhelinjätti esitteli vaatimattomampia ja edullisempia S40-, S60- ja Symbian^1 -puhelimia. Symbian^3-puhelinta saadaan siis odottaa, mutta kuinka kauan? GSMArena kertoo, että julkistus tapahtuu ensi kuun puolen välin tienoilla.

Sivuston mukaan O2-operaattorin työtekijä kertoi, että puhelin löytyy jo O2 UK:n tilauslistalta. Mahdollisesti briteissä O2:n myyntiin saapuvaa laitetetta saadaan odottaa lähteen mukaan ensi kuuhun. Lähteen mukaan N8 oli tarkoitus esitellä jo tässä kuussa, mutta syystä tai toisesta näin ei tapahtunut.

Lähde ei pystynyt vahvistamaan laitteen teknisiä ominaisuuksia. Huhut muun muassa 12 megapikselin kamerasta ja HDMI-liitännästä saavat siis edelleen odottaa virallista sanaa.

Kommentit (33)

Thor1993
Thor1993

1

Pitää toivoa, että tulis ja vähintään niillä specseillä mitä huhuttu. Olis pitkästä aikaa Nokia taas älypuhelinmien high-end kilpailussa.

Sen nyt tietää, että (ainakin täällä kommenteissa) kaikki haukkuu sitten jos on ominaisuudet ja softa kohallaan esim. muotoilusta, väreistä ja vaikka siitä ettei saa kivoja vaihtokuoria, kun 3310 sai.

Vastaa
kikuu
kikuu

4

@2 Joo, mutta ehkä tuo 12 megapikselin tarkkuus ja mahdollisesti todella laadukas objekti selittävät asian??

Vastaa
Symbbari (vahvistamaton)

5

Tästä kesä-heinäkuussa kauppoihin Symbianin lippulaiva ja syyskuussa Nokia World:ssa ensimmäisen Meego-puhelimen julkistus gigahertsin prosessorilla niin Nokia on taas mukavasti mukana kilpailussa kalliimpien älypuhelimien sarjassakin.

Vastaa
Puppek
Puppek

6

4. Voisihan polttovälin ja kennon koon kasvattaminen selittää, mutta se on väärä linja puhelimen suunnittelussa. Nokian pitäisi juuri pyrkiä eroon patukkamalliensa maineesta.

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

7

@6
Tjaa minusta se on ihan oikea suuntaus. Mielipiteensä kullakin :) Jos kamera vaatii tuollaista muotoilua ollakseen laadukas kamera, niin sallittakoon se.

Vastaa
Citröën (vahvistamaton)

8

@5
Siihen mennessä HTC huitelee seuraavalla 1,5GHz Snapdragonilla (olikohan vielä tuplaytiminen?), Applesta ei vielä hajuakaan, osa Windows Phone 7 -pohjautuvista puhelimista käyttänevät Qualcommin uusimpia siruja mitä esiteltiin alkuvuoden messuissa, Samsung ehtii kehittämään taas syksyyn mennessä uusia siruja (Wavessa ja Galaxy S:ssä on huomattavasti tehokkaampi suoritin mitä Snapdragon tai OMAP3-alusta tarjoaa)... En maalaa piruja seinille, mutta saas nähdä. Tulee varsin mielenkiintoinen loppuvuosi.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

9

Pitkästä aikaa Nokialta Symbian-puhelin, jonka voisi jopa ostaa. Pitää nyt vaan kattoo vielä lopulliset speksit yms. Ja kunhan nyt tulisi joskus markkinoille. Jos saisivat kesäksi uunista ulos...

Vastaa
miksuh2
miksuh2

10

@2 Puppek

> Ikävästi tököttää tuo kameraosa tuosta. Ei vaikuta kovin hyvin taskuun
> sujahtavalta.

Ei se minusta ole sen enempää koholla kuin mitä oli esimerkiksi N95:ssä ja itseäni se N95:n linssi ei ainakaan koskaan millään tavalla haitannut puhelimen ollessa taskussa. Myöskään puheinta kädessä pitäessä se ei haitannut.

Vastaa
villenn (vahvistamaton)

11

@10
Sinua sinua sinua... sinä = kaikki muut yhtälö ei ole tosi.

Vastaa
Puppek
Puppek

12

@6 Jos lähdet hakemaan aina vaan parempaa kameraa puhelimeen, niin lopulta luurin paksuus kasvaa aivan naurettavaksi polttovälin, kennon ja linssin kanssa varmaan nykyisten järjestelmäkameroiden mittoihin.

@10

Jotkut osaavat tehdä puhelimia, joissa kamera ei ole yhtään koholla, kuten Apple ja Samunsung. Nokialla puhelimet ovat aina olleet aika palikoita, poislukien 3210.

http://www.puhelinvertailu.com/uutiset.c..._s_kasittelyssa
Mukavan slimmi...

Itseäni ainakin inhottaisi tuollainen N8:n uloke vaikka muu luurissa olisikin kunnossa. Toivottavasti vasta prototyyppi.

Vastaa
mikkokk
mikkokk

13

onneksi pupeille on puppepuhelimia kuten ipuppe. lihaa syövät heteromiehet valitsevat sitten puhelimensa eri kriteerein.

Vastaa
Jeppisjoo (vahvistamaton)

14

@12

Eiköhän Nokia saisi tungettua sen iPhonen kameran ihan samaan lituskaan kokoon mitä Applekin. Tekeekö iPhonen kameralla oikein mitään onkin sitten eri asia. Sitä ei taideta pahemmin keynoteissa mehutella. Okei otetaan takaisin. Varmasti mehutetaan, kuten kaikkea muutakin. :)

12Mpix on aivan älytöntä kännykkäpuhelimessa ja viidellä Mpix:llä saatetaan päästä jopa parempaan lopputulokseen. Xenon salamasta plussaa. Mitä luultavammin tällä päästään jo ihan siedettäviin pokkaritason kuviin.

Vastaa
Puppek
Puppek

15

@14

Varmasti saa tungettua ja on saanut tungettua parempiakin, mutta kännykameran rajat vaan ovat alkaneet tulla vastaan. Parempaan ei minusta ei kannata pyrkiä, jos kääntöpuolena on mötikkä puhelin.

Vastaa
Stonik
Stonik

16

Pähkinänkuoressa se kai menee niin, että sensorin pysyessä samankokoisena lisääntyvät megapikselit pienentävät luonnollisesti pikseleiden kokoa. Ja tämä tietää lisää kohinaa, eli huonompaa kuvaa, isommissa pikseleissä on suurempi dynaaminen skaala värisävyjen suhteen valkoisen ja mustan välillä.

Protohan tuo on, mutta todennäköisesti tuossa on haettu kompromissia cmos-sensorin fyysisen koon, megapikselimäärän ja kuvanlaadun suhteen. Varmasti 12 mpix saadaan mahdutettua hyvinkin pieneen tilaan, mutta tuloksena on joko kohinaa täynnä oleva kuva - tai algoritmin täysin luonnottomaksi muokkaama otos.

Korjatkaa jos olen väärässä.

Ja niin, ennemminkin tuota kamerasensorin kohtaa olisi voinut korostaa vaikkapa oranssilla tai limellä värityksellä. ;)

Vastaa
doh82 (vahvistamaton)

17

@12 iPhonen kamerahan on kautta-aikojen haukuttu aivan surkeaksi. Kolme kyseisestä kapulaa omistaneena voin todeta että näin myös käytännössä on. Nyt N900:sta vajaan puoli vuotta käyttäneenä voisin todeta oikeastaan tykkääväni hieman miehekkäämmän kokoisesta luurista. iLuuri tipahteli nakkisormista tuon tuosta, mutta N900:sta en ole vielä ryyppyreissuista huolimatta heittelemään.

Ymmärrän kyllä että litteä kännykkä on tärkeä kireitten farkkujen ystäville, mutta itse en ole ns. Dark Roomien ystävä, joten arvostan laitteen ominaisuuksia ja käyttömahdollisuuksia enemmän kuin pientä kyhmyä takakannessa. :)

Vastaa
miksuh2
miksuh2

18

@11 villenn

"Sinua sinua sinua... sinä = kaikki muut yhtälö ei ole tosi."

No voi herran jestas, oletko sä todella noin lapsellinen...

Vastaa
miksuh2
miksuh2

19

@12 PuppeK

"Jotkut osaavat tehdä puhelimia, joissa kamera ei ole yhtään koholla, kuten Apple"

Kertoo kyllä aika paljon se, jos edes alkaa vertaamaan sitä iPhonen lelukameraa tuohon N8:n kameraan :D iPhonen kamera kelpaa lähinnä webbikameraksi, ja ilmeisesti se on sitten sitä Applen osaamista sekin kun kamerasta puuttuu käytännössä kaikki kuvausasetukset ja salama.

Vastaa
Puppek
Puppek

20

@17 & @19

Katso kommenttini 15. En sanonut, että iPhonessa olisi parempi kamera, mutta paremmin se on upotettu puhelimeen kuin useissa Nokialaisissa.

Mieluummin otan tasapaksun puhelimen, kuin sellaisen jonka kuorista tulee mieleen suunnittelu tyyliin: "Ei se perhana mahdukkaan sinne. Hei, tehkää tuohon kuoreen sellainen kotelo niin laitetaan siihen"

Vastaa
fink0
fink0

21

@20 Puppek, kiitos asiantuntevista kommenteistasi ja poikkeuksellisen objektiivisesta näkemyksestäsi matkapuhelinvalmistjien tuotteista. Mielestäni on erittäin arvokasta sekä suoraan sanoen suuri kunnia saada kuulla kaltaisesti intellektuellin diginatiivin näkemyksiä mobiilimarkkinoiden uusimmista vivahteista. Vihdoin suurella yleisöllä on mahdollisuus kokea sekä ennen kaikkea ymmärtää suosittelemasi matkapuhelinvalmistajan ylivertaisuus kaikilla osa-alueilla. Olisi ilahduttavaa myös jatkossa kuulla briliantteja kommenttejasi ohjaamaan meidän tavallisten kuluttajien ostopäätöksiä. Uskon myös Nokian seuraavan vinkkejäsi puhelinmuotoilun sekä trendien suhteen tältä palstalta saadun markkinatiedon kautta.
Joulurauhaa

Vastaa
Phiideer
Phiideer

22

@4

Mä veikkaan, että se on johtuu tuosta xenon-salamasta; jostain luin, että se vaatii runsaasti enemmän tilaa vievän kondensaattorin verrattuna led-salaman vastaavaan.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

23

@20
Yhtälailla oletetun N8:n koko/muoto on kompromissi kuin jonkun toisen puhelimen huonolaatuinen kamera. Toista haittaa se koko/muoto, toista se onneton kamera.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

24

@17
Mutta toisaalta iPhonen kamera on kuitenkin ilmeisesti 3mpix kameraksi todella onnistunut - jos netin kuvia on uskominen.

Vastaa
jepulisjoo (vahvistamaton)

25

@24

En ole vertailuja nähnyt, mutta ilman minkäänlaista salamaa sanoisin, että sillä saa otettua ihan mukiinmeneviä kuvia hyvässä valaistuksessa. Suomessa kesällä noin 3kk:n välisenä aikana aina kun aurinko paistaa.

Itsellä N97 mini ja siinäkin tuo kameraosa on koholla. 5Mpix kamera ja silti laatu on mielestäni melko heikko hiemankin hämärässä. Tosin itse puhelinosahan on huomattavasti iPhonea ohuempi, mutta näytön kanssa vissiin karvan paksumpi.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

26

20@
>Mieluummin otan tasapaksun puhelimen, kuin sellaisen jonka kuorista
>tulee mieleen suunnittelu tyyliin: "Ei se perhana mahdukkaan sinne.
>Hei, tehkää tuohon kuoreen sellainen kotelo niin laitetaan siihen"

Onneksi on vaihtoehtoja, markkinoilla on paljon tasapaksuja puhelimia, osassa kameran osalta asia ratkaistu niin että laitettu keposempi kamera, jos laitteen paksuusa ja koko muuten on suuri, niin se mahdollistaa sitten vähän paremman toteutuksen. Yleisesti ei ole kuitenkaan kamera painotteisista laitteista.


Jos laitteessa on panostettu kameraan on se kamera usein helposti havaittavissa laitteen muotoilussa, kyse usein mys teknisistä syistä, mutta myös siitä että osa kamerasta kiinnostuneista kuluttajista haluavat sen näkyvän.

Osa niistä kuluttajista jotka arvostavat pientä kokoa, ohuutta, haluavat mielummin sen uhen tuotteen vaikka siinä kameran kohdalla olisi paksumpi kohta, vastineeksi paremmasta kamerasta, se kamera ei useinkaan häritse käyttöä, kuin ehkä pöydällä, mutta jos verrataan laitteeseen jossa muuten joka suuntaan kaarevia muotoja niin tuollaisen kamerallisenkin tukevuus pöydän pinnalla voi olla parempi.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

27

Toivottavasti tosiaankin julkistavat mahdollisimman pian, jotta saadaan spekseistä vähän enemmän tietoa. Ja toivottavasti tulisi viimeistään kesällä markkinoille, niin voisin itsekin ostaa. :) Nykyinen känny alkaa olla jo siinä kunnossa, että ei kovin kauaa enää jaksa käyttää. :P

Vastaa
Ergopad
Ergopad

28

Kannttaa kans muistaa, että tällä hetkellä Nokialla on jo paras kamerapuhelin N86 8MP, joka on monessa testissä todettu omaavan parhaan kameran. Toisin kuin muilla valmistajilla, Nokialla ne megapixelit eivät ole pääasia kameran kanssa.

Ja muista kuvista näkee kyllä, että on selkeästi enemmän koholla tuo kennosto kuin muissa puhelimissa.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

30

@28
Itse olen hieman skeptinen, että N86 olisi paras...kuvien tarkkuudessa pienten yksityiskohtien suhteen on mielestäni vielä paljon petrattavaa.

Vastaa
cyka
cyka

31

@30
Eikö se N86 8 MP voittanut puhelinkamerakilpailunkin. Siinä on siis isompi kenno, ei leijailla pelkillä mpix -luvuilla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja