Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: Nokia N8 ja uusi Ovi Kauppa

15
Matti Vähäkainu

Videolla: Nokia N8 ja uusi Ovi Kauppa
Nokia kertoi aiemmin tässä kuussa järjestetyssä Nokia World -tapahtumassa uutuuslaitteiden lisäksi myös uudistuksista palveluihin. Uudistuksia tulee ainakin Ovi Kartat-, Ovi Musiikki- ja Ovi Kauppa -palveluihin. Mainituista jälkimmäinen on lienee eniten kaivannut uudistuksia, ja nyt The Handheld Blog on esitellyt Ovi Kaupan uutta 2.0-versiota Nokia N8 -puhelimella.

Alla olevalla videolla esitelty Ovi Kauppa vaikuttaa ulkoisesti kovin samanlaiselta kuin aiempi versio, mutta toimivuus näyttää huomattavasti paremmalta. Esittelijä on vakuuttunut sovelluksen nopeudesta ja kiittää paranneltua hakutoimintoa sekä helppoa sovellusten uudelleenlatausta.
Pidemmittä puheitta itse videon pariin:

Kommentit (15)

Vlaadi
Vlaadi

1

Ei ihminen ehkä sille mitään voi, mutta tän häiskän aksennti oli yks hirveimmistä ja raskaimmin kuunneltavista, mitä tiedän. Monta kertaa teki mieli keskeyttää koko video :D

Itse Ovi-storesta sen verran, että nyt alkaa näyttää selkeältä ja toimivalta. Itse yrittäisin ehkä tehdä siitä vielä hieman minimalistisemman, mutta jo tämmöisenäkin se näyttää ihan erilaiselta kuin se ovi-store, jossa senaikaisella N900:lla seikkailin. Nokia on ilmeisesti vihdoinkin tajunnut hyvän sovelluskaupan tärkeyden.

Vastaa
Grina
Grina

6

"On lienee". Kuinka vaikeata voi olla potentiaalin käyttö suomalaisille? Tätä virhettä näkee useammin kuin oikeata muotoa. :P

Vastaa
miksuh2
miksuh2

7

@4

Ovi Store on internetpohjainen palvelu, joten et sä voi vetää mitään päätelmiä latausnopeudesta. Siihen kun vaikuttaa mm. käytetyn nettiyhteyden nopeus, internetin ruuhkaisuus, palvelimen kuormitus jne jne jne.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

8

@7
Hieno vastaus, kertakaikkiaan! :D
Mahtoko vähän ennakkoasenne painaa edellisillä (#4&5). :p

Sori en voinu välttää kiusausta.
Ja ei sillä, varsin asiallinen vastaus asiaan miksuh2:lta.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

9

@8

En nyt tiedä mikä tuossa niin naurattaa.

Siis ihan yleistähän on, että softa näyttää käynnistyessään aluksi ns. splashscreen näytön, jossa on esim softan/firman logo. Samanaikasesti sitten softa esim avaa nettiyhteyden ja hakee internetissä olevalta palvelimelta jotain dataa. Kun alkutoimet, yhteydenmuodostus ja datan haku jne mukaanlukien, on suoritettu, niin splashscreen poistuu ja näkyviin tulee varsinainen softan käyttöliittymä.

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

10

Heh, kyllähän kaikkien pitäisi nähdä, että videon netti ei ole hidas, muuten vaan itse OVI store avaa kaikki kuvat ja storen sisällön todella nopeasti? Jos olisi hidas yhteys niin ei noi kuvat noin nopeasti latautuisi. Eikä toi itse storen käyttökään kyllä tue yhtään tuota ruuhkaiskommenttia, koska kaikki alun jälkeen toimii todella nopeasti.

Eikä toi ole ainoa video missä OVI storen avaus kestää ikuisuuden, tässä esim toinen. http://www.youtube.com/watch?v=4q7vJfs1f7c Mahtokohan tuolla kaverilla just sattua oleen hidas netti, tai ruuhkaa liikenteessä tai palvelun kuormitus :D

Vastaa
miksuh2
miksuh2

11

@9

No voi herran jestas taas... Ensinnäkin minä lähinä mainitsin sen, että nettiyheyttä käyttävän palvelun kohdalla pitää ottaa huomioon se, että datansiirtonopeus vaikuttaa. Sitäpaitsi ethän sinä edes tiedä mitä kaikkea sovellus tekee sillä aikaa kuin splashscreen on näytöllä. Se on ainakin selvää, että sovellus avaa yhteyden, authentikoi käyttäjän eli siis kirjaa käyttäjän sisään Ovi Storeen jne. Lisäksi sovellus varmasti tekee muitakin alkutoimia kuten käy tarkistamassa onko Ovi Store -sovelluksesta saatavilla uutta versiota. Kaikkiin noihin kuluu jonkinnverran aikaa.

Toisekseen jos olet edes pikkasen enemmän käyttänyt nettiä, niin olet huomannut, että datan siirtonopeudet vaihtelee hetkellisesti, ja etenkin langattomien mobiililaajakaistayhteysten tapauksessa nettiyhteyden nopeus saattaa vaihdella paljonkin.

Niin ja ihan kiva muuten että myönnät Ovi Storen yleisesti toimivan nopeasti :)

Vastaa
miksuh2
miksuh2

13

Videon perustella uusi Ovi Store-sovellus vaikuttaa oikein hyvältä. Käyttöliittymään on tehty mukavia käyttöä helpottavia parannuksia vanhaan verrattuna, uusi sovellus vaikuttaa selvältä parannukselta vanhaan nähden. Ei sillä, kyllä vanha Ovi Store -sovelluskin on ihan mukava käyttää, mutta yysi vaikuttaa kyllä paremmalta. Sovellus näyttää myös toimivan mukavan vikkelästi.

Täytyy varmaankin kokeilla itse tuota kun seuraavan kerran pääsen N8:a testaamaan jossain.

Saa nähdä tuleeko uusittu Ovi Store myös vanhemmille puhelimalleille.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja