Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian MeeGo-luurista esimakua teaser-videolla

24
Teemu Laitila

Nokian MeeGo-luurista esimakua teaser-videolla
Nokian kesäkuussa julkaistavaksi odotettu N9/N950 esiintyy Youtubeen ladatulla teaser-videolla. Videon on julkaissut Pocketnow-sivusto, joka ei kerro tarkemmin mistä video on peräisin. Tyyli on kuitenkin ammattimainen ja lopussa olevat Nokian tunnukset antavat vaikutelman virallisesta videosta.

Video ei paljasta laitteen teknisiä tietoja, mutta varmistaa omalta osaltaan aiempia arvailuja. Laitteen ulkonäköä ei erityisesti yritetä videolla piilotella ja kyseessä vaikuttaisi olevan ulkonäöltään pitkälti aiemmin vuodettuja kuvia noudattava puhelin.

Vaikka videolla vilahtelevat ikonit muistuttavat Symbianin uusinta Anna-päivitystä, laitteessa pyörinee pitkään odotettu MeeGo. Nokia on selvästi jatkanut kameratekniikkaan panostamista, sillä videon perusteella tulevassa mallissa on myös N8-mallissa nähty 12 megapikselin kamera Carl Zeiss -optiikalla.


Aiempien tietojen perusteella laitteen julkaisuajankohdaksi on veikkailtu 23.5 San Franciscossa alkavaa MeeGo-tapahtumaa.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (24)

PJL78
PJL78

3

Ite oon odotellu Meegoa kuin kuuta nousevaa, lupasin osta sen hinnalla millä hyvänsä ja koska ikinä tuleekaan, millä raudalla tahansa. Vaihdan SGS:n tuohon heti.

Vastaa
akse
akse

4

Harmi et tuli n8 jo hommattua kun ei jaksanu n900:n kanssa ootella muuta.

Kai tän n8:n vois sitte myydä firmalle tai jollekki muulle jos toi on hyvä .)

Vastaa
Abexi
Abexi

5

Mikä tuo musiikki nyt oikein oli, miksi laittaa teaser videoon epämääräinen pätkä livevetoa. Luulin että meikäläisellä lähti jossain taustalla jokin muu videopyörimään. :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Amphibia (vahvistamaton)

8

Tuo mitään MeeGoa ole nähnytkään, Symbian Anna siinä pyörii eli käytännössä E7 12 megapikselin kameralla, joten ihan turha julkaisu(joissa Nokia on mestari).

Vastaa
Tnoi
Tnoi

9

@8

Mistäs niin päättelit? Samoja ikoneita voi olla joo, mutta se olisi jopa melko loogista että Nokia istuttaisi Meegoon samoja ikoneita kuin symbianiin. Katsoppa tuota videon loppupuolta niin ei kyllä tuollaisia ominaisuuksia Symbianista löydy, tai ei ainakaan ole kerrottu että löytyisi. ;)

Vastaa
JUICE_VAAN
JUICE_VAAN

10

LUULTAVASTI NOKIAN KEKSIMÄ MAINOSKIKKA,JOLLA VIEDÄÄN HUOMIO POIS ANDROIDIN PAREMMUUDESTA. TÄYTYY PYYTÄÄ LAITTEEN MUKAAN METRIN KOIVUHALKO KAUPAN PÄÄLLE TUEKS, KAATUU HETI KAUPASTA LÄHTIESSÄ...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake se minäkin (vahvistamaton)

11

On muuten hyvän näköinenkin, niin kuin oon ennenkin todennut.
...vaikka jotkut ovat muutakin kirjoitelleet ...puusilmiä ehken...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
n900abc (vahvistamaton)

12

Oli kyllä melkoinen tiiseri, juuri mitään uutta ei videolla näkynyt. Mutta toivottavasti tämä on merkki siitä, että sieltä tosiaan vielä kaikesta MS-scheissesta huolimatta on tulossa N900:n seuraaja, joka sinällään kokoa lukuunottamatta on ollut loistava (työ)puhelin. Ja jos kamera on N8:n vastaavan veroinen, niin kasassa on melkoisen loistava paketti.

@9 / Tnol, komppaan kommenttiasi sillä tuo toiminta viittaisi kyllä N900:sta tuttuun ikkunoiden välillä siirtymiseen. Kuvakkeita on saanut N900:een jos jonkinlaisia, joten eiköhän siihen saa myös Symbianista tutut grafiikat jne. Itsellä oli pitkään Androidista tuttu fontti, nyt vaihtunut Nokia Pure -fonttiin, omassa N900:ni.

Toki pitää muistaa, että N900 ei ole älypuhelin kuten esim. N8 vaan pikemminkin miniminikannettavatietokone.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

13

En olis kyllä lainkaan niin varma, että tuo on MeeGo. Uskoakseni se ei ole. Itsestäni se vaikuttaa kyllä ebnemmänkin Symbian Belleltä. SWmbian Belle aka PR 3.0 on siis Symbian Annan jälkeen tuleva päivitys.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

14

@13

Tosin tuossa videosa nähdäänniin lyhyitä välähdyksiä käyttöliittymästä, että vaikea on tietty varmasti sanoa mitään. Kyseessä on nimenomaan eräänlainen teaser-video, joten aika näyttää mitä ulos tulee :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
nooti (vahvistamaton)

15

Tämän kuun lopussa julkaistaan Maemo 6:sta, eli Harmattania käyttävä puhelin. Maemo6 käyttää samoja ikoneita kuin Symbian Anna. Maemo foorumin jätkät, jotka on päässy räpläilee N9/N950 huhuttua laitetta ovat vahvistaneet tämän. Ja myös sen, että tuo mainoksen puhelin, josta on jo kauan pyörinyt kuvia netissä, on juuri se laite mitä he ovat testanneet.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Puhelinkauppias (vahvistamaton)

18

Bellestä tuossa on kyse. Nähnyt saman nokian promoottorilla. (Eri puhelimessa tosin)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

20

18@
>Bellestä tuossa on kyse. Nähnyt saman nokian promoottorilla. (Eri
>puhelimessa tosin)

Eri puhelin, eri OS, Belle on Symbianin myöhemmin tuleva varsio ja tuo vehje on MeeGo.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

21

Kyllä tosta uskaltas sanoo, että kyllä, se on on MeeGo ei Symbian.
Se, että joku luulee tietävänsä enemmän ja kertoo tämän olevan Symbian, koska ajattelee muiden olevan tietämättömiä Symbianin uuden päivityksen mukana tulevista identtisistä ikoneista, ei juuri kerro mitään. Se, että foorumeilla löytyy useita prooffaajia ja tää huhu on pyöriny ympäri nettiä jonkun varmaa yli puolivuotta, että ulkosesti tollane MeeGo puhelin on tulossa on vähän painavampaa.

Toki mielipiteensä kullakin, ite laitan kaiken MeeGolle.

Vastaa
N900x
N900x

24

Katsokaapas näitä linkkejä:

1. Pakettilistaus: http://people.collabora.com/~tester/pkgs
(sis. mm. tiedon Ovi Mapsista ja pakatusta välimuistista (ekana mobiilimaailmassa, nopeuttaa laitetta kun ei tartte heti swäpätä)
2. http://conversations.nokia.com/2011/05/19/future-devices-and-innovation-at-nokia/ (viittaus teaser videon musiikkikappaleeseen)
3. http://twitter.com/#!/PeterMeeGo
"PeterMeeGo Peter Schneider
Where there is smoke there is fire. ;-) http://conversations.nokia.com/2011/05/19/future-devices-and-innovation-at-nokia/
1 hour ago"

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja