Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia tiputtaa Symbian-nimen, päivitys useille älypuhelimille helmikuussa

18
Matti Vähäkainu

Nokia tiputtaa Symbian-nimen, päivitys useille älypuhelimille helmikuussa
Nokia on kertonut tänään Conversations-bloginsa välityksellä uutisia liittyen Symbian-puhelimille tulevaan Belle-päivitykseen. Muun muassa Nokia 701:llä jo oleva käyttöjärjestelmäversio löytää helmikuussa tiensä myös vanhemmille älypuhelimille.

Viime elokuussa julkistettujen kolmen Belle-puhelimen (Nokia 603, Nokia 700 ja Nokia 701) lisäksi pian myös seitsemän vanhempaa mallia saavat uudistetun käyttöjärjestelmän. Belle-päivitys saapuu helmikuusta alkaen seuraaville Symbian-laitteille: Nokia N8, Nokia E7, Nokia E6, Nokia X7, Nokia C6-01, Nokia C7 ja Nokia Oro. Malleista Nokia N8, Nokia C7 ja Nokia C6-01 lähtevät tästä lähtien tehtaalta Bellellä varustettuna.Mikä merkittävää, päivitystä ei kutsutakaan enään Symbian Belleksi. Nokia onkin päättänyt tiputtaa Symbian-liitteen pois ja käyttää päivityksestä nimeä Nokia Belle. Myös tulevat päivitykset sekä aiempi Anna ovat tästä lähtien varustettu Nokia-etuliitteellä Symbianin sijasta.

Päivitys tuo puhelimiin Annan tarjoamien kolmen kotinäytön sijasta kuusi kotinäyttöä, paremmat widget-ominaisuudet sekä parannuksia tilapalkkiin ja yleiseen käytettävyyteen.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (18)

OJ_Ghost
OJ_Ghost

1

Ymmärrettävä päätös.
Kertooko tämä siis jotain Nokian suunnitelmista? Jos käyttöjärjestelmän nimi on Nokia, niin onko ko. käyttöjärjestelmä silti katoamassa vai onko tämä samalla siirtymävaiheen valmistelua...?

Jos WP menee munille, niin jäljelle jää Nokia OS. Jos WP kukoistaa, Nokia OS siirtyy kätevästi halvempii luureihin...
Oli miten oli, Symbianin kuoppaamisesta ei tarvi puhua, kun vuoden päästä sellaista ei muista edes kukaan enää...

Vastaa
foliomanne
foliomanne

2

@1 kyllä mä muista ikuisesti symbianin ja vielä eläkkeellä ihmettelen, kuinka joku voi myydä sellaista pas*aa ja selvitä ilman syytteitä. ainakin n8:n myyjät pitäisi haasta rikoksista ihmisyyttä vastaan tai edes kiduttamisesta. jopa symbianin kokeilu on tuskaisempaa, kuin neulan työntäminen kynnen läpi ja chilin hierominen esariin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pena67 (vahvistamaton)

3

Ostin pojalle Nokia 700-mallin surkean Galaxy Minin tilalle. Vähän kylmäs mutta oli/on positiivinen yllätys tämä Belle-puhelin.

Vastaa
ypsilon
ypsilon

6

Ite osaan kyllä sujuvasti käyttää Symbiania, Androidia ja iOS:ää (WP:tä en ole kokeillut). Olen varmasti normaalia korkeaälyisempi, kun ei ole millään käyttiksellä ollut tosiaan kummempia ongelmia.

Vastaa
pentsu
pentsu

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ypsilon:

Ite osaan kyllä sujuvasti käyttää Symbiania, Androidia ja iOS:ää (WP:tä en ole kokeillut). Olen varmasti normaalia korkeaälyisempi, kun ei ole millään käyttiksellä ollut tosiaan kummempia ongelmia.

Täällä on varmaan sitten toinenkin korkeaälyinen. Multa ei oikein liikene ymmärrystä noille puheille. Ihan toimivia puhelimia ovat kaikki olleet. Yhtäkään paskaa ei ole käsiin vielä osunut.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

10

1@
>Nokia OS siirtyy kätevästi halvempii luureihin...

Mikä OS siirtyy halvempiin ?

Nokia OS / NoS nimellä tunnettiin Series (mm. Series 40) koneiden OS, eli sitä tarvaraa on halvoissa laitteissa. Halvimmat Symbian laitteetkin ovat olleet alle sadan taalan vehkeitä.


Uutisen mukaan Symbian nimeä ei enään käytetä merkkinoinnissa. Allaoleva käyttöjärjestelmä jää jatkossa vähemmän näkyväksi, oli se sitten NoS, Symbian, tai Maemo sukuinen, eli kyse siitä linjauksesta mikä oli ennen MS yhteistyötä.

WP koneet on se toinen noiden rinnalla oleva polku.

Vastaa
figo10
figo10

11

@2 mitähän N8:a herra on kokeillut? Jostain kiinasta hankittu kopio? Todella hyvä puhelin työkäytössä ja ainut puhelin jonka kameraa kehtaa kutsua kameraksi.

@6+@9 Sama homma, ei sitten mitään ongelmia ja ihmettelen kovasti näitä itkuja. :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jepajuueipas (vahvistamaton)

13

@2

Entä sitten näiden halpis Androidien myyjät? Laitteet eivät pysy päivääkään pystyssä, jumittelevat jne. Rommi kikkailulla saatta jotenkin toimia, mutta aika peruspenan hommaa ruveta sellasia säätämään. Korjauspäivityksiä turha odottaa.

Vastaa
Insomniu
Insomniu

14

"Päivitys tuo puhelimiin Annan tarjoamien kolmen kotinäytön sijasta kuusi kotinäyttöä,..."

Hyvä kun meikäläisen E7 jaksaa edes kolmea kotinäyttöä pyörittää, niin sitten kuusi. Noh, disabloituna noi kaksi kotinäyttöä on ollukkkin mulla jo disabloituna viimeisen vuosisadan ajan.

Vastaa
aj84
aj84

15

Noh, ei se Nokia sen paremmaksi muutu vaikka "Symbian" nimen poistaisivat. Toki ei kyllä yhtään sen huonommaksikaan :D Kokeilisivat suosiolla tiputtaa "Nokia" nimen pois ja myisivät koko konkurssipajan vaikka Korealaisille ? Saisi Samsung "tasoistaan" kilpailua XD

Vastaa
hannu619
hannu619

16

Olen käyttänyt SonyEricksonin ja HTC:n älypuhelimia. Pakko oli nöyrtyä, minun käyttöön parhaiten sopii Nokia E52.
Pieni koko, akku kestää viikon. En ymmärrä, miksi Nokia on nyt niin huonossa huudossa. Testailin pidemmän aikaa myös sitä Applea, mutta ei ole minun puhelin sekään. HTC Desire Z olis myynnissä, takuuta jäljellä vielä puolisen vuotta. Tarjouksia vastaanotetaan hannusve@gmail.com

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

17

Tätä Belleä on nyt hetki odoteltu, saa näköjään vielä hetken odotellakin. No, C7:n omistajana kaupassa pystyi testailemaan lähes vastaavaa laitetta Bellellä. Ehkäpä nyt jaksaa sitten helmikuulle odottaa, juuri ja juuri.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.