Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia Storen päivittäiset latausmäärät tuplaantuneet puolessa vuodessa

8
Manu Pitkänen

Nokia Storen päivittäiset latausmäärät tuplaantuneet puolessa vuodessa
Nokia on julkaissut YouTubessa videon, jossa esitellään faktatietoa Nokia Store -sovelluskaupasta. Videon tarkoituksena on saada kehittäjät vakuuttuneiksi Nokian sovelluskaupan hyvistä puolista.

Nokia Store on kolmanneksi suurin sovelluskauppa Android Marketin ja Applen App Storen jälkeen. Sovelluskaupan latausmäärät ovat olleet tasaisessa kasvussa. Viime vuoden kesällä latauksia tehtiin päivän aikana kuusi miljoonaa kappaletta ja nyt Nokia Store on yltänyt 13 miljoonaan päivittäiseen lataukseen. Sovelluskauppa on laajentunut yli 190:een maahan ja on saatavilla 32:lla eri kielellä.

Sovelluksia Nokia Storessa on yhteensä yli 100.000 kappaletta.

Nokian mukaan etenkin edullisten S40-puhelinten omistajat ovat kunnostautuneet sovelluskaupan aktiivisina hyödyntäjinä. Jo 30 prosenttia latauksista tehdään S40-puhelimilla -- vielä vuosi sitten niiden osuus oli 12 prosenttia. Lisää tilastotietoa löytyy täältä.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (8)

Mysticiza
Mysticiza

4

Tuonne kyllä tulee tasaista tahtia käyttökelpoista tavaraa jota voi jopa ostaakin euron, parin hintaan, joten en ihmettele.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
KK 456 (vahvistamaton)

5

@3
Mikäs siinä niin aivotonta oli, hjuumoria oli...

Enkä vieläkään tiedä minkä pitäis erityisesti lähtee, latausluvut on kasvaneet tasaisesti eikä sitä mielestäni yllätyksenä ole syytä pitää, suurempi yllätys olisi jos luvut pienenisivät...
Symbian laitteita kuitenkin myydään yhä ja määrä on tainnut jopa kasvaa viime vuoden alun pudotuksen jälkeen, markkinaosuusluvut on eri juttu...

Vastaa
johtaja59
johtaja59

6

Tämä on kuin hullua kuristaisi. Eikö edullisia WP luureja saisi jo markkinoille, niin Symbianin voisi haudata kaikessa hiljaisuudessa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
KK 456 (vahvistamaton)

7

Edullisia WP luureja ei ole eikä tule, MS:n laitevaatimukset pitää sitä huolen. Symbianin hautaamisen toinen este näyttää olevan se että WP ei näytyä tukevan useita Symbian luureista löytyviä ominaisuuksia kuten 41 megapikselin kamera, NFC, eikä fm-lähetintäkään WP-luureista löydy.
Miten on softatarjonnan kanssa, jokos WP:lle on Sports Tracker?

Vastaa
miksuh2
miksuh2

8

Latausmäärien voimakas kasvu ei ole yllätys.

Nokia Storeen tulee jatkuvasti runsaasti hyvää uutta softaa, etenkin Qt ja QML-pohjaisia Symbian-sovelluksia, mutta myös sovelluksia Series 40-puhelimille. ..Sovellusten määrä, ja latausten määrä Nokia Storessa on ollut jo pitkään rajussa kasvussa. Latausennätyksiä on rikottu vähän väliä.

Ensinnäkin Nokia Belle on erittäin onnistubnit uudistus Symbianiin. Bellen uusi käyttöliittymä on saanut hyvän vastaanoton. ja Symbianin uudistettu käyttöliittymä on tehnyt sovelluksista entistä miellyttävämpiä ja hienompia. Se ei voi olla näkymättä latausmäärissä.

Näin sovelluskehittäjän näkökulmasta Belle yhdessä Qt SDK:n. QML:n ja Qt Quixk Componentsin kanssa luo erinomaisen mahdollisuuden entistä hienompien ja käyttäjäystävällisempien sovellusten helpolle ja nopealle tekemiselle. Ja se näkyy kiihtyvää vauhtia lisääntyvien uusien hyvien sovellusten määrässä, joka tottakai lisää latausmääriä.

Lisäksi Nokian Symbian-älypuhelimet ovat N8:sta alkaen olleet huomattavasti vanhoja S60-älypuhelimia suorituskykysempiä. Sekin on aivan varmasti osaltaan vauhdittanut sekä sovelluskehitystä, että sovellusten latausmäärien kasvua.

Lisäksi Symbian-käyttäjiä on edelleen valtavan paljon, ja uusia Symbian-älypuhelimia myydään edelleen PALJON enemmän kuin esim ylihypetettyyn WP7:ään perustuvia puhelimia. . Symbian ei katoa mihinkään pitkään pitkään aikaan. Symbiankäyttäjien suuri määrä varmistaa sen, että Symbianille todellakin kannattaa tehdä sovelluksia jatkossakin, muun vöittämineb on silkkaa hölynpölyä. Esim itse sovelluskehittäjänä aion jatkossakin keskittyä tekemään ensisijaisesti Qt-sovelluksia Symbianille ja MeeGolle. En näe mitään pakottavaa syytä vaihtaa alustaa.

Itse olen varma, että Nokia Storen latausmäärät jatkaa voimakasta kasvua jatkossakin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.