Samsung saattaa nousta maailman suurimmaksi matkapuhelinvalmistajaksi

7
Manu Pitkänen

Samsung saattaa nousta maailman suurimmaksi matkapuhelinvalmistajaksi
Samsung uhosi vuoden alussa, että se tulee syrjäyttämään Nokian maailman suurimpana matkapuhelinvalmistajana tämän vuoden aikana. Ennakkotietojen valossa ainekset historialliseen käänteeseen on olemassa.

Sekä Samsung että Nokia ovat jo antaneet ennakkotietoja niiden ensimmäisen kvartaalin menestyksestä, vaikka varsinaiset osavuosikatsaukset julkaistaan myöhemmin. Nokia antoi tiedon eilen negatiivisen tulosvaroituksen muodossa.

Nokia onnistui myymään vain 12 miljoonaa älypuhelinta, mikä on puolet vähemmän kuin vuosi sitten. Yhtiön markkinaosuus älypuhelimissa on tippunut mahdollisesti jo alle 10 prosenttiin, kun vuosi sitten Nokia piti hallussaan 29 prosenttia markkinoista (Q4/2010: 31 prosenttia). Tämän vuoden alussa myytiin noin 10 miljoonaa Lumia-malliston ulkopuolista älypuhelinta, mikä on kahdeksan miljoonaa puhelinta vähemmän kuin viime jouluna. Matkapuhelimia Nokia toimitti ensimmäisen kvartaalin aikana 83 miljoonaa (Q4/2011: 113,5 miljoonaa).Aiemmin Samsung tiedotti, että se uskoo rikkovansa joulukuussa saavuttamansa liikevoittoennusteen. Ulkopuolisten arvioiden mukaan taustalla on Galaxy-malliston erinomainen menekki. Korealaisvalmistajan on arveltu toimittaneen jopa yli 40 miljoonaa älypuhelinta vuoden alussa. Viime vuoden lopulla yhtiö toimitti yli 97 miljoonaa matkapuhelinta. Tämä antaa aihetta uskoa, että Samsung on noussut sekä maailman suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi että matkapuhelinvalmistajaksi tämän vuoden alussa -- aivan kuten yhtiö on uhonnut.

Nokia on ollut maailman suurin matkapuhelinvalmistaja vuodesta 1998 alkaen, jolloin se kaappasi tittelin Motorolalta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -49%

Honor X7a
69 € DNA
142 € BIGBOX.FI
229 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 135 €

Motorola Moto G34 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto G34
99 € Power
99 € DNA
198 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 189 €

Xiaomi Redmi A3 – hinta laskenut -26%

Xiaomi Redmi A3
84 € BIGBOX.FI
85 € Proshop
85 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 112 €

Realme 11 Pro – hinta laskenut -22%

Realme 11 Pro
268 € BIGBOX.FI
445 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 341 €

Kommentit (7)

johtaja59
johtaja59

1

Nokian WP luureilla on vaan vähän huono alku, vielä ne sieltä lähtökuopista ponnistaa, kuten Nokian osakekkin ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

2

Samsung nousee ja kovaa; heillä kun on omaa komponentiivalmistusta, markkinoiden parhaat näytöt ja kehitteillä oleva lupaava tizen-käyttöjärjestelmä.

Hassua, kun täällä vielä joku jaksaa uskoa Nokian WP-strategiaan.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

4

Täällä tuntuu olevan ihmisillä hieman väärää tietoa. Nokian Lumia-mallien myynti on lähtenyt käyntiin varsin mallikkaasti. Nokia polkee sen takia alhaalla, koska symbian- ja peruspuhelimet ovat käyneetkaupaksi odotettua huonommin.

Vastaa
jartar
jartar

5

@3
Ehkä huonoin ja provosoivin linkki koskaan

Ai että Nokia kopioi Applea kun se on pyrkinyt tekemään halvalla toimivan tuotteen? Tuon jutun kirjoittaja voitaisiin palkita vuoden aasi tittelillä...

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

6

Mitenniin hyvin? 2 miljoonaa myytyä puhelinta, ei kauhean hyvin vaikka hinta on ihan minissä..

Ja kenen odotuksia huonommin nuo Symbbarit on myyneet? Minun odotukset olivat kyllä enemmän kuin maltilliset ja niin on ollut melkein kaikkien muidenkin. Jos tuotteen valmistaja haukkuu omat tuotteensa niin eikai niiden myynti voi kovin kummoista olla! Ihme, että on löytynyt ylipäätään joku ostaja, vaikka tuotteissa ei sinällään ole kovinkaan paljoa enempää vikaa kuin kilpailijoissa..

Vastaa
simsim4
simsim4

7

Luulen ainakin itse että samppa nousee tänä vuonna Nokian yli(ostin itekki sampan), Mutta Nokia ottaa tittelin takaisin ensi vuonna.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.