Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Windows Phone -toimintoihin virtasi yli 200 miljoonaa dollaria lisää rahaa

4
Manu Pitkänen

Windows Phone -toimintoihin virtasi yli 200 miljoonaa dollaria lisää rahaa
Microsoftin mukaan sen puhelinbisneksen liikevaihto kasvoi 222 miljoonaa dollaria huhti-kesäkuussa viime vuoteen nähden. Kasvun epäillään johtuvan lisenssisopimuksista Android-valmistajien kanssa. Microsoft ei suostunut kommentoimaan päätelmää All Things D:lle.

Ohjelmistojätti kertoi huhtikuussa, että se on solminut maailman suurimman kulutuselektroniikan sopimusvalmistajan, eli Hon Hain (Foxconnin), kanssa lisenssisopimuksen. Sen nojalla Hon Hai maksaa Microsoftille valmistamistaan Android-puhelimista. Aiemmin Microsoftilla on ollut sopimukset monien Android-puhelinyhtiöiden, kuten Samsungin, LG:n ja HTC:n kanssa.
Huhtikuussa myös ZTE solmi lisenssisopimuksen Microsoftin kanssa.

Microsoftin mukaan 80 prosenttia Yhdysvalloissa myytävistä Android-puhelimista on lisenssisopimusten piirissä. Maailmanlaajuisesti sopimuksen piiriin kuuluu "suurin osa" Android-puhelimista. Googlen toimitusjohtaja Larry Page kertoi Googlen tulosjulkistuksen yhteydessä, että päivittäin aktivoidaan noin 1,5 miljoonaa Android-puhelinta.

Nokian Lumia-puhelinten myynti kasvoi alkuvuoden 5,6 miljoonasta kappaleesta 7,4 miljoonaan kappaleeseen huhti-kesäkuussa.

Kommentit (4)

jani @ (vahvistamaton)

1

Varmasti yli puolet Android-lisenssisopimus rahoista menee Windows Phone 8-käyttöjärjestelmän kehitykseen!!.

Vastaa
romahdustulee (vahvistamaton)

3

MS säälittävä lafka. Kuppaa Androidia kun ei itse kykene tekemään käyttöjärjestelmää joka kiinnostaisi kuluttajia. Mokia on tuhon oma kun tämän pässifirman matkaan lähti.

Vastaa
Lumikki
Lumikki

4

USA hallitus on patenttitrolleja vastaan. Mutta eivät taida olla oman maan isoja yrityksiä vastaan, jotka tekee rahaa toisten tuotteilla. Mikä ero tuossa muka on, kumpikaan ei tee sitä tuotetta, vaan rahastaa patenteilla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja