Nokia Lumia 520 on maailman myydyin Windows-laite

13
Manu Pitkänen

Nokia Lumia 520 on maailman myydyin Windows-laite
Microsoftin mukaan Nokian valmistama edullinen Windows Phone 8 -pohjainen Lumia 520 -älypuhelin on maailman myydyin Windows-laite. Jo ennestään oli aistittavissa, että Lumia 520:stä on tulossa myydyin Windows Phone -puhelin, mutta Microsoftin mukaan se on päihittänyt myynnissä myös kaikki Windows-tietokoneet ja -tabletit.

Microsoftin kommentista kertoi Paul Thurrott Windows IT Pro -verkkosivustolla.

Lumia 520 esiteltiin tämän vuoden helmikuussa ja noin sadan euron verottomalla myyntihinnallaan se on Nokian edullisin Windows Phone 8 -puhelin. Vaikka se ei olekaan kaikilla mittareilla mitattuna yhtä edistyksellinen kuin hintavammat Lumia-mallit, tarjoaa Lumia 520 käyttäjälleen saman käyttökokemuksen kuin kalliimmatkin älypuhelimet.Puhelinvertailu testasi Lumia 520:n heinäkuussa ja oli näkemäänsä/kokemaansa tyytyväinen. Operaattoreiden myyntilistojen mukaan Lumia 520 on myynnillisesti menestynyt Suomessa hyvin.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 8 5G – hinta laskenut -48%

Oppo Reno 8 5G
450 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 860 €

Oppo Find X5 5G – hinta laskenut -40%

Oppo Find X5 5G
299 € DNA
453 € Proshop
599 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 500 €

Oppo A78 (5G) – hinta laskenut -22%

Oppo A78 (5G)
201 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 258 €

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -22%

Apple iPhone SE (2022)
349 € Dustin Home
449 € Gigantti
449 € Power

Alin hinta viikko sitten: 449 €

Kommentit (13)

readyEddy
readyEddy

3

Rouvani hei. Teeskentele fiksun näköistä. Ostin sinulle juuri halvimman, huonoimmain ja halvimman älypuhelimen, Windows-puhelimen. Eikö Windows kuulostakin hienolta? Nyt pysyt monta päivää pois autotallista kun yrität saada puhelintasi käyntiin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
reteric (vahvistamaton)

4

Meillä 1kpl 520 luuria. On h.lvetin hyvä, saa laittaa aika kovan ändröidivehkeen viereen että pärjää. Kokeilkaa ja yllättykää.

Vastaa
Bodomed
Bodomed

5

@4 En voinu olla tarttumatta tohon trolliin! Tulee aika montakin 99€ ändröidvehjettä mieleen jotka hakkaa jopa ihan tehoissa tuon WP:n ja sitten softasta puhumattakaan!

Vastaa
figo10
figo10

6

@5 En voinu olla tarttumatta tohon trolliin! Tulee muuten mieleen tasan tarkkaan 0 android puhelinta, jotka kilpailee samassa hintaluokkassa ja toimii yhtä sulavasti kuin tämä WP. Ja tämä on fakta. Käyttiksestä jokainen voi olla omaa mieltään, mutta itse ainakin tykkään WP:stä joka toimii aina sulavasti ja ongelmitta. Kyllästyin aikaisemmin Androidin lagisuuteen ja säätämiseen, ei puhelin ole tarkoitettu säätämistä varten vaan sen pitää olla yksinkertainen ja toimiva ratkaisu jolla pitää pystyä puhumaan. Samsungeissa vielä tuntuu olevan hirveitä ongelmia puheluidenkin kanssa, katkoo ja pätkii minkä kerkiää (toki voi olla, että sattui vain muutama huonokin yksilö kohdalle, mutta menipähän maku itelläni).

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kliffaahei (vahvistamaton)

7

@5

Hei trolli. Listaa toki ne laitteet tähän. Vähintään sama näytön reso, prossu ja muisti, kiitos.

Kannattaa ottaa myös huomioon, että 520 ei töki missään kohtaa normikäytössä. Omaa kokemustaa L620:stä mikä on sisuskaluiltaan pitkälti sama laite. Samaa ei voi sanoa ainakaan alle 200E Androideista ja ei se kovin smoothia ole siitä hiukan kalliimmillakaan.

Vastaa
vallu16
vallu16

8

Itsehän olen sitä mieltä että jos ostat halpaa puhelinta osta ihmeessä puhelin windows käyttiksellä. Koska tottahan se on että Android puhelimet jotka ovat 200€ alapuolella ovat täyttä sontaa. Jos ostat sitten kalliimmalla osta android.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Teemu_84 (vahvistamaton)

9

WP:n ja Anteron suurin ero on mielestäni siinä, että WP on bulkkia kuluttajaelektroniikkaa ja Antero on jokaisen kustomoitavissa omiin tarpeisiinsa. WP on semmonen kuin se on ja sillä selvä, siihen ei ole käyttäjällä nokan koputtamista. Se on juuri sellainen, kuin se on tehtaalla ajateltu, tykkäsit tai et. Android tulee muodossa X, mutta siihen ei tarvitse tyytyä, mikäli se ei miellytä. Se tarjoaa rajattomat mahdollisuudet hyödyntää laitetta kokonaisvaltaisesti juuri omiin tarpeisiin. Se vie pintaa syvemmälle, tarvittaessa. Se on vähän sama, kuin että jos ostaa Ferrarin, ei kukaan pakota ajamaan kolmeasataa, mutta sen kyllä pystyy tekemään jos tahdoo tai on tarve. Samaa mahdollisuutta ei ole tavallisen perheauton omistajalla.

Sen kyllä myönnän, että matalan suorituskyvyn puhelimiin WP on optimaali valinta, koska vaatii vähemmän rautaa taakseen. Se tarjoaa myös ns. turvallisen rajoitetun ympäristön kun henkilö hankkii ensimmäistä älypuhelintaan. Mutta siinä vaiheessa, kun nälkä kasvaa syödessä ja henkilö ehkä tajuaa mitä älypuhelinten nimessä sana äly todella tarkoittaa, käy WP:n hiekkalaatikko auttamattoman pieneksi.

Vastaa
perhana
perhana

10

@9
Tuo Ferrari vertaus nyt kyllä meni hieman metsään :D
Paremminkin asia menee niin että jos ostaa Fiatin, ja purkaa sen moottorin atomeiksi, ja kasaa uudelleen pikkutarkkojen hankalasti tulkittavien netistä löytyvien ohjeiden mukaan, saa sen ottamaan lisää kierroksia niin että voi kuvitella omistavansa Ferrarin, ajokokemus toki edelleen häviää Ferrarille 10-0

Näinhän asia Androidin tapauksessa menee, eli kun ostat android-laitteen, siihen voit monimutkaisia ohjeita seuraamalla asentaa custom-romin, jonka jälkeen voit muokata sen mieleiseksesi ja kuvitella sen toimivan lähes yhtä hyvin kuin jokin valmistajan loppuun asti viimeistelemä laite.

Vastaa
R3DgRu
R3DgRu

11

8@ No osta piru vie peruspuhelin. Voit soittaa ja lähettää tekstiviestejä ja akkukin kestää pitkään toisin kuin siinä wp-pas****a. Lisäksi ne on tosi halpoja.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Teemu_84 (vahvistamaton)

12

@10
Vaikket ymmärtänytkään vertaukseni pointtia, voin silti vastata sinulle, että ainakin sen Fiatin moottorin pystyy purkamaan. Sitä ei ole hitsattu umpeen. ;)

Vastaa
perhana
perhana

13

@12
Keneltäköhän se pointti nyt oikein hukkui... nimittäin kyllähän sen Ferrarinkin moottorin purkamaan pystyy, mutta harva Ferrarin omistaja haluaa ruveta jo tehtaalla hyvin valmistettua moottoria purkamaan ja säätämään tai Ferraria muutenkaan "kustomoimaan", siinäpä se pointti minkä vuoksi tuo Ferrari vertauksesi ontui pahasti Androidin kustomoitavuudesta puhuttaessa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.