Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

"Nokia X" ilmestyi vietnamilaisen verkkokaupan sivuille

Manu Pitkänen

Nokia X ilmestyi vietnamilaisen verkkokaupan sivuille
Viime syksystä lähtien otsikoissa keikkunut Nokia Normandy -puhelin on ilmestynyt vietnamilaisen thegioididong.com-verkkokaupan valikoimiin. Verkkokauppavuotoja voidaan pitää melko epäluotettavina, sillä yleensä niillä halutaan vain saada verkkomedioilta ilmaista palstatilaa. Silloin tällöin nekin tosin osuvat oikeaan.

Nokian Android-pohjaisen puhelimen käyttöjärjestelmän sanotaan perustuvan KitKatiin. Normandy-koodinimellä tunnetun laitteen sanotaan olevan lisäksi yhteensopiva Googlen palveluiden kanssa. Tuotesivulla käytetty kuva Normandystä on mash up evleaksin aiemmin vuotaneista kuvista: näytön oikeassa alakulmassa on palanen evleaks-vesileimasta.
Verkkokauppa väittää puhelimesta löytyvän viiden megapikselin kamera sekä neljän tuuman ja 480x854 pikselin näyttö. Tiedot ovat tuttuja jo aiemmasta vuodosta. Vietnamilaissivuston mukaan Normandyssä olisi gigahertsin taajuudella tikittävä tuplaydinsuoritin – aiemman vuodon mukaan se kuuluisi Qualcommin Snapdragon-sarjaan.

Mikäli Nokia aikoo tuoda puhelimen markkinoille, on MWC käytännössä viimeinen mahdollisuus esitellä uusi puhelin. Kun laiteyksikkö siirtyy Microsoftin omistukseen maaliskuun loppuun mennessä, tulee uusi omistaja todennäköisesti lyömään jarrun pohjaan Android-puhelimen julkistussuunnitelmille. Ennen kuin kauppa on virallisesti taputeltu päätökseen, on Nokian järkevää edetä omissa suunnitelmissaan niin kuin kauppaa ei olisikaan tapahtumassa. Vuonna 2011 Nokian ja Microsoftin solmima Windows Phone -yhteistyösopimus tulee päätökseen tämän vuoden alussa.

Eldar Murtazinin mukaan Microsoft yritti jo viime syksynä estää Nokiaa julkaisemasta Lumia 2520 -tablettia sekä tiettyjä Asha 501:tä muistuttavia älypuhelimia (jollainen Normandy kiistatta on).

Evleaksin mukaan Normandylle kaavailtu lopullinen nimi olisi X.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja