PayPal haluaisi auttaa Applea iWalletin kehittämisessä

1
Manu Pitkänen

PayPal haluaisi auttaa Applea iWalletin kehittämisessä
EBayn omistama Paypal haluaisi auttaa Applea sen mobiilimaksujärjestelmän ("iWallet") lanseeraamisessa. Nettimaksuvälitysyhtiö olisi valmis toimittamaan Applen maksujärjestelmää varten kaikkea maksupetospaljastintekniikasta kokonaisiin taustatoimintoihin tai rahankäsittelyinfrastruktuuriin saakka. Asiasta uutisoi Re/code.

PayPal on yrittänyt keksiä keinoja miten se pystyisi laajentumaan nettiostoksista kivijalkamyymälöihin, joissa isot rahavirrat liikkuvat edelleen. Yhteistyö Applen kanssa saattaisi kantaa suunnitelmien toteutumisen kannalta parhaiten hedelmää, mutta IT-jätin halukkuus yhteistyökuvioon on vielä avoin. Re/coden lähteiden mukaan Apple ei todennäköisesti edes tarvitse PayPalin avustusta suunnitelmiensa toteuttamiseen, mutta kaikki on aina mahdollista.

Maanantaina Applen loppuvuoden tulosjulkistuksen yhteydessä Tim Cook totesi mobiilimaksamisen kuuluvan yhtiön mielenkiinnonkohteisiin ja että hän näkee suuria mahdollisuuksia siinä. Cookin mukaan yksi päämotiiveista sisällyttää Touch ID -sormenjälkilukija iPhone 5s:ään oli nimenomaan mobiilimaksaminen.



Wall Street Journal uutisoi viikonloppuna, että Apple suunnittelisi iTunesiin kirjattujen luottokorttitietojen hyödyntämistä fyysisten esineiden ostamisessa. Viime vuoden WWDC:ssä Apple kertoi, että iTunesiin rekisteröityneitä käyttäjiä on 575 miljoonaa ja useimmat heistä on syöttänyt luottokorttinsa tiedot palveluun. Vuonna 2011 Steve Jobs kehui iTunesin olevan netin suurin luottokorttitietokanta – hän myönsi samaan hengenvetoon, ettei tiedä kuinka paljon Amazonille on kertynyt luottokorttitietoja. ITunesin käyttäjien määrä on kolminkertaistunut noista ajoista ja Cookin mukaan iTunes on edelleen netin suurin luottokorttitietokanta.

Apple pyrkii parhaillaan levittämään iBeacon-mikropaikannustekniikkaa kauppoihin ja muihin julkisiin paikkoihin, kuten esimerkiksi urheilustadioneille. Se voisi tehdä Applen maksujärjestelmästä paljon monipuolisemman kuin mitä pelkkä rahaa edes takaisin langattomasti siirtävä lompakkopalvelu olisi: käyttäjille voidaan tarjota kaupan sisässä tiettyyn paikkaan kohdennettuja viestejä/ilmoituksia/tarjouksia. Sen ansiosta kaupat voisivat yrittää vaikuttaa asiakkaidensa ostopäätöksiin suosittelemalla esimerkiksi tarjouksessa olevia tuotteita.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (1)

Jonahan
Jonahan

1

Minäkin haluaisin mukaan Applen iWallet-kuvioon, koska se on potentiaalisesti erittäin rahakasta puuhaa, mutta valitettavasti Applen mielenkiinto päästää minut apajille on täsmälleen yhtä suuri, kuin PayPalin tapauksessa. Eli nolla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.