Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tässäkö on puhelin, joka voittaa Nokian megapikselisodassa?

9
Matti Vähäkainu

Tässäkö on puhelin, joka voittaa Nokian megapikselisodassa?
Oppo on esittelemässä ensi viikolla puhelinta, jonka on määrä päihittää valtaosa matkapuhelimista sekä näytön resoluutiossa että kameran megapikseleissä. Toki tiedot ovat toistaiseksi vain huhuja, mutta nyt tarjolla on kuvaa väitetysti aidosta myyntilaitteesta.

Kiinalaisvalmistaja esittelee tiettävästi ainakin kaksi Find 7 -puhelinta ensi keskiviikkona. Mahdollisesti laitteet eroavat näytön resoluution osalta. Toisesta laitteesta löytynee Quad HD -resoluutio ja heikommin varusteltukin saa Full HD -näytön. Kuvavuoto puolestaan kertoo, että kamerasta megapikseleitä löytyy peräti viisikymmentä.

It168-sivuston kautta vuotaneet kuvat näyttävät laitetta edestä ja takaa, jonka lisäksi niihin on päässyt myös Find 5 -mallista tuttu neliönmuotoinen myyntilaatikko. Kuvista ei varsinaisesti voi päätellä juuri mitään laitteen huhutuista spekseistä, mutta ainakaan kameramoduuli ei ole mitenkään erityisen suuri. LED-salamoja kameran vierestä löytyy kaksin kappalein.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

1

Aika tempun ovat Oppon pojat vetäisseet ellei tuon kokoisessa moduulissa ja noilla pikseleillä ole todella pahaa kohinaa hiukankin hämärässä.

Vastaa
Digitizer
Digitizer

2

En kyllä tältä istumalta usko tuohon resoluutioon. Koska kyseessä on kiinalainen puhelin niin kannattaa analysoida puhelimen videopiirit ja niihin liittyvät softat ennenkuin alkaa kehumaan.
On nimittäin tapahtunut aiemminkin, että kiinalaiset on yrittäneet filunkikonsteja kuvan suhteen eli hardwarella on saatu aikaan vain osaresoluutio kuvasta, loppu on hoidettu suurentamalla softalla kuvaa, jotta saadaan ilmoitettu resoluutio.

Vastaa
AkZuh
AkZuh

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Digitizer:

En kyllä tältä istumalta usko tuohon resoluutioon. Koska kyseessä on kiinalainen puhelin niin kannattaa analysoida puhelimen videopiirit ja niihin liittyvät softat ennenkuin alkaa kehumaan.
On nimittäin tapahtunut aiemminkin, että kiinalaiset on yrittäneet filunkikonsteja kuvan suhteen eli hardwarella on saatu aikaan vain osaresoluutio kuvasta, loppu on hoidettu suurentamalla softalla kuvaa, jotta saadaan ilmoitettu resoluutio.

Tuosta voi katsoa, jos on todella kys puhelimella otettu niin hyvää jälkeä tekee.

http://cdn1.afterdawn.fi/storage/pictures/oppo-find-7-huge.jpg

Mutta, epäilen että tuolla kennon koolla ei paljon juhlita ainakaan pimeällä kuvatessa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ako80 (vahvistamaton)

6

Noo nokia tekee jos ehtii nii seuraavaks 100 megapikselin kennon

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
mrmistermrmister (vahvistamaton)

9

Kiinalaiset saavat väittää, mutta tuossa ei ole 50 Megapixeliä, sanoisin, että korkeintaan 20. Tämän hetkisellä tekniikalla sellaista pikselimäärää ei saa noin pieneen tilaan. Lisäksi, jos tuossa olisi 50 megapikseliä, niin kennon koko on joka tapauksessa niin pieni, että kuvanlaatu ei muusta huolimatta voi olla lähelläkään Lumia 1020:n 41 megapikselin kameraa.

Muutenkin tuo puhelin perustuu Androidiin, joten voin nyt jo sanoa, ettei siitä tule löytymään niitä manuaalisia säätöjä kotka Lumioista löytyy, 1020:n Raw-toiminnoista puhumattakaan. Tuskin tuossa myöskään on optista kuvanvakaajaa (OIS), Xenon-salamaa, tai kolmijalkaliitäntämahdollisuutta minkään lisävarusteen kanssa (paitsi ne epästandardit mallit...)

Voihan tuo kamera olla hyvä, mutta sanotaan nyt niin, että Lumia 1020 tulee olemaan vielä yllättävän pitkään kamerakännyköiden ykkönen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja