Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian matkapuhelintoimintojen myynti venyy huhtikuun puolelle

1
Manu Pitkänen

Nokian matkapuhelintoimintojen myynti venyy huhtikuun puolelle
Nokia ja Microsoft ovat päivittäneet Devices & Servicesiä koskevan kaupan toteutumisaikataulua. Aiemmin yhtiöt uskoivat kaupan toteutuvan ensimmäisen neljänneksen aikana, mutta uusien tietojen mukaan vaaditut prosessit saadaan maaliin huhtikuun aikana.

Kauppa on saanut viranomaishyväksynnän jo Yhdysvalloista ja EU:sta, mutta tietyissä Aasian maissa kilpailuviranomaiset käsittelevät asiaa edelleen. Asiaa ei ole vielä ratkaistu Kiinassa, jossa kilpailevat matkapuhelinvalmistajat ovat olleet huolissaan patenttilisenssien hintakehityksestä kaupan hyväksymisen jälkeen. Myös Koreassa on pelätty patenttilisenssien hintojen nousevan kaupan myötä.
Intiassa hankaluutena on käynnissä oleva verokiista, mutta Nokian mukaan se ei tule vaikuttamaan kaupan toteutumisen aikatauluun. Viime viikolla kerrottiin Nokiaa vastaan nostetusta uudesta verokanteesta, mutta Nokian mukaan se on täysin absurdi ja India Cellular Association on vaatinut luopumaan uudesta kanteesta perustuslain vastaisena.

Aikataulumuutoksen ansiosta Nokia saattaa vielä esitellä muutaman uuden Lumian.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Mrmistermrmister
Mrmistermrmister

1

Ikävää, että kauppa viivästyi, sillä se painaa Nokian osaketta alas jonkin verran. Itse en kyllä kauppaa ylipäätään kannata, mutta koska myymistä ei enää voi periaatteessa perua, niin nopeat päätökset olisivat nyt kohdallaan siellä Aasian suunnalla.

Jo ennakkoon epäilin, että tuskin saavat Q1:n aikana myytyä, vaan menee nimenomaan toiselle neljännekselle koko käsittely.

...Tai no toisaalta, millainen sotku siitä syntyisi jos kauppa päätettäisiin perua? (Vaikka se onkin erittäin epätodennäköistä)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja