Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian käsiin jäi Korean matkapuhelintehdas

3
Manu Pitkänen

Nokian käsiin jäi Korean matkapuhelintehdas
Microsoftin lakiasiainpäällikkö Brad Smith on toistanut yhtiön blogissa, että Nokian Devices & Services -yksikön liiketoiminta siirtyy ohjelmistojätin haltuun 25. huhtikuuta.

Nokia on puhunut omissa tiedotteissaan, että D&S:n koko liiketoiminta siirtyy "olennaisilta osin" Microsoftin haltuun huhtikuun aikana. Se mitä olennaisilta osin -sanaparin taakse on kätketty, ei ole tarkalleen tiedetty. Microsoftin blogikirjoitus valottaa kuitenkin tätä asiaa. Brad Smithin mukaan Nokian Masanin tehdas (Etelä-Korea) ei kuulu alkuperäisistä suunnitelmista poiketen kauppaan. Nokian verkkosivujen mukaan tehdasta uusittiin vuonna 2012.
Tämän lisäksi Microsoft ottaa haltuun nokia.com-verkko-osoitteen ja Nokian yhteisöpalveluihin perustamat tunnukset vuodeksi.

Lisäksi 21 Nokian Chief Technology Office -yksikössä työskentelevää työntekijää siirtyy Microsoftille. Alkuperäisen suunnitelman mukaan kaikki CTO:n työntekijät olisivat jatkaneet Nokialla.

Intian Chennain tehdas kuuluu ilmeisestikin kauppaan, mutta Intian veroviranomaiset voivat pitkittää sen siirtymistä Microsoftille.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

Boss93
Boss93

1

Hmmm mielenkiintoista! Mikäköhän tässä nyt on oikein ideana, että ainakin yksi tehdas jää Nokialle, mutta brändin nimi lisensoidaan MS:lle muutamaks vuodeks ja mitään ei myöskään julkaista sinä aikana... Ettei vaan olis niin, että pistävät Nokialla korean pojat viideks vuodeks kehittelemään jotain ihan uutta puhelinta käyttöjärjestelmineen ja sitten, kun tuo lisensointisopimus loppuu, niin tullaankin rytinällä takaisin bisnekseen... Tai sit vaan kehitellään puettavaa teknologiaa tms.

E: Tai eikös Nokialla ollut myös ainakin muinoin verkkolaitevalmistustakin?

Vastaa
Gathago
Gathago

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Boss93:


E: Tai eikös Nokialla ollut myös ainakin muinoin verkkolaitevalmistustakin?

On edelleen Nokia Solutions and Networks valmistaa verkkolaitteita ja myy palveluita teleoperaattoreille. Joskus kylläkin teki laitteita myös yksityiskäyttäjille.

Mielenkiintoista nähdä millaista bisnestä siellä jatkossa tehdään.

Vastaa
user@org (vahvistamaton)

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Boss93:

Hmmm mielenkiintoista! Mikäköhän tässä nyt on oikein ideana, että ainakin yksi tehdas jää Nokialle,


Muiden uutisten mukaan MS ei halunnut sitä. Josta tulee mieleen että ongelma on kyseinen maa.
Mutta hyvä kysymys miksi ja millä ehdoilla Nokia suostu sen poisjättämiseen.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Boss93:

mutta brändin nimi lisensoidaan MS:lle muutamaks vuodeks ja mitään ei myöskään julkaista sinä aikana...


MS saa käyttää Nokia nimeä muutaman vuoden perus matkapuhelimissa, ei siis WP puhelimissa joissa lupa Nokia nimeen huomattavasti lyhyempi.
Nokiaa koskeva määräaikainen "kilpailukieto" taasen koskee vain tiettyjä asioita (lähinnä sitä mitä myytiin) eli Nokialle jäävässä busineksessä Nokia voi käyttää nimeänsä edelleen ja nimeään voi käyttää monissa muissakin jutuissa nyt ja kuukauden päästä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Boss93:


E: Tai eikös Nokialla ollut myös ainakin muinoin verkkolaitevalmistustakin?

2007 se puoli yhdisty Siemensin verkkopuolen kanssa (Nokia 50%/ Siemens 50%) (syntyi NSN , Nokia Siemens Networks), Nokia osti 2013 Siemensin osuuden itselleen nimi muuttu , Nokia Solutions and Networks, eli NSN
Aina raportoitu Nokian tuloksen yhteydessä.

Karkeasti MS kaupanjälkeen Nokialle jäljelle jää reilu puolet liikevaihdosta, joka nykyisellään suurelta osin NSN tuomaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja