Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Titaanien taisto: Samsung Galaxy S5 vai LG Nexus 5?

1
Valtteri Ahonen

Titaanien taisto: Samsung Galaxy S5 vai LG Nexus 5?
Android-puhelinten keskinäinen kilpailu on kovaa joka hintaluokassa, mutta suurimman huomion saa usein korkein hintaluokka. LG:n ja Samsungin lippulaivat ovat molemmat kehuttuja ja päteviä laitteita, mutta ostopäätös näiden kahden välillä puntaroivalle voi tuottaa vaikeuksia.

Samsung Galaxy S5 on tämän kevään kuuma uutuus, joka toi mukanaan muun muassa sykemittarin ja vesitiiviin ulkokuoren (jotka molemmat uupuvat Nexus 5:stä). Puhelin oli aivan tuoreeltaan myös Puhelinvertailun testissä.

Nexus 5 puolestaan on ehtinyt olla markkinoilla muutaman kuukauden kauemmin, sillä se esiteltiin jo viime vuoden puolella. Sen verran vähän ikäeroa puhelimilla kuitenkin on, että raudaltaan ne ovat hyvinkin samaa luokkaa. Myös Nexus 5:stä voit lukea meiltä tarkemman analyysin.

Galaxy S5 on ehtinyt saada pykälää uudemman suorittimen ja kameran megapikseleihin on panostettu enemmän. Sen sijaan optista kuvanvakainta sen kamerasta taas ei löydy, mikä kuitenkin Nexus 5:llä kuvaamista on saatu helpottamaan.Näin toisiaan teknisesti vastaavien puhelinten kohdalla suuri huomio keskittynee hintaeroon, sillä LG:n Nexus-puhelimen saa itselleen noin 350 eurolla, kun taas Samsungin puhelimesta joutuu pulittamaan reilusti yli 600 euroa.

Ohjelmistonsa puolesta puhelimet eroavat toisistaan myös hyvin selvästi, sillä Samsung käyttää omaa TouchWiz-käyttöliittymäänsä sekä liuta Samsungin omia ohjelmia, kun taas Nexus-puhelimesta löytyy puhdas Android ilman valmistajan lisäyksiä. Tämä lienee monelle iso asia, ja voittajan voi valita oman maun perusteella. Vapaaseen tallennustilaan esiasennetut sovellukset kuitenkin vaikuttavat radikaalisti, varsinkin kun niitä ei helposti voi käyttäjän toimesta poistaa.

Absoluuttista voittajaa ja jokaisella joka tilanteessa paremmin sopivaa puhelinta näistä vertailuista on vaikea julistaa, mutta Nexus 5 on kyllä hintansa vuoksi erittäin houkutteleva Android-valinta.

 • Käyttöjärjestelmä
 • Android 4.4
 • Android 4.4
 • Ulkomitat
 • 142 x 72,5 x 8,1 mm
 • 137,9 x 69,2 x 8,6 mm
 • Paino
 • 145 g
 • 130 g
 • Näyttö
 • 5,1" Full HD Super AMOLED
 • 4,95" Full HD IPS
 • Suoritin
 • 2,5 GHz neliydin, Qualcomm Snapdragon 801
 • 2,26 GHz neliydin, Qualcomm Snapdragon 800
 • Tallennustilaa
 • 16 GB
 • 16 GB
 • Muisti (RAM)
 • 2 GB
 • 2 GB
 • Muistikortti
 • microSD
 • Ei muistikorttipaikkaa
 • Kamera
 • 16 MP
 • 8 MP, OIS
 • Yhteydet
 • 4G, Wifi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0, NFC
 • 4G, Wifi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0, NFC
 • Akku
 • 2800 mAh (irrotettavissa)
 • 2300 mAh (kiinteä)
 • Puheaika (max)
 • 21 h
 • 17 h


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Jukopliut
Jukopliut

1

Lainaus:

LG:n ja Samsungin lippulaivat

Eikös tuo G2 ole LG:n tämänhetkinen lippulaiva? Käsittääkseni Nexukset ovat pääpiirteittän Googlen suunnittelemia, tietysti valmistajan avuin, joten on mielestäni typerää kutsua sitä LG:n lippulaivaksi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.