Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Helvetti jäätyy: Esitteleekö Microsoft ensi viikolla Android-puhelimen?

6
Manu Pitkänen

Helvetti jäätyy: Esitteleekö Microsoft ensi viikolla Android-puhelimen?
Vielä vuosi sitten tuntui täysin mahdottomalta ajatukselta, että Microsoft julkaisisi Android-pohjaisen älypuhelimen. Nyt se tilanne voi kuitenkin olla käsillä, sillä Nokian matkapuhelintoimintojen oston myötä Microsoft sai käsiinsä joukon loppusuoralla olevia kehityshankkeita, jotka se voi tuoda markkinoille alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti.

Nokia valmistautui Microsoftin kanssa solmitun strategisen Windows Phone -sopimuksen päättymiseen kehittämällä alemman hintaluokan Android-puhelimia. Ensimmäinen satsi tämän kehitystyön tuloksista tuli markkinoille helmikuussa, jolloin Nokia esitteli Nokia X:n ja sen sisarmallit (X+ ja XL).

Näille puhelimille voi nyt tulossa Microsoftin Conversations-blogin perusteella jatkoa 24. kesäkuuta. Blogissa on julkaistu Green with Envy -otsikolla (Kateudesta vihreänä) varustettu teksti, jossa laskuri laskee aikaa julkaisuajankohtaan. Nokia käytti alkuvuonna vihreää teemaa kiusoitellessaan Nokia X -mallien julkaisulla.


Vaikka Windows Phone -pomot totesivatkin vuoden alussa, etteivät he ole kovin innostuneita Nokian Android-hankkeista, näyttää Satya Nadellan johtama yhtiö ajattelevan asioita nyt hieman pragmaattisemmin. Microsoftin on pakko lyödä läpi mobiilissa, eikä Windows Phonen epäsuosio saa muodostua sen esteeksi. On järkevämpää kerätä Microsoftin verkkopalveluille käyttäjiä kuin lyödä päätä seinään Windows Phonen kanssa.

Microsoftilla on oikeus käyttää Nokia-brändiä Android-puhelimissa vuoden 2015 joulukuun viimeiseen päivään asti. Evleaksin vuotaman brändiohjeistuksen mukaan Microsoft aikoisi käyttää kaikissa uusissa tuotteissa sen omaa brändiä Nokian sijaan.

Ensi viikolla Google pitää I/O-kehittäjätapahtuman, jossa yhtiö päivittää muiden muassa Androidin kuulumiset.

On tietysti mahdollista, että Microsoftin blogiviestin rivien välejä on analysoitu turhan paljon. Julkistukset voivat liittyä uusiin keskihintaisiin tai alemman hintaluokan Windows Phone -puhelimiin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

johtaja59
johtaja59

1

Veikkaisin että Microsoft tulee kuitenkin käyttämään Nokian nimeä peruspuhelimissa ja mahdollisissa Android puhelimissa vielä tulevaisuudessakin ja omaa nimeään vain WP älyluureissa.

Vastaa
Lakupiip
Lakupiip

2

Microsoftin tuntien puhelimiin tulee joku MS:n oma Android distro, johon se todennäköisesti tunkee sitä WP kuraa, tarkoitan siis niitä sonta laatikoita.

Vastaa
Boss93
Boss93

3

Onhan tuo nyt ihan järkevä menettely, että jaetaan munat kahteen koriin, kun siihen kerran resursseja M$:ltä riittää... Itse näkisin tosin, että Ms tekee androidista WP:n näköisen ja oloisen ja myy näitä halpis androideja sitten sillä tarkoituksella, että ihmiset tottuisivat Wp:n käyttöliittymään ja tulevaisuudessa sitten siirtyisivätkin parempiin Wp puhelimiin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
noodeli (vahvistamaton)

4

Nyt on jätkät taas kartalla. Not!!!
Strategia on selvä ms <-> nokia.

Lukekaa rivien välistä asiat oikein. Edelleen kannattaa hankkia nokian osakkeita, itse hankin niitä 12800 kpl kun hinta oli alle 2€.
Vielä menee n. 2500kpl hankintaan, odotan vielä hetken ennen ostoa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ejurr (vahvistamaton)

5

Olisi kunnioitettavaa, jos uutissivusto haluaa olla vakavastiotettava, niin ei käytettäisi kirosanoja artikkeleissa tai otsikoissa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ejurr:

Olisi kunnioitettavaa, jos uutissivusto haluaa olla vakavastiotettava, niin ei käytettäisi kirosanoja artikkeleissa tai otsikoissa.

Mitä sanaa tarkoitat ? Microsoftia , Androidia vai helvettiä, jokin muu ? ja miksi tulkitset sen kiroilemiseksi ?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja