McAfee: Huippusuositun mobiilipelin kopiot kylpevät haittaohjelmissa

1
Matti Robinson

McAfee: Huippusuositun mobiilipelin kopiot kylpevät haittaohjelmissa
Tietoturvayhtiö McAfee on tarkastellut suositun Flappy Bird -mobiilipelin kopioiden turvallisuutta ja tullut epämielyttävään tulokseen. Lähes 80 prosenttia kaikista kopioista sisältää jonkinlaista haittaohjelmistoa, kertoo McAfee USA Todaylle.

Pelinkehittäjä Dong Nguyen rakensi huippusuositun ja -yksinkertaisen Flappy Bird -pelin alkuvuodesta, mutta poisti sen syystä tai toisesta ladattavista (ja sittemmin tuovansa sen takaisin). Pelin poistuminen sovelluskaupoista tarkoitti tietysti sitä, että kolmannet osapuolet rakensivat omia versioitaan pelistä.Kopioita on sittemmin ilmestynyt hurjasti, mutta aina kyseessä ei ole pelkkä suora kopio. McAfeen mukaan Flappy Bird -kopioita käytetäänkin piiloittamana haittaohjelmistoa. Haittaohjelmia löydettiin yli 270 ja suosituimpia niiden joukossa olivat ohjelmat, jotka tekevät puheluita käyttäjän tietämättä. Myös lahjoitusnumeroihin piiloitettu tekstaaminen oli yleistä.

Haittaohjelmat keräävät myös paikkadataa, jolla saadaan määriteltyä esimerkiksi luottokortin haltijan paikka, jolloin luottokorttiyhtiö ei osaa epäillä väärinkäytöstä sellaisen sattuessa lähellä muita ostoksia. McAfee ei kertonut tarkempia tietoja esimerkiksi eri alustojen suosiosta haittaohjelmien suhteen, mutta valtaosa niistä on todennäköisesti tehty Android-alustaversioille.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -23%

Motorola Moto E22i
99 € Gigantti
109 € Proshop
129 € Power

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Realme C33 – hinta laskenut -22%

Realme C33
179 € Proshop
179 € CDON
230 € ComputerSalg

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Samsung Galaxy M23 – hinta laskenut -17%

Samsung Galaxy M23
238 € Hobby Hall
293 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 288 €

Xiaomi Poco M5s – hinta laskenut -15%

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.