Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

McAfee: Huippusuositun mobiilipelin kopiot kylpevät haittaohjelmissa

1
Matti Vähäkainu

McAfee: Huippusuositun mobiilipelin kopiot kylpevät haittaohjelmissa
Tietoturvayhtiö McAfee on tarkastellut suositun Flappy Bird -mobiilipelin kopioiden turvallisuutta ja tullut epämielyttävään tulokseen. Lähes 80 prosenttia kaikista kopioista sisältää jonkinlaista haittaohjelmistoa, kertoo McAfee USA Todaylle.

Pelinkehittäjä Dong Nguyen rakensi huippusuositun ja -yksinkertaisen Flappy Bird -pelin alkuvuodesta, mutta poisti sen syystä tai toisesta ladattavista (ja sittemmin tuovansa sen takaisin). Pelin poistuminen sovelluskaupoista tarkoitti tietysti sitä, että kolmannet osapuolet rakensivat omia versioitaan pelistä.Kopioita on sittemmin ilmestynyt hurjasti, mutta aina kyseessä ei ole pelkkä suora kopio. McAfeen mukaan Flappy Bird -kopioita käytetäänkin piiloittamana haittaohjelmistoa. Haittaohjelmia löydettiin yli 270 ja suosituimpia niiden joukossa olivat ohjelmat, jotka tekevät puheluita käyttäjän tietämättä. Myös lahjoitusnumeroihin piiloitettu tekstaaminen oli yleistä.

Haittaohjelmat keräävät myös paikkadataa, jolla saadaan määriteltyä esimerkiksi luottokortin haltijan paikka, jolloin luottokorttiyhtiö ei osaa epäillä väärinkäytöstä sellaisen sattuessa lähellä muita ostoksia. McAfee ei kertonut tarkempia tietoja esimerkiksi eri alustojen suosiosta haittaohjelmien suhteen, mutta valtaosa niistä on todennäköisesti tehty Android-alustaversioille.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.