Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Selvisikö Apple iPhone 6:n julkaisuajankohta?

6
Manu Pitkänen

Selvisikö Apple iPhone 6:n julkaisuajankohta?
Jos historia olisi tae tulevasta, niin Apple julkaisisi uudet iPhonet tänä 19. syyskuuta. Parina viime vuonna yhtiö on nimittäin tuonut uutuuspuhelimensa myyntiin syyskuun kolmantena perjantaina, joka on tänä vuonna syyskuun 19. päivä. Vuonna 2011 iPhone 4s:n myynti alkoi myös perjantaina, mutta päivämäärä oli 14. lokakuuta.

Sattumaa tai ei, verkossa kiertää nyt huhuja, joiden mukaan Apple aikoisi julkaista iPhonensa ennusmerkkien sanelemana päivänä. Tiedoista raportoi taiwanilainen Laoyaoba-uutisportaali (Google Translate), joka viittaa lähdettään tarkemmin määrittelemättä mikroblogissa julkaistuihin tietoihin. Aiemmin keväällä saksalainen iFun-sivusto, kertoi Applen rajoittaneen myymälätyöntekijöidensä lomienpitoa syyskuun osalta, mikä on merkki uusien tuotteiden aiheuttamasta sesongista.


Väitteet julkaisuajankohdasta ovat vielä kovin epävarmalla pohjalla, joten jäämme odottamaan Re/coden John Paczkowskin lähteiden tietoja. Joka tapauksessa Samsungin Galaxy Note 4 on joutumassa kovaan paineeseen.

Bloombergin mukaan uusien iPhone-mallien massatuotanto alkaisi jo heinäkuussa. Economic Daily Newsin mukaan Applen sopimusvalmistaja rekrytoi parhaillaan 100 000 uutta työntekijää kokoamaan Applen uusia tuotteita.

Applen iWatch-älykellon valmistus alkaa Reutersin mukaan myös heinäkuussa, mutta raporttien mukaan sen myynti alkaisi vasta lokakuussa.

Pacific Crest Securitiesin analyytikkojen, John Vinhin ja Kevin Chenin, arvion mukaan Apple käyttäisi 5,5-tuumaisessa iPhonessa optista kuvanvakainta, mutta jättäisi sen vielä pois 4,7-tuumaisesta mallista. Ajatuksena on saada suurempi iPhone erottautumaan pienemmästä mallista, jonka kytkyhinnan arvioidaan olevan Yhdysvalloissa sata dollaria alhaisempi (199 $). Kohtalaisen paikkansapitävistä arvioistaan tunnettu KGI Securitiesin analyytikko Ming-Chi Kuo teki samanlaisen ennusteen.

Bloombergin mukaan iPhone 6:ssa on aiempaa ohuempi ja pyörempi design, minkä lisäksi siinä käytetään kaarevoitettua 2.5D-näyttölasia.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

Anonyymi käyttäjä
jahvettipahvetti (vahvistamaton)

1

Applella ei ole mitään mahiksia note 4 vastaan. Sen näkee jopa spekseistä. 2k vs full hd (applen amazing innovaatio), snapdragon 805 vs applen tupla ydin, 3000 mpah vs applen tosi pieni akku mikä ei riitä päiväksikään ja 16 mpix vs 8 mpix kamera. Kyllä note 4 vie iphonea 100-0.

Vastaa
delic
delic

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jahvettipahvetti:

Applella ei ole mitään mahiksia note 4 vastaan. Sen näkee jopa spekseistä. 2k vs full hd (applen amazing innovaatio), snapdragon 805 vs applen tupla ydin, 3000 mpah vs applen tosi pieni akku mikä ei riitä päiväksikään ja 16 mpix vs 8 mpix kamera. Kyllä note 4 vie iphonea 100-0.

IPhone 6 tulee myymään todennäköisesti sellaset 5-10 kertaa enemmän kuin note 4.

Spekseistä ei kannata päätellä paljon mitään.

Todennäköisesti vaikka Apple edelleen pitäytyisi tuplaytimessä pesee se kaikki android laitteet käytössä ihan kuten tähänkin asti. (Ei kannata unohtaa optimointia)

Tosi pieni akku? Eiköhän se akku ole selkeästi isompi kuin nykyisessä mallissa koska luuri kasvaa=saadaan isompi akku mahtumaan.

Kamerasta, kukaan ei tiedä millainen kamera uudesta iPhonesta löytyy. Tähän asti Apple kuitenkin on pessyt kamerassa samsungin vastaavat joka vuosi. Sama voi hyvin toistua tänäkin vuonna.

Vastaa
pähkinä
pähkinä

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jahvettipahvetti:

Applella ei ole mitään mahiksia note 4 vastaan. Sen näkee jopa spekseistä. 2k vs full hd (applen amazing innovaatio), snapdragon 805 vs applen tupla ydin, 3000 mpah vs applen tosi pieni akku mikä ei riitä päiväksikään ja 16 mpix vs 8 mpix kamera. Kyllä note 4 vie iphonea 100-0.


Tässä viestissä korostuu oikeastaan todella hyvin se, millä huippu-anteroita myydään: numeroilla.

2k:n hyöty on kyseenalaistettu LG G3:n kohdalla ja se voidaan jo suorilta käsin kyseenalaistaa myös Note 4:n kohdalla. iPhonessa on myös todella hyvä akkukesto akun kokoon nähden, vaikka toki Note siinä varmaan voiton viekin. Tietokonepuolella Intel on hyvin osoittanut, että kuinka paljon iloa niistä lisäytimistä todella onkaan viemällä useampiytimisiä AMD:n prossuja kuin litran mittaa. Saman toki myös Apple on osoittanut mobiilipuolella jo aiemminkin, joten miksi mikään muuttuisi nytkään? Kameran pikselimääristä nyt ei varmaan enää tänä päivänä tarvitse edes aloittaa?

Ja kermana kakun päällä nämä on kaikki vielä huhuja, hutkitaan sitten kun valmiit tuotteet on markkinoilla.

Vastaa
Happokala
Happokala

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jahvettipahvetti:

Applella ei ole mitään mahiksia note 4 vastaan. Sen näkee jopa spekseistä. 2k vs full hd (applen amazing innovaatio), snapdragon 805 vs applen tupla ydin, 3000 mpah vs applen tosi pieni akku mikä ei riitä päiväksikään ja 16 mpix vs 8 mpix kamera. Kyllä note 4 vie iphonea 100-0.

Ytimien määrä ja kellotaajuus ei paljoa kerro. Tyypillisesti monella ytimellä haetaan energiatehokkuutta (4 hidasta ydintä vs. kaksi nopeaa ydintä). Arkkitehtuurin puolesta A7 on kehityksessä yhtä sukupolvea edellä (64-bit ARMv8), ja se on epätavallisen iso. Snapdragon 808 ja 810 ovat vasta ensimmäiset vastaavat (tosin nekin ovat vain ARM:n "perusversioita"). Tämän takia Applen A7 on käytännössä paljon nopeampi, ja A8 sitten vielä nopeampi.

http://www.extremetech.com/computing/17...well-than-krait

http://images.anandtech.com/graphs/graph7903/62540.png

http://media.bestofmicro.com/B/C/429384...ancePreview.png

Vastaa
Ditt0
Ditt0

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jahvettipahvetti:

Applella ei ole mitään mahiksia note 4 vastaan. Sen näkee jopa spekseistä. 2k vs full hd (applen amazing innovaatio), snapdragon 805 vs applen tupla ydin, 3000 mpah vs applen tosi pieni akku mikä ei riitä päiväksikään ja 16 mpix vs 8 mpix kamera. Kyllä note 4 vie iphonea 100-0.

Te Androi kättäjät ette varmaan koskaan tule ymmärtämään että enemmän ei automaattisesti tarkoita parempaan.
- 2K näyttö vie liikaa akkua eikä siitä ole hyötyä vielä vuosiin
- Apple ei tarvitse mtn isoa akkua pysyäkseen päällä muutaman päivän, - --- Vaikka Apple pysyisi dualcore prossussa niin se on kuitenkin 64-bittinen ja se on jo nähty miten 5S päihittää monet huippu androidit
- Kameroiden pixelit ei ole kertoneet vuosiin mtn. Kameran muut specsit paljon tärkeämpiä

Vastaa
Jonahan
Jonahan

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Happokala:


Ytimien määrä ja kellotaajuus ei paljoa kerro. Tyypillisesti monella ytimellä haetaan energiatehokkuutta (4 hidasta ydintä vs. kaksi nopeaa ydintä). Arkkitehtuurin puolesta A7 on kehityksessä yhtä sukupolvea edellä (64-bit ARMv8), ja se on epätavallisen iso. Snapdragon 808 ja 810 ovat vasta ensimmäiset vastaavat (tosin nekin ovat vain ARM:n "perusversioita"). Tämän takia Applen A7 on käytännössä paljon nopeampi, ja A8 sitten vielä nopeampi.

Juurikin näin, ytimien määrä ja kellotaajuus eivät sinällään kerro yhtään mitään.

A8:n nopeus jää nähtäväksi. Huhut viittaisivat siihen, että A8 ei ole samanlainen hyppäys, kuin mitä A7, mutta sen virrankulutus laskisi huomattavasti. Edotellaan syksyyn ja katsotaan, viimeiset pari vuotta Apple on ollut SoC -kehityksen etulinjassa, kiitos sen itse kehittämien corejen, joita ei muilta löydy. Sekä A6 että A7 olivat huimia hyppäyksiä eteenpäin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja