Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Irtisanomisia tulossa: Elopin puhelinyksikköä trimmataan taas

4
Manu Pitkänen

Irtisanomisia tulossa: Elopin puhelinyksikköä trimmataan taas
Nokian toimitusjohtajaksi vuoden 2010 puolivälissä valittu Stephen Elop muistetaan Suomessa palavalauttamuistionsa lisäksi älypuhelinstrategiamuutoksesta seuranneista massiivisista irtisanomisista. Microsoft kertoi ostavansa Nokian puhelinyksikön viime syksynä ja kauppa toteutui tänä keväänä. Nyt kun liiketoiminnalla on uusi omistaja, on jälleen aika keksiä mistä nipistetään ja kuka laitetaan pihalle seuraavaksi, raportoi GigaOm sisäpiirilähteisiin perustuen.

Tieto ei ole varsinaisesti yllättävä, sillä Puhelinvertailu arveli säästöjen ja irtisanomisten olevan välttämättömiä Nokian entisessä laiteyksikössä jo tämän vuoden tammikuussa. Tuolloin sanoimme, että Lumia-puhelimien myynti näyttää saavuttaneen jo huippunsa (ainakin lyhyellä aikavälillä) ja tämä käsitys on vain vahvistunut kesän lähestyessä.On varsin selvää, ettei Microsoft voi katsella kovin kauaa tappiollisen yksikön toimintaa, jonka se hankki itselleen noin 5,45 miljardin euron järjestelyn kautta. Microsoftin mukaan sen pitäisi yltää vuositasolla 50 miljoonan älypuhelimen toimitusmääriin ennen kuin se pääsee edes omilleen. Päällekkäisyyksistä Nokian aiemman laitetoiminnan ja Nokialta hankittujen toimintojen välillä aiotaan varmasti päästä eroon. Leikkuri voi kohdistua myös markkinointiin ja tietohallintoon.

GigaOmin lähteiden mukaan irtisanomiset voivat olla suuruusluokaltaan todella isot, ne voivat koskettaa jopa kymmentä prosenttia yhtiön koko työvoimasta (100 000 + 25 000).


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

himpo
himpo

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sefriol:

Eikös Ballmer ostoksen aikana puhunut, että irtisanomisia ei olisi ainakaan Suomen yksikköön tulossa.

Hahah, tuo on perus lause aina kun joku ostaa työntekijöitä, se tarkoittaa että "näillä näkymin ketään ei irtisanota" ja parin kuukauden päästä näkymät on kummasti muuttuneet, tämä on nähty joka kerta.

Luulisin että sillä huijataan työntekijät luulemaan että potkuja ei ole tulossa kenellekään, voisi nimittäin käydä kova kato firmassa kun nopeimmat ja parhaimmat vaihtaa laivaa, nyt voidaan vain heittää hitaimmat ja huonoimmat pihalle ja jää ne nopeimmat ja parhaimmat taloon!

Nyt kun tiedät tämän niin voit nauraa aina kun joku näitä puhelee ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sefriol:

Eikös Ballmer ostoksen aikana puhunut, että irtisanomisia ei olisi ainakaan Suomen yksikköön tulossa.


Mutta hänen "omassa yksikössään" irtisanomisia jo toteutu :-)

Toisekseen en muista että olisi aivan noin sanonut, MSllä on lisäksi Suomessa eri yksikköjä.

Suomen tärkeyttä MS Mobile yksikössä kovasti korostettiin, se tietekin eriasia kuin suojatyöpaikka kaikille.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.