Reuters: Microsoft kertoo jättipotkuista jo tänään

3
Manu Pitkänen

Reuters: Microsoft kertoo jättipotkuista jo tänään
Microsoft aikoo paljastaa mahdollisesti historiansa suurimman leikkauslistansa tänään, uutisoi Reuters sisäpiirilähteiden tietoihin perustuen. IT-jättiä läheltä seuraava Paul Thurrot arveli aiemmin myös ilmoituksen tulevan joko torstaina tai perjantaina. Osa taas on pitänyt 22. heinäkuuta pidettävää osavuosikatsausta luontevimpana tiedotusajankohtana.

Reutersin mukaan Microsoft olisi vähentämässä työvoimaansa vähintään 6000 työntekijällä, joten luvassa on vuotta 2009 suurempi leikkaus yhtiön organisaatioon. Aiemmin Microsoft ei ole merkittävässä määrin vähentänyt työvoimaansa. Microsoftilla tekee töitä parhaillaan 127 000 työntekijää, mikä on yli tuplasti enemmän kuin Googlella ja puolet enemmän kuin Applella. Keväällä vahvistuneen Nokian matkapuhelinliiketoiminnan oston seurauksena pääluku Microsoftilla kasvoi noin 27 000 työntekijällä.Leikkauksilla Microsoft haluaa poistaa matkapuhelinliiketoiminnan oston jälkeen syntyneitä päällekkäisyyksiä. Lisäksi matkapuhelimet ovat edelleenkin tappiollista liiketoimintaa, mikä lisää painetta isoille leikkauksille. Microsoftilla on nyt myös käsissään ainakin kuusi mobiilikäyttöjärjestelmää (Series 30, Series 40, Nokia X, Windows Phone, Windows RT ja Windows 8.1), mihin saattaa tulla järkevöitystä.

Helsingin Sanomien mukaan Microsoft saattaisi sulkea kokonaan Oulun tutkimus- ja kehitysyksikön, missä on tehdään ohjelmistoja edullisiin matkapuhelimiin ja se oli jo vuosi sitten lopetusuhan alla. Pelkästään Suomessa irtisanottavia voi olla yhteensä jopa tuhat henkilöä.

Päivitys. Myös New York Timesin mukaan Microsoftin henkilöstövähennysuutiset tulevat tänään. Bloomberg piti aiemmassa jutussaan mahdollisena, että tieto julkistetaan tällä viikolla.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

1

Ashoille(S40) ei vain ole enää tilaa. Hinta on liian korkea verrattuna halpoihin Androideihin. Niiden lopettamisesta seuraa sitten monien muiden organisaatioiden ja positioiden (store yms)vähennystarpeita. Päällekkäisyyksiä (hr, it, markkinointi, yms) karsitaan ja mahdollisesti ulkoistetaan. Päällekkäisyyksistä tiedettiin jo heti kaupan julkistamisen suhteen. Ainut varsinainen mielenkiintoinen seikka on se, että kosketaan Lumian ja X:n tuotekehityksiin. Ja jos kosketaan niin kuinka paljon.

Vastaa
teppoI
teppoI

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Fantasos:

Noinkohan Windows RT ja Windows 8.1 kannattaa laskea mobiilikäyttöjärjestelmiksi?

Windows RT:tä ja Windows 8.1:tä käytetään tableteissa (Surface Pro 3, Lumia 2520), joten kyllä ainakin Microsoft näyttäsi pitävän niitä mobiililaitteisiin soveltuvina.

+ Eikö koko Metro-näkymän ideana ollut alun perin tehdä Windowsista mobiili, kosketusnäytöillä käytettävä käyttis.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.