Nokian "hirviökamerapuhelimelle" tulossa jatkoa

9
Manu Pitkänen

Nokian hirviökamerapuhelimelle tulossa jatkoa
Microsoftin puhelinpomo Jo Harlow vahvisti TechRadar-verkkosivustolle, ettei yhtiö ole hylännyt "oikeiden" kameroiden ja älypuhelimien rajapinnassa häälyvien laitteiden segmenttiä. Edistyneillä kuvausominaisuuksilla varustettuja Lumioita on siis tulossa markkinoille vielä lisää.

Nokia esitteli hirviökamerapuhelimeksikin tituleeratun Lumia 1020:n viime vuoden kesällä, eikä sille ole kuulunut seuraajaa vaikka puhelimen elinkaaren on huhuttu päättyvän tässä kuussa. Lumia-kamerapuhelimien kehityksen jatkoa on syystäkin epäilty. Toisaalta tarinan jatkumisesta saatiin vahva signaali heinäkuussa, kun Microsoft ja Canon sopivat patenttien ristiinlisenssoinnista.Harlow'n mukaan Microsoft jatkaa investointeja high-end-mobiilikuvaukseen, joten kehitysaskeleita sopii odottaa niin kameratekniikassa kuin laskennallisessa valokuvauksessakin. Käytännössä Harlow'n kommentteja voidaan tulkita vahvistukseksi Lumia 1020:n seuraajan olevan kehitteillä. Hän ei kuitenkaan suostunut paljastamaan high-end-kamerapuhelimen julkaisuaikataulua.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (9)

Anonyymi käyttäjä
jaakopsoni (vahvistamaton)

1

Lumia 1020 ongelmana oli juurikin hidas kamera. Toivottavasti snapdragon 800 tuo kaivatun lisätehoa.

Vastaa
Taeco
Taeco

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jaakopsoni:

Lumia 1020 ongelmana oli juurikin hidas kamera. Toivottavasti snapdragon 800 tuo kaivatun lisätehoa.

Juuri julkaistu päivitys nopeuttaa kameran käynnistämistä ja kuvien ottamista selkeästi. Ei mainittu, tuleeko tämä päivitys 1020:lle, mutta en näe syytä, miksi ei tulisi.

Toivon itse 1030:lle mieluummin qsd805, mutta Nokian ja Microsoftin tuntien se voi jäädä haaveeksi.

Odotan itse myös innolla L1530. Jos siinä on vielä parempi kamera, kuin nykyisessä 1520, niin en varmaan malta olla ostamatta. QHD Amoled ja pienemmät surureunat, niin olisi aika unelma.

Vastaa
tikte76
tikte76

3

wp 8.1 update 2 ssa tulee tuki snapdragon 805 lle ja 2k resoluutiolle ja 55 mp kameralle. ja Mclaren = lumia 1030 mutta se tapettiin. voisi tulla vaikka 1130 itsekkin toivon että kuvien ottaminen nopeutuisi ja sarjakuvaus asetus olisi hyvä tulla myös. ja huhujen mukaan olisi tekeillä 1530 ja ehkä 1330 eli 1320 seuraaja. 925 lle seuraaja on 935.

Vastaa
Taeco
Taeco

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tikte76:

wp 8.1 update 2 ssa tulee tuki snapdragon 805 lle ja 2k resoluutiolle ja 55 mp kameralle. ja Mclaren = lumia 1030 mutta se tapettiin. voisi tulla vaikka 1130 itsekkin toivon että kuvien ottaminen nopeutuisi ja sarjakuvaus asetus olisi hyvä tulla myös. ja huhujen mukaan olisi tekeillä 1530 ja ehkä 1330 eli 1320 seuraaja. 925 lle seuraaja on 935.


Nehän teki parannellun sarjakuvausmoodin uusimpaan ohjelmistoversioon jo? Se tosin madaltaa edelleen resoluutiota, vaikkakin vähemmän, kuin aiemmin. Nyt 24 kpl 8MP kuvaa sekunnissa (eli käytännössä 4k@24fps videota).

Vastaa
tikte76
tikte76

5

amoled näytössä ei välttämättä toimi vilkaisunäyttö(clance screen) jos ei ole näyttömuistia. lumia 1030 ilma 3d touchia kelpais mulle. 5.2" näyttö 2k resoluutio, 64 GB tallennustilaa,3 GB ram, microsd, snapdragon 805. avot.

Vastaa
tikte76
tikte76

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tikte76:

wp 8.1 update 2 ssa tulee tuki snapdragon 805 lle ja 2k resoluutiolle ja 55 mp kameralle. ja Mclaren = lumia 1030 mutta se tapettiin. voisi tulla vaikka 1130 itsekkin toivon että kuvien ottaminen nopeutuisi ja sarjakuvaus asetus olisi hyvä tulla myös. ja huhujen mukaan olisi tekeillä 1530 ja ehkä 1330 eli 1320 seuraaja. 925 lle seuraaja on 935.


Nehän teki parannellun sarjakuvausmoodin uusimpaan ohjelmistoversioon jo? Se tosin madaltaa edelleen resoluutiota, vaikkakin vähemmän, kuin aiemmin. Nyt 24 kpl 8MP kuvaa sekunnissa (eli käytännössä 4k@24fps videota).

juu tiedän se tulee update 1 ssä. ja developer for preview, sen voi saada jo nyt ilman microsoftin omia lisäyksiä.

Vastaa
Mrmistermrmister
Mrmistermrmister

7

Itselläni on ollut Lumia 1020 lähes sootä asti kun se saapui markkinoille. Heti alusta asti oli selvää, että puhelin oli aivan käsittämättömän hyvä valokuvauksessa ja etenkin hämärä/pimeäkuvauksessa se näyttää kykynsä.

Olen itse päässyt konkreettisesti vertaamaan Lumia 1020:tä ja Samsungin Galaxy S5:sta (sekä S4), ja täytyy sanoa että Lumia 1020 vie voiton helposti eikä vertailua tarvinnut kovin kauan jatkaa. Oli kyse hämärä- tai päiväkuvauksesta. Tosin laadukkaan kuvan saamiseen pimeässä käytän lähes aina Nokia Camera grip -akkukahvaa sekä kolmijalkaa, sillä kaikki tietävät miten käy kun ottaa käsivaralla kuvia pitkällä valotusajalla.

Joka tapauksessa Lumia 1020:n ongelma on sen hitaus - joka kylläkään ei vaikuta kuvanlaatuun.

Mikäli Lumia 1020:lle on tulossa seuraaja, toivoisin siltä seuraavia ominaisuuksia (sen lisäksi mitä 1020:ssa jo on) vähimmäisvaatimuksena:
-Huomattavasti enemmän tehoa laitteistopuolella kuin 1020:ssa.
-1080p näyttö
-4K -resoluutio videokuvauksessa
-120fps videokuvaus (jota pystyisi kuvaamaan vähintään 720p tarkkudella, mutta mielummin 1080p tai jopa 4K:na. Tosin 4K olisi jo liian hienoa)
-videokuvauksen aikana tulisi voida muuttaa tarkennusta manuaalisesti.(1020:n videokuvauksesta löytyy manuaalitarkennus, mutta sitä ei voi säätää manuaalisesti kesken videon tallennuksen)
-Puhelimessa tulisi olla 32-64GT muistia sekä microsd -korttipaikka, etenkin 4K -videoille.

Kaikki nuo ominaisuudet olisi mahdollista saada kännykkään jo tällä hetkellä. Tosin täytyy saada tuo tekniikka mahtumaan pieneen tilaan ja hintaan. Toivoisin myös, että puhelimesta tulisi saataville alumiinikuorinen malli.

Mainitsemillani ominaisuuksilla uusi kameralumia olisi taas uusi vallankumous. Tosin ilman nykyistä Nokia Camera -sovellusta se ei olisi mitään.

Vastaa
tikte76
tikte76

8

pieneen hintaan ei ainakaan saada hienoutta ja uutta eli on kyllä kallis ja parin kk aikana halpenee vähän. jostain se katekin pitää saada. eli tulisi olemaan 700-1000 euroa. oma arvio.

Vastaa
qjis420
qjis420

9

Suosittelen lukemaan Pureviewclub -sivuston tulkinnan aiheesta. "Vuoden vanhaa viestintää" tosin se ei sulje pois etteikö tälläistä laitetta olisi tulossa ja sitä eniten mobiilimasilmassa myös itsekin odotan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.