Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung: Galaxy-puhelimet eivät enää kiinnosta kuluttajia

14
Manu Pitkänen

Samsung: Galaxy-puhelimet eivät enää kiinnosta kuluttajia
Samaan Samsung-konglomeraattiin Samsung Electronicsin (valmistaa puhelimia, televisioita, jääkaappeja jne.) kanssa kuuluva rahoituspalveluyhtiö Samsung Securities ei pidä kulutuselektroniikkaa valmistavan sisaryhtiönsä Galaxy-puhelimia enää houkuttelevina.

Samsung Securitiesin julkaiseman markkina-analyysin mukaan kiinalaisten puhelinvelmistajien menestys ja iPhone 6:n ennakkotilausluvut osoittavat selvästi, etteivät Samsungin Galaxy-älypuhelimet enää kiinnosta kuluttajia yhtä paljon kuin vuosi tai kaksi sitten. Samsung Securities laski samalla Samsung Electronicsin kolmannen vuosineljänneksen tulosennustetta 4,7 biljoonaan woniin (3,5 miljardia euroa) aiemmasta 5,7 biljoonasta wonista.
Samsung Electronics kertoi vähän aika sitten tuovansa Galaxy Note 4:n myyntiin Koreassa tämän viikon perjantaina ja 140 muussa maassa lokakuun aikana. Yhtiön myyntijohtaja D. J. Lee vakuutti, että yhtiö on tekemässä nopean käänteen. Kesällä Samsung arvioi loppuvuodesta koituvan sille erittäin hankala.

Galaxy-puhelimien ongelmana on pidetty sitä, että Apple on onnistunut kaappaamaan kaikkein kalliimpien älypuhelimien segmentin, kun taas paikalliset valmistajat Intiassa ja Kiinassa ovat ottaneet haltuunsa alemman hintaluokan sekä laajentuneet kohti keskiluokkaa. Samsung on jäänyt näiden kahden voiman väliin.

Samsung ei suostunut kommentoimaan Bloomberg Businessweekille miten Kiinan päätös leikata operaattoreiden tukimaksuja vaikuttaa sen kaliimpien älypuhelimien kysyntään maassa.

Kommentit (14)

asafdfsadf (vahvistamaton)

1

Jeo, kallista roskaa. Samanlaisen laitteen saa murto-osalla hinnasta. Muutoinkin android niin hankala ja sekava että pthyi.

Vastaa
HCT
HCT

2

asafdfsadf: Se on voi voi, jos ei osaa.
i-ruikuttajat nyt ei muutenkaan ymmärrä hyvänpäälle mitään, i-hölmöjä kun ovat!

Vastaa
R4ndom1
R4ndom1

3

Itsellä s3 ja tuskin seuraava puhelimeni on samsungilta. Samsungin vika on siinä että se tunkee puhelimensa täyteen bloatwarea, joka tekee puhelimesta lagisen ja sekavan. Ja monille tulee androidista mieleen sekava ja laginen käyttis, pelkästään samsungin puhelimien perusteella. Samsung vois rueat myymään puhelimiaan vanilla androidilla, niin olisi taatusti ostajia.

Vastaa
ProfaneX
ProfaneX

4

@1
Android hankala käyttää ? Nojaa.. Hyvin näyttää taipuvan Xcover 2 käyttö vanhemmilla.
Toki eiväthän kaikki tekniikasta ymmärrä mitään :) Ehkäpä juuri siksi Applen puhelin olisi sinulle hyvä vaihtoehto, tai sitten sellainen seniori puhelin ? Isot ja hyvin valaistut napit.

Vastaa
Bodomed
Bodomed

6

Itsellä oli S3:nen julkaistuksen jälkeen vuosi käytössä. On ollut myös muita Galaxy versioita käytössä. Mutta aina vaihtunut johonkin toiseen merkkiin. Koska juurikin tuo bloatware roskan takia. On kokeiltu iOS ja WP:n kaikki versiot. Myös se 6.5 versio. Basic android hyvällä raudalla on kyllä kaikista paras.

Vastaa
AkZuh
AkZuh

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ProfaneX:

@1
Android hankala käyttää ? Nojaa.. Hyvin näyttää taipuvan Xcover 2 käyttö vanhemmilla.
Toki eiväthän kaikki tekniikasta ymmärrä mitään :) Ehkäpä juuri siksi Applen puhelin olisi sinulle hyvä vaihtoehto, tai sitten sellainen seniori puhelin ? Isot ja hyvin valaistut napit.

Mielipide kysymyksiähän nämä, itse käyttänyt iOS laitteita jo vuosia joten minun mielestä androidin käyttäminen on sekavaa. Juuri tuossa ostin autooni android soittimen ja täytyy myöntää että vihaan kys käyttöliittymän muokkaamistaomaksebi.

iOS vain toimii ilman mitään säätämisiä. Itse tosin JBllä hieman muokannut tai oikeastaan lisännyt ominaisuuksia iOSiin. Itsellä ollut mitään ongelmia tässä mitä ollut käytössä iiluuri 3Gstä > 5Ssään. Johon mahtuu muutamia android laitteitakin kokeilu mielessä ja mukava ollut palata takaisin. Samoin suurimmalla osalla kavereista on iiluuri ja porukoillakin iiluurit ja ipadit myös.

Vastaa
No5toimii
No5toimii

8

Samsung Galaxy-huippupuhelimen hinnalla saa kaksi vastaavaa Oneplus Onea. Siksi perheeseen on niitä ostettu kuukauden aikana jo kolme ja neljäs pannaan kohta tilaukseen. Jono kutsulistalla näyttää olevan lyhenemässä jopa vain viikkoon. link

Vastaa
Abcabc375
Abcabc375

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ProfaneX:

@1
Android hankala käyttää ? Nojaa.. Hyvin näyttää taipuvan Xcover 2 käyttö vanhemmilla.
Toki eiväthän kaikki tekniikasta ymmärrä mitään :) Ehkäpä juuri siksi Applen puhelin olisi sinulle hyvä vaihtoehto, tai sitten sellainen seniori puhelin ? Isot ja hyvin valaistut napit.

Vaikka tekniikasta tiedänkin, niin miksi silti pitäisi käyttää monimutkaista kun on helppoa ja toimivaakin saatavilla?

Vastaa
Jakele
Jakele

10

Tää 'kehitys' alkoi jo vuosi sitten, kun Apple pilasi iPhone 5s:llä Samsungin joulumarkkinat. ja vielä keväälläkin iPhone 5s:ää myytiin enemmän kuin uutta Samsungin GS5:a... Ja nythän iPhone 6 sai taas hirmuisen myynnin ekana vkonloppuna, kun sitä myytiin jo 10 milj! ...Samsung tarvitsi samaan myyntiin päästäkseen 25 päivää...

En minäkään Samsungia hanki ...eikä poikanikaan enää...

Vastaa
Synomi
Synomi

11

IPhonen käyttöä voisi verrata siihen, että tykkää käyttää 17+56 tyylisissä yhteenlaskuissa laskinta, kun ei jaksa/tarvitse laskea. Puhelin joka rajoittaa käyttäjän kehitystä liikaa yksinkertaistamalla asioita, jonka jälkeen käyttäjälle kaikki muu tuntuu vaikealta.

Mielestäni kaikki nykyiset puhelimet on kuraa ja leikkikaluja, jotka vievät vain liikaa aikaa. Ja luulisin puhelimen olevan vain katoava välivaihe ennen kunnollista henkilökohtaista avustinlaitetta. Nykymaailmassa tarvitaan aivojen tehokasta käyttöä, jotta ne kehittyvät ja pysyvät tekniikan mullistuksen mukana, mutta muummuassa puhelimet rajoittavat tätä. Aivojen kehitys rakastaa ongelmia, jos kaikki on helppoa, niin kehitystä ei tapahdu.

Esim androideihinkin voi asentaa monissa tapauksissa hieman modatun firmwaren, jonka avulla pääsee muokkaamaan kaikkea mitä puhelimessa on. Tällä tavalla voidaan Galaxy-puhelimistakin poistaa kaikki ylimääräiset Samsungin omat sovellukset ja myös tehdä muutoksia suoraa käyttöjärjestelmään. Mutta sehän on aivan liian vaikeeta ainakin IPhonen käyttäjille.

Vastaa
delic
delic

12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Synomi:

Tällä tavalla voidaan Galaxy-puhelimistakin poistaa kaikki ylimääräiset Samsungin omat sovellukset ja myös tehdä muutoksia suoraa käyttöjärjestelmään. Mutta sehän on aivan liian vaikeeta ainakin IPhonen käyttäjille.

Kyllä on taas niin vanhanaikaista ajattelua, luuletko oikeasti että kaikki samsung käyttäjät osaa asennella jotain modattuja firmwareja. 98% samsung käyttäjistä ei edes ymmärrä mitä tuo sana tarkoittaa. On jotenkin huvittavaa lukea näitä mobiilisivujen kommentteja kun ihmiset näissä monesti kuvittelee, että me ollaan niitä tavallisia äluluuri ostajia, näin oli ehkä vuonna 2009. Vuonna 2014 suurin osa jotka ostaa äluluureja ei ymmärrä niistä juuri mitään, sama mikä merkki on. Eikä minun mielestä tarvitsekaan tietää.

Ihan yhtälailla ne jotka haluaa ja osaa modata iPhonea tekee sitä jailbreakkaamalla iOS laitteen ja sen jälkeen voi säätää niin paljon kun haluaa.

Ymmärrän kyllä että päivittäin kun lukee näitä mobiilisivustoja niin hämärtyy se todellisuus, mutta todellisuus on se, että me jotka näistä laitteista jotain vähänkin enemmän ymmärrämme olemme todella pieni vähemmistö ihan sama mitä merkkiä käytämme.

Vastaa
dRD
dRD

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic:

Ymmärrän kyllä että päivittäin kun lukee näitä mobiilisivustoja niin hämärtyy se todellisuus, mutta todellisuus on se, että me jotka näistä laitteista jotain vähänkin enemmän ymmärrämme olemme todella pieni vähemmistö ihan sama mitä merkkiä käytämme.

Ja mielenkiintoisinta siinä on (vahvaa mutua ja subjektiivista arviota tähän väliin), että usein myös me, eniten älypuhelimista sinänsä tietävät ihmiset, olemme eniten jälkijunassa sen suhteen, miten niitä ns. diginatiivit käyttävät.

Eli ymmärretään speksit, tekniset mahdollisuudet, jne mutta oma toimintatapa on monesti juurtunut pre-smartphone -aikakauteen. Esimerkkinä nyt vaikkapa juuri ns. mobile only -ajattelu, jota tuntuvat dissaavan juurikin itseni kaltaiset, tekniikkaa hyvinkin tarkkaan seuraavat :-) Ja samaan aikaan jollekulle ei-tekniikasta-välittävälle 17v teinille, joka ei tiedä edes että hänen Samsungissaan on Android, on täysin luontevaa esim. kirjoittaa 10-sivunen essee tai ostaa televisio/vaatteet/lomamatkat pelkkää kännykkää käyttäen :-)

Vastaa
arivesa
arivesa

14

Tämä Kit-Kat 4.4.x on haastava valintojen runsaudessaan.Niitä voi rauhassa karsia,jättää aktivoimatta,tai mikä ikinä sopii itselle.

En pidä puuttena,mutta on hölmöä luulla että tusinapaketista kuoriutuu "minuntarvitsemaversio" itsestään.Jos rauta on OK,loppua voi säätää.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja