Ensivaikutelmia: LG:n uudet keskitason älypuhelimet G3 s ja F60 sekä G Watch R -älykello

Juha Tuppi

Ensivaikutelmia: LG:n uudet keskitason älypuhelimet G3 s ja F60 sekä G Watch R -älykello
LG toi tänään pitämäänsä lehdistötilaisuuteen kokeiltavaksi LG G3 -lippulaivapuhelimensa pikkuveljen G3 s:n, keskitason F-sarjan uuden tulokkaan F60:n sekä pyöreällä näytöllä varustetun älykellonsa G Watch R:n. Ohessa lyhyesti ensivaikutelmia kyseisistä laitteista, olkaa hyvät.

LG G3 s ja F60


LG G3 s tarjoaa kookkaan viiden tuuman IPS LCD -näytön 1 280 x 720 -resoluutiolla, 2 540 milliampeeritunnin akun sekä kahdeksan megapikselin kameran G3-lippulaivamallista tutulla laserohjatulla automaattitarkennuksella. Puhelimen sisukset pitävät lisäksi sisällään Qualcommin 1,2 gigahertsin Snapdragon 400 -neliydinprosessorin, gigatavun verran keskusmuistia ja kahdeksan gigaa microSD-laajennettavaa tallennuskapasiteettia. Muotoilussa kumarretaan odotetusti LG G3:n suuntaan ja fyysiset painikkeet löytyvät jälleen LG:lle tyypilliseen tapaan puhelimen takaa. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 4.4.2 ja käyttöliittymän ulkoasu jatkaa G3:n pelkistetyn toimivaa mallia, jossa valmistajan valmiiden sovellusten määrä on pyritty pitämään alhaisena. Ensituntumalta puhelin teki vaikutuksen myös käyttöliittymän nopeudessa ja sulavuudessa.Suuremman yllätyksen tuntui kuitenkin järjestävän nopeisiin LTE 4G -yhteyksiin panostavan F-sarjan uusi tulokas F60: pikaisen kokeilun perusteella puhelimen käyttöliittymä ei tuntunut häviävän nopeudessa ja sulavuudessa lainkaan G3 s -mallille. Tämä lienee paljolti laitteesta löytyvän 1,2 gigahertsin neliydinprosessorin sekä gigatavun keskusmuistin ansiota. F60 muistuttaa ulkoasultaan LG:n Nexus 5 -älypuhelimen pelkistettyä virtaviivaisuutta ja fyysiset painikkeet on sijoitettu LG G3 s:stä poiketen puhelimen sivuille. Älypuhelimen 4,5 tuuman IPS LCD -näyttö sekin tarjosi 480 x 800 -resoluutioonsa nähden miellyttävän käyttökokemuksen – toivottavasti LG kykenee hinnoittelemaan lupaavan F60:n tarpeeksi järkevästi, jotta se pystyy tarjoamaan edullisemman vaihtoehdon esimerkiksi LG G3 s -älypuhelimelle keskitason Android-luurien markkinoilla.

Vaikka LG G3 s ja F60 ovat molemmat sijoitettavissa ominaisuuksiltaan keskitason älypuhelimien kategoriaan, LG on selkeästi pyrkinyt nostamaan panoksia siinä, mitä keskitason laitteilta sopii odottaa.

LG G Watch R


LG otti vaarin pyöreällä näytöllä varusteltujen älykellojen saamasta vastaanotosta ja kehitti G Watch -älykellolleen pyöreäksi muotoillun seuraajan. Googlen Android Wear -käyttöjärjestelmää hyödyntävä G Watch R -älykello muistuttaa ulkoasultaan suurikokoista urheilullista rannekelloa, mikä on tietysti hyvä asia. Laitteesta löytyy 1,3 tuuman P-OLED-näyttö sekä käyttäjän sykettä mittaava PPG-sensori, ja sille luvataan jopa parinkin päivän akkukestoa yhdellä latauksella. Laite on saanut myös IP67-sertifikaatin, joten sen pitäisi myös kestää sadetta – tosin rannekkeen materiaalin suhteen kannattanee olla tarkkana, ettei erehdy suihkuun nahkarannekkeen kanssa. Toiminnot pitävät sisällään tavanomaiset älypuhelimen ilmoitusten näyttämisen, Google Mapsin navigointiohjeet ja askel- sekä sykemittarit. Omaan silmääni G Watch R on useimpien älykellojen tapaan edelleen turhan jykevä ja suurikokoinen, mutta muotoilussa on kieltämättä päästy kiitettävän lähelle tavallista rannekelloa.

Tarkempaa analyysia LG:n uusista laitteista on luvassa heti, kunhan saamme testikappaleet syyniin.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -49%

Honor X7a
69 € DNA
136 € Bigbox
143 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 135 €

Motorola Moto G34 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto G34
99 € Power
99 € DNA
196 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 189 €

Honor Magic5 Lite – hinta laskenut -30%

Honor Magic5 Lite
119 € Power
139 € DNA
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Realme 11 Pro – hinta laskenut -22%

Realme 11 Pro
268 € Bigbox
308 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 343 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.