Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applelta odotuksia kovempi tulos - 39,3 miljoonaa myytyä iPhonea

9
Sami Koivunen

Applelta odotuksia kovempi tulos - 39,3 miljoonaa myytyä iPhonea
Apple on julkaissut heinä-syyskuun tuloksensa. Vuoden takaiseen tulokseen verrattuna vahvaan tulokseen siivittivät 39,3 miljoonaa myytyä iPhonea ja 12,3 miljoonaa myytyä iPadia.

Applen liikevaihto oli kvartaalin aikana 42,1 miljardia dollaria. Nettotulosta kertyi 8,5 miljardia dollaria ja osakekohtainen tulos oli 1,42 dollaria. Viime vuonna vastaavat luvut olivat 37,5 miljardia, 7,5 miljardia ja 1,18 dollaria. Osakekohtainen tulos ylitti selvästi Wall Streetin anlyytikko-odotukset 1,31 dollarista. Tuloksesta 60 prosenttia syntyi kansainvälisestä myynnistä.

Puhelinmyynti oli kolmen kuukauden aikana 39,3 miljoonaa kappaletta, kun se vuosi sitten oli 33,8 miljoonaa yksikköä. Tablettien puolella myynti alitti aavistuksen odotukset 12,3 miljoonaan kappaleen myynnillä. Mac-koneita toimitettiin 5,5 miljoonaa kappaletta.

Tilikautemme 2014 oli ennätyksellinen sisältäen isoimman iPhone-julkistuksen koskaan julkaistuamme iPhone 6:n ja iPhone 6 Plussan. Uskomattomien iPhone-, iPad- ja iMac -julkistusten ja iOS 8:n ja OS X Yosemiten esittelyn myötä olemme etenemässä joulukaudelle Applen kaikkien aikojen vahvimmalla tuotemallistolla.Applen toimitusjohtaja Tim Cook.Apple odottaa tulevalta neljännekseltä 63,5-66,5 miljoonan dollarin liikevaihtoa, 37,5-38,5 prosentin bruttokatetta ja 5,4-5,5 miljoonan dollarin operointikuluja.

Apple julkaisi aiemmin maanantaina iOS 8.1 -päivityksen mobiilikäyttöjärjestelmäänsä. Syyskuussa puolestaan esiteltiin iPhone 6-älypuhelimet ja viime viikolla esiteltiin uudet iPad-tabletit.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

Jonahan
Jonahan

1

Sieltä se sitten taas tuli. Liikevaihto nousi, kateprosentti nousi, voitto nousi, iPhonemyynti nousi. Monien jo kymmenen vuotta povaama Applen alamäki ei vaan ota alkaakseen.

Kuka tietää kuinka hyvin menisi jos se ei tekisi niin paskoja ja ylihintaisia tuotteita, joita "kukaan ei halua", kuten täälläkin on moni kertonut. Itse en olisi yllättynyt, jos jouluneljänneksellä tulisi taas uusi ennätys.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ejurr (vahvistamaton)

2

Hieno juttu. Itse en ole ikinä pahemmin iPhonea halunnut, sitten vuoden 2011, kun Android-puhelimet alkoivat olla suht vakaita eikä enää niin bugisia.

Mutta nyt kun olen ensimmäistä tablettia hommaamassa, ei mikään muu tule edes kyseeseen kuin iPad. Edelleen selvästi parhain käyttökokemus ja edelleen alansa benchmark. Eräällä tutullani on Tab S, joka sekin ehti hidastella kun sitä hetken testasin. Sovellusvalikoimakin Android-tableteille on täysin onneton, harvaa sovellusta on optimoitu tablet-käyttöön.

Vastaa
Jakele
Jakele

3

Juu, aika monen syvää tietämistään ja markkinatuntemustaan täälläkin - ja muilla vast. keskustelufoorumeilla - Applen hiipumista Nokian vanavedessä ennustanut (toivonut) ois syytä ainakin tutustua tilanteeseen ja kehityksen suuntaan muutenkin kuin lukemalla sen oman suosikkinsa mainossivustoja...
Siks paljon paskaa ovat kirjoitelleet viime parin vuoden aikana kun oon Applen tilannetta seurannut.
Aiemmin, uskoisin, paljolti samat hehkuttivat Nokian nousevan takaisin kärkeen Wintoosan avulla ja sitt alkoivat propagoida Samsungin ylivoimaa myös älypuhelinten markkinoilla, eivätkä taaskaan halunneet nähdä sen hiipumista ja Applen menestystä samaan aikaan.
Todellisen tietämättömiä ja lukutaidottomia muutamat nimimerkit, joita en nyt viitsi mainita, ovat. ...tai sitt eivät ymmärrä lukemaansa eli ovat ...miten sen nyt ilmaisisin... Hiukka hitaita... ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

4

iPhonet myivät hienosti, mutta samaan aikaan iPadit valuivat toiseen suntaan kolmatta neljännestä peräkkäin. -13% viime vuoteen verrattuna. Mielenkiinnolla seurataan miten entistä kalliimpi iPhone myy kun talous laahaa edelleen. Hyvin lähellä olevan kilpailijan tuotteen saa merkittävästi halvemmalla.

Applen kateprosentti on kyllä ihailtavia.

Vastaa
samfin
samfin

5

Varmasti myisi vaikka maksaisi vieläkin enemmän. Suurin osa ihmisistä ostaa varmastikkin näinkin kalliita puhelima kytkynä/osamaksuna niin ei se varmastikkaan kiinnosta niin paljoa, kuin se että joutuisi ostamaan suorallakaupalla tuon hintaisia puhelimia.

Mutta hyvin ne käärii rahaa, sitä ei käy kieltäminen.

Vastaa
dRD
dRD

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jepajuudas:

iPhonet myivät hienosti, mutta samaan aikaan iPadit valuivat toiseen suntaan kolmatta neljännestä peräkkäin. -13% viime vuoteen verrattuna

Tuo iPadien hyytyminen on ollut IMHO mielenkiintoisin trendi jo pidemmän aikaa Applen tulosjulkistuksissa, koska sen tarkat syyt ovat ilmeisesti kaikille -- myös Applelle -- edelleen hieman hämärän peitossa. iPad on ollut kuitenkin suht aggressiivisesti hinnoiteltu: esim. yhtä smoothia käyttökokemusta tarjoava Android-tabletti kuin vaikka iPad mini 2, on järkiään pyörinyt samoissa hinnoissa.

Eli lähinnä tulee mieleen:

-tabletille ei nähdä käyttöä, kun käytössä on 6" puhelin

-jo toisen sukupolven iPad on "tarpeeksi hyvä" -> päivittäminen ei ole tarpeen

-50-200e Androidit ovat ilmeisesti "tarpeeksi hyviä"

Todennäköisin veikkaukseni on: kaikki kolme yllämainittua.

Vastaa
Skalevi
Skalevi

7

Olisi hauskaa jos apple tekisi jonkinlaisen iphone "special mallin" myyntiin mikä ei eroaisi muuta kuin väritykseltään tavallisesta iphonesta. Hinnaksi lätkäisisivät 10000-20000 euroa niin näkisi kuinka moni apple fani käyttäisi uuden auton hinnan puhelimeen

Vastaa
Jonahan
Jonahan

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:


-tabletille ei nähdä käyttöä, kun käytössä on 6" puhelin

Varmasti vaikuttaa, Applen peruskäyttäjäkunnan osalta suuremmin vasta ensi vuonna. Ja mahdollista on ollut, että kannibalisointia on tapahtunut myös läppäreiltä suuntaan, Applen läppärimyynti oli varsin voimakkaassa kasvussa.

Eilisessä tulosjulkistustilaisuudessa Applen toimitusjohtaja Tim Cook ei ollut huolissaan kummastakaan kehityssuunnasta.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:


-jo toisen sukupolven iPad on "tarpeeksi hyvä" -> päivittäminen ei ole tarpeen
[/auote]

En muotoilisi sitä noin, mutta ihan totta, tablettien päivityssykli on pidempi kuin puhelimilla, johtuen monistakin eri seikoista. iPad on ylipäätään ollut markkinalla vasta vajaat viisi vuotta ja ensimmäisen vuoden saatavuus oli aika rajattu. Jos vaikka ajatellaan päivityssykliksi 4-5v, kuten tietokoneilla, ovat päivitykset pääasiassa vasta edessä.

Tuon vajaan viiden vuoden aikana on iPad kuitenkin myynyt enemmän, kuin mikään Applen tuote ikinä (samassa ajassa julkistuksesta), myöskään markkina ei vaikuttaisi olevan saturoitunut, koska 50-70% iPadin ostajista ostaa ensimmäistä iPadiaan (riippuen markkinasta, Applen 6 suurinta markkinaa). Joten ihan ylenmääräisen huolissaan tuosta ei kannata olla.

Se on kuitenkin selvää, että tabletti ei tule olemaan jokaisen ihmisen kädessä, kuten kännykkä, joten markkina on pienempi.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:


-50-200e Androidit ovat ilmeisesti "tarpeeksi hyviä"

Varmasti ovatkin, jollekulle ja johonkin käyttöön. Halpojen Android tablettien käyttäjätyytyväisyys ja käyttötilastot eivät kauheasti tue oletusta yleisessä tapauksessa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
millionbillion (vahvistamaton)

9

Lainaus:

Apple odottaa tulevalta neljännekseltä 63,5-66,5 miljoonan dollarin liikevaihtoa, 37,5-38,5 prosentin bruttokatetta ja 5,4-5,5 miljoonan dollarin operointikuluja.

Aika pienet on odotukset viimeiseltä neljännekseltä. ;)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.