Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Supercell on jo 10 kertaa suurempi kuin Rovio

3
Manu Pitkänen

Supercell on jo 10 kertaa suurempi kuin Rovio
Mobiilipeliyhtiö Supercellin liikevaihto oli viime vuonna noin 1,55 miljardia euroa, josta jäi ennen veroja voittoa 515 miljoonaa euroa. Vertailun vuoksi todettakoon, että viikko sitten tuloksensa julkaisseen Rovion liikevaihto oli viime vuonna 158 miljoonaa euroa, kymmenesosa Supercellin liiketoiminnan suuruudesta.

Supercellin menestyksen taustalta löytyy kolme sovelluskauppojen tuotavimpien sovellusten listakärkeen yltänyttä peliä: vuonna 2012 julkaistut Clash of Clans- ja Hay Day -pelit sekä viime vuonna maailmanlaajuisesti lanseerattu Boom Beach. Pelien yhteisenä tekijänä on sovellusten sisäisiin ostoihin perustuva liiketoimintamalli, jossa pelaajille myydään virtuaalisia jalokiviä pelissä edistymisen nopeuttamiseksi.

Pelejä pystyy pelaamaan täysin ilmaiseksi, mutta mikäli rahaa ei suostu käyttämään, edistyy peleissä selvästi hitaammin.Jokainen Supercellinkään luoma peli ei ole osunut kultasuoneen. Yhtiö on esimerkiksi lopettanut Pets vs Orcs-, Battle Buddies- ja Spooky Pop -pelien kehityksen.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (3)

olegbelov
olegbelov

1

"Tyhjästä on paha nyhjäistä" - eikö se sanonta niin mene? Supercell on kyllä onnistunut kyseisessä hommassa aika hyvin.

Vastaa
xbkrypt0n
xbkrypt0n

2

Supercell tekee kaikenlaisia pelejä ja kokeilee rohkeasti uutta. Rovio tekee vain erilaisia Angry Birds -pelejä joiden suosio ei ole enää sitä mitä se joskus oli eikä tee mitään uutta. En ihmettele yhtään, että Supercellillä menee paremmin.

Vastaa
Giis
Giis

3

Rovio kyllä aika haaska tapaus. Firma "tuotti" yhdessä vaiheessa tasan sen verta mitä se sai tukia. Eli yli 20 miljoonaa. Tämä yksi lintuhupparissa pyörivä tyyppi hyöri joka kissanristiäisissä selittelemässä talousniksejään jo niin paljon, että muut jo kyseli, etteikö tyypillä ole kuin tasan yhdet vaatteet olemassa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.