Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tämä uusi ominaisuus täyttää iPhone 6s:n tallennustilan tuplasti edeltäjää nopeammin

4
Matti Vähäkainu

Tämä uusi ominaisuus täyttää iPhone 6s:n tallennustilan tuplasti edeltäjää nopeammin
Kuten kerroimme aiemmin, niin uuden iPhone 6s:n edullisin versio täyttyy puolessa tunnissa 4K-videotallennuksella. 16 gigatavua riittää moneen, mutta nykyaikana se on varsin pieni määrä markkinoiden huippumallissa. MacRumors kertoo nyt toisesta uudesta ominaisuudesta, joka saa pohtimaan tallennustilan puutetta.

Myös tämä liittyy Applen esittelemään uuteen 12 megapikselin takakameraan. Uutuudessa on niin kutsuttu Live Photos -ominaisuus, joka tarkoittaa käytännössä tuttujen GIF-animaatioiden kaltaisia lyhyitä videoita. Kamera ottaessaa kuvaa ottaa samalla myös 3 sekunnin ajan videota, jotka näytetään kuvagalleriassa 3D Touch -painalluksella. Ongelma tässä on, kuten MacRumors huomioi, että tämä tapahtuu automaattisesti aina kuvaa ottaessa.

TechCrunchin Matthew Panzarinon mukaan uusi järjestelmä käyttääkin edeltäjään nähden noin tuplasti tilaa kuvan ja videon tallentamiseen. Panzarino selittää videolla, että Applen tekniikka ei koosta videokuvaa kokonaisista 12 megapikselin kuvista, vaan ainoastaan yhdestä täyden resoluution kuvasta ja monista vähemmän tallennustilaa vaativista kuvista, joten massiiviselta ongelmalta vältytään.Sandiskin laskelmien mukaan 16 gigatavuun mahtuu noin 3500 kappaletta 12 megapikselin valokuvaa. Luonnollisesti iPhonessa ei kaikkea tätä ole kuville tarjolla, joten varoivainenkin arvio mahdollistaa vain noin 3000 kuvaa. Puolet tästä tilasta menee Live Photos -ominaisuuden käyttöön, joten tarjolla on enää 1500 kuvaa, joka varmasti riitää vähäksi aikaa. Mutta jos sattuu ottamaan edes vartin 4K-videokuvaa, niin tallennustilaa jää vain 750:lle kuvalle. Todennäköisesti tilanne ei ole läheskään näin hyvä, sillä mukaan ei ole laskettu asentamiasi sovelluksia tai musiikkikirjastoa.

Käyttäjä voi onneksi 4K-videoiden tapaan poistaa Live Photos -ominaisuuden käytöstä, oletuksena se on päällä. Toinen vaihtoehto on maksaa lisätallennustilasta puhelinta ostaessa 110 euroa (64 GB) tai 220 euroa (128GB) enemmän.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

Pekke
Pekke

1

Eikö tästä "muistiongelmasta" olisi riittänyt ihan yksikin uutinen? Pistin myös lainausmerkkeihin ihan vaan siksi, että molemmat ongelmat ratkeaa kun yksinkertaisesti laittaa Live Photosin pois, ja vaihtaa 4k:n 1080p laaduksi. Kaikella todennäköisyydella kun ei kuitenkaan kumpiakaan ominaisuuksia suuri osa tule tarvitsemaan. Etenkään jos valitsee 16gigan mallin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
merkitsijä (vahvistamaton)

2

"16 gigatavua riittää moneen, mutta nykyaikana se on varsin pieni määrä markkinoiden huippumallissa"

16 gigan versio ei kyllä ole huippumalli. Applella on saatavana jopa 128 gigan malli. Itselleni riittää 16 gigaa oikein mainiosti. En halua maksaa ylimääräisestä tallennustilasta. Ymmärrän kyllä, että monelle noobille saattaa tulla yllätyksenä se kuinka nopeasti 16 gigaa täyttyy.

Vastaa
jaska212
jaska212

3

Mitäpä vielä, puhelin työntää kuvat pilveen ja vapauttaa tilaa muististaan. Ei pitäisi olla mikään ongelma. Lisäksi ohjelmat vievät vähemmän tilaa AppThinningin vuoksi, joten se on poissa päiväjärjestyksestä. Päivityksetkin ovat pienempiä ja kj poistaa sovelluksia automaattisesti päivityksen edellä (tottakai asentaen ne takaisin myöhemmin)

16GB riittää nykyään paremmin kuin ennen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jaska212:


16GB riittää nykyään paremmin kuin ennen.


En tuota ihan suoraan allekirjoita.
Pilvitallennus tila ei ole uusijuttu, paikallinen kopio tarvitaan.
Edes Suomessa ei voi tukeutua pelkästään verkkotallennukseen, saati muualla mailmassa jossa ei meidän kaltaisia "rajattomia" liittymiä ja poikkeuksellisen kattavaa verkkoa.

Pilveen nojautuminen lisää myös virrankulutusta, eli vähentää toimita-aikaa.

Se pilvitila pitää myös hankkia, siinä onneksi enemmän vaihtoehtojea kuin sisäisen tilan osalta (tosin ominaisusu eroja). Koska sisäisen tilan kasvattaminen jälkikäteen on huomattavan kallista, kannattaa ennen ostopäätöstä miettiä että ostaa sisäistä varmaasti tarpeeksi.

Eikä pidä unohtaa että sisällön määrä on kasvannut tähänasti ja ei tämä malli sitä vähennä, enemmin pänvastoin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja