Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

"iPhone 6S on uhka operaattoreille"

4
Manu Pitkänen

iPhone 6S on uhka operaattoreille
Viime viikolla Apple esitteli iPhone 6S:n, joka onkin sittemmin hallinnut teknologiamedioiden uutisointia uuden Apple TV:n ja iPad Pron kanssa. Applen lehdistötilaisuuden varsinainen iso uutinen voi kuitenkin löytyä laitteiden ulkopuolelta.

Konsulttiyritys A.T. Kearneyllä toimitusketjuhallintaan erikoistunut Christian Schuh näkee Applen uuden iPhone Upgrade Programin isona uhkana yhdysvaltalaisille operaattoreille. Ohjelman idea on pelkistetysti se, että Apple myy suoraan kuluttajille kuukausimaksullisella sopimuksella uuden iPhonen, jonka voi halutessaan päivittää joka vuosi uuteen versioon.

Ahkerimmille päivittäjille ohjelma vaikuttaisi olevan varsin edullinen, sillä vuoden aikana puhelimen hinnasta tulee maksettua vain puolet – tosin vaihdon kohdalla kaksivuotinen sopimus uusiutuu. Applen kannalta puoliksi maksetun puhelimen vaihto ei ole ongelmallinen, sillä se voi aina myydä vanhan laitteen tehdaskunnostettuna uudelleen tai kierrättää sen materiaalit. Lisäksi Applen päivitysohjelman kautta ostettua puhelinta ei ole lukittu minkään operaattorin verkkoon. Suomessa operaattorilukitukset ovat olleet jo useamman vuoden ajan mennyttä aikaa, mutta Yhdysvalloissa se on vielä voimissaan.


Vaikka Apple on myynyt tähänkin saakka puhelimiaan suoraan kuluttajille, näkee Schuh silti Applen kuluttajille myymän kuukausimaksullisen sopimuksen uhkana operaattoreille, jotka ovat Yhdysvalloissa tämän vuoden aikana siirtyneet samanlaiseen liiketoimintamalliin. Aikaisemmin Yhdysvalloissa oli käytäntönä, että operaattorilukitusta puhelimesta maksetaan etukäteen satanen tai pari ja loput hinnasta kuitataan liittymän laskutuksen yhteydessä (kahden vuoden määräaikainen sopimus).

iPhonen kuukausimaksullisella myynnillä Apple voi Schuhin mukaan ohittaa operaattorit lähes täysin laitemyynnin osalta ja kuluttajan harteille jää siihen sopivan liittymän valinta. Operaattoreilla on ollut Yhdysvalloissa perinteisesti vahva asema laitemyynnissäkin, mutta Applen touhut voivat heikentää sitä oleellisesti. Schuh arvelee Applen päivitysohjelman petaavan pohjaa Applen omalle liittymämyynnille, jonka se voisi aloittaa ryhtymällä virtuaalioperaattoriksi. Näin operaattorit tulisi pelattua käytännössä kokonaan laitemyynnin ulkopuolelle ja ne joutuisivat tyytymään oman verkkonsa vuokraamiseen Applelle.

Business Insider uutisoi elokuussa tiedoista, joiden mukaan Apple suunnittelisi virtuaalioperaattoriksi ryhtymistä. Apple kiisti kuitenkin nopeasti tiedot. Tänä vuonna ilmeni myös, että Apple on mukana eSIM-kortin kehityksessä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (4)

Pekke
Pekke

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kamihami:

Onko tuo iPhone Upgrade Program mahdollinen Suomessa?

Ei ainakaan nyt, ja tuskin nyt ainakaan lähivuosinakaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
SeppoKoskinen (vahvistamaton)

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pekke:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kamihami:

Onko tuo iPhone Upgrade Program mahdollinen Suomessa?

Ei ainakaan nyt, ja tuskin nyt ainakaan lähivuosinakaan.

Kuullostaa mielenkiintoiselta konseptilta, sillä itte vaihdan kerran vuoteen puhelimen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sinappia (vahvistamaton)

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti SeppoKoskinen:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pekke:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kamihami:

Onko tuo iPhone Upgrade Program mahdollinen Suomessa?

Ei ainakaan nyt, ja tuskin nyt ainakaan lähivuosinakaan.

Kuullostaa mielenkiintoiselta konseptilta, sillä itte vaihdan kerran vuoteen puhelimen.

iPhone Upgrade Program onnistuu vain Apple Storeissa ja suomessa ei ole ainakaan vielä yhtään Apple Storea.

iPhone Upgrade Program alkaa nyt jenkkilässä ja leviää sieltä vähitellen ympäri maailmaa Applen omiin kauppoihin, toivotaan että suomi saa pian oman Apple kauppansa.

Minäkin voisin hypätä tähän mukaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja