Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Huhuille loppu: Nokian brändi palaa kännyköihin

15
Petteri Pyyny

Huhuille loppu: Nokian brändi palaa kännyköihin
Nokia on ilmoittanut hetki sitten tuovansa brändinsä takaisin globaalisti sekä kännykkä- että tablettimarkkinoille. Yhtiö on lisensoinut tavaramerkkinsä käytön keväällä perustetulle suomalaiselle HMD Global Oy:lle.

HMD saa maailmanlaajuisen (pois lukien Japani) yksinoikeuden Nokian tavaramerkkiin kännykkä- ja tablettimarkkinoilla seuraavaksi 10 vuodeksi. Nokia saa HMD:ltä tavaramerkkeihin sekä patentteihin liittyviä rojaltimaksuja Nokian brändillä myytävistä puhelimista.

HMD on sopinut ehdollisesti hankkivansa Microsoftilta oikeuden käyttää peruspuhelimissa Nokian tavaramerkkiä ja tiettyjä muotoiluun liittyviä oikeuksia. Kyseinen Microsoft-transaktio arvioidaan saatettavan loppuun vuoden 2016 toisella vuosipuoliskolla. Näiden sopimusten myötä HMD olisi ainoa lisenssinsaaja kaikille Nokian tavaramerkillä maailmanlaajuisesti myytäville matkapuhelimille ja tableteille.Nokia-brändin alla puhelimia myyvän HMD:n toimitusjohtajaksi nousee Arto Nummela, joka on työskennellyt aiemmin Nokiassa johtavassa asemassa. Lisäksi hän on tällä hetkellä Microsoftin mobiililaiteliiketoiminnan Aasian, Lähi-idän ja Afrikan johtaja sekä peruspuhelimien maailmanlaajuinen johtaja. Yhtiön puheenjohtajaksi on nousemassa Florian Seiche, joka on tällä hetkellä Microsoft Mobilen myynti- ja markkinointijohtaja Euroopassa. Seiche on aiemmin ollut avainrooleissa Nokiassa ja HTC:llä. Kaupparekisteri tietojen mukaan HMD:n hallituksessa istuu myös Jean-Francois Baril, joka on myös toiminut johtajana Nokian matkapuhelinyksikössä.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (15)

skoltta
skoltta

1

mitähän tästäkin seuraa.
ensin nokia itse möhli, microsofti kokeili ja nyt jokin HMD.
hallintohimmeleitä enemmän niin kyllä tekemisitä riittää.
puhelin busineksessä vaaditaan mittakaavaa en usko pätkääkään että "hmd" tekisi uuberit millä näytöillä. tästä vielä startup rahoitus ja kerätään rahat lippalakki kansalta ja odotellaan laitteita jos valmistuisi "ajallaan". seksikkyys tässä pöhinässä kaukana toistaiseksi.
sana Nokia on synonyymi Isolle ? merkkille.

Vastaa
tuokki1
tuokki1

2

Niin kova usko on Nokiaa, että heti kun tulee puhelin myytiin Nokia nimellä hankin sen. Ensimmäiset puhelimeni olivat Mototola (Micro Tac- tyylinen) ja toinen oli Ericssonin vehje. Motorola oli ihan pa..a, Ericsson ihan ok (sen aikaiseksi). Sen jälkeen on ollut Nokioita joista lähes kaikki olivat Suomessa tehtyjä malleka (Kommareita). Viimeinen Nokialainen oli N9 ja tämän sisarmalli (N950) joista jälkimmäinen oli paras puhelin mitä olen koskaan käyttänyt. Siinä oli monia innovaatioita, joista on on tuulut Anroid vehkeisiin vasta 5 vuotta myöhemmin ja osa ei vieläkään. Viimenen "NokiaSukuinen" puhelin oli Jolla, mutta se oli alussa jopa käyttikseltään huonompi, kun N9. Kuinka Jolla käy se jää nähtäväksi. Nyt käytössä on Samsung Galaxy S6. Vaikka on OK- rautaa, niin Anroid (6) käyttis on tylsä ja johtenkin sieluton räpistys (voi kun edes Sailfishin saisi asennettua S6:een). Eipä tässä muuta, kun ensimmäistä Nokiaa odottamaan.

Vastaa
arivesa
arivesa

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tuokki1:

Niin kova usko on Nokiaa, että heti kun tulee puhelin myytiin Nokia nimellä hankin sen. Ensimmäiset puhelimeni olivat Mototola (Micro Tac- tyylinen) ja toinen oli Ericssonin vehje. Motorola oli ihan pa..a, Ericsson ihan ok (sen aikaiseksi). Sen jälkeen on ollut Nokioita joista lähes kaikki olivat Suomessa tehtyjä malleka (Kommareita). Viimeinen Nokialainen oli N9 ja tämän sisarmalli (N950) joista jälkimmäinen oli paras puhelin mitä olen koskaan käyttänyt. Siinä oli monia innovaatioita, joista on on tuulut Anroid vehkeisiin vasta 5 vuotta myöhemmin ja osa ei vieläkään. Viimenen "NokiaSukuinen" puhelin oli Jolla, mutta se oli alussa jopa käyttikseltään huonompi, kun N9. Kuinka Jolla käy se jää nähtäväksi. Nyt käytössä on Samsung Galaxy S6. Vaikka on OK- rautaa, niin Anroid (6) käyttis on tylsä ja johtenkin sieluton räpistys (voi kun edes Sailfishin saisi asennettua S6:een). Eipä tässä muuta, kun ensimmäistä Nokiaa odottamaan.

Digitodayn mukaan tulevat "Nokiat" olemaan Androideja,hyvää odotusta.

Vastaa
rj72
rj72

5

Hieno homma, että jaksetaan yrittää täydellisen mahalaskun jälkeenkin suomalaisin voimin. Mielestäni Uusi Nokia eli brändi tarvitsisi jonkun ison nousevan innovaatioyrityksen tuekseen, mieleen tulee esim. Jolla tai Oppo. Yksin markkinoille tulo nykyään mahtimerkkien rinnalle voi olla liian vaikeaa. Onnea kuitenkin yritykselle!

Vastaa
rnoynet
rnoynet

6

Hmmm.. Nokia on ISO brändi, joka on monen mielessä ja muistissa vielä kännykkävalmistuksen loputtuakin. Samoin moni vielä käyttää montavuotta vanhoja, ikuisesti toimivia Nokia puhelimia. Sana Nokia tarkoittaa kännykkää monelle. Hienoa tässä on se, että nykyisellä Nokialla firmana ei ole riskiä, kerää vaan royaltit, sikäli kun Foxconn tytäryhtiöineen saa kaupaksi Nokia kännyköitä. Toivon menestystä..

Muuten jos tavalliselta ei tekniseltä ihmiseltä kysytään, että mikä on Oppo, Xiaomi, Metzu tai Oneplus niin saa varmaan sekavia vastauksia!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rnoynet:

Sana Nokia tarkoittaa kännykkää monelle.


Toisin päin, no onhan se Nokian tavaramerkki, tiedä sitten onko sitä lisenssoitu HMD yhtiölle.

Vastaa
jartar
jartar

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rnoynet:


Muuten jos tavalliselta ei tekniseltä ihmiseltä kysytään, että mikä on Oppo, Xiaomi, Metzu tai Oneplus niin saa varmaan sekavia vastauksia!


Vastaukset riippuu tasan tarkkaan siitä missä maassa kysytään. Nokian nimellä myytäviä kännyköitä kun tullaan myymään useassa eri maassa.

Ja kyllä se kilpailu käydään aina kyseisen markkina alueen suosittuja merkkejä vastaan...

Vastaa
arivesa
arivesa

9

Selvisi jo, että ei noita tulla Suomessa kehittämään,saati valmistamaan.
Nokia saa muutaman taalan per luuri,nimestään ja patenteista.
HMD on hankkinut oikeudet 10 vuodeksi käyttää nimeä luureissa ja tabuissa,muut tekee tuotteen.

Konttori on täällä ehkä yritysveron vuoksi?
Ei silti mikään huono diili,vaihtoehto olisi ollut "ei mitään".

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arivesa:


Konttori on täällä ehkä yritysveron vuoksi?


Luulis olevan maita joissa laajemmat verosopparit, siis EU maissakin.

Tulee mieleen, että joku halunnut sen Suomeen, ja varsinkin se että se on tuotemerkin kotimaa.

Vastaa
arivesa
arivesa

11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arivesa:


Konttori on täällä ehkä yritysveron vuoksi?


Luulis olevan maita joissa laajemmat verosopparit, siis EU maissakin.

Tulee mieleen, että joku halunnut sen Suomeen, ja varsinkin se että se on tuotemerkin kotimaa.

Suomi ehkä jonkun mielestä antaa uskottavuutta,vaikka tuskin näkyy tuotteissa mitenkään.Konttori toki voisi olla vaikkapa Luxenburgissa.
Miten lie pähkäilleet,mutta täkäläinen yritysveroprosentti peittoaa ainakin länsinaapurin.Ilmeisesti pelkkä pöytälaatikko ei heille kelpaa?

Vastaa
rnoynet
rnoynet

12

Jäi sanomatta, että minulle kännykkämaailmasta puuttuu jotain oleellista jos ei ole Nokia merkkisiä vekottimia. Vähän niinkuin Formula 1 ilman Ferraria.

Joten jos laitteet tulevat olemaan samaa tasoa kuin muut hyvät luurit, palaan mielelläni käyttäjäksi.

----
Nokian kännyköiden ja osakkeiden ex-omistaja

Vastaa
arivesa
arivesa

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rnoynet:

Jäi sanomatta, että minulle kännykkämaailmasta puuttuu jotain oleellista jos ei ole Nokia merkkisiä vekottimia. Vähän niinkuin Formula 1 ilman Ferraria.

Joten jos laitteet tulevat olemaan samaa tasoa kuin muut hyvät luurit, palaan mielelläni käyttäjäksi.

----
Nokian kännyköiden ja osakkeiden ex-omistaja

Vapaa valinta,mutta sitten pitää totutella Androidiin.

Vastaa
arivesa
arivesa

14

Nyt on SER-roskikset täynnä Nokia-latureita.Eivät älynneet siirtyä micro-USB liittimiin ajoissa.Varsinainen ympäristöteko.Tutulla oli Nokia tuolla uudella liittimellä datasiirtoon,mutta ei silti ladannut kuin omalla 2mm plugillaan.Ihan pöhköä.

Vastaa
Calileon
Calileon

15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arivesa:

Nyt on SER-roskikset täynnä Nokia-latureita.Eivät älynneet siirtyä micro-USB liittimiin ajoissa.Varsinainen ympäristöteko.Tutulla oli Nokia tuolla uudella liittimellä datasiirtoon,mutta ei silti ladannut kuin omalla 2mm plugillaan.Ihan pöhköä.

Sama se on Applella vanhan johdon kanssa ja sama se tulee olemaan nykyisen Lightninginkin kanssa. Sota olis syttynyt jos Nokia olisi vaihtanut aikanaan sen liitännän usb:ksi ja joka paapan olisi pitänyt opetella uuden johdon kiinnilaitto ja vielä oikein päin...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.