Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HS: Eduskunta lopettaa Lumia-puhelimien tilaukset

2
Manu Pitkänen

HS: Eduskunta lopettaa Lumia-puhelimien tilaukset
Eduskunta tilasi pitkään kansanedustajien ja työntekijöiden puhelimet Nokialta, mutta enää kotimaista suunnittelutyötä heille ei aiota tarjota: eduskunta ei aio enää tilata älypuhelimia Microsoftilta. Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.

Microsoft ilmoitti vähän aika sitten myyvänsä peruspuhelimiin liittyvät oikeudet ja toiminnot HMD Globalille ja maailman suurimman elektroniikan sopimusvalmistajan, Foxconnin, tytäryhtiölle. Viime viikolla Microsoft ilmoitti vetäytyvänsä puhelinliiketoiminnasta täysin ja lopettavansa samalla Tampereella sijainneen tuotekehitysyksikön. Kovin pitkään eduskunta ei olisi voinut älypuhelimia tilatakaan Microsoftilta, vaikka se olisi niin halunnutkin.

Eduskunta teki päätöksen Lumia-puhelimien hankintojen lopettamisesta jo maaliskuussa, joten viime aikaisilla uutisilla ei ole ollut osuutta päätöksiin. Tietohallintopäällikkö Elina Forsström kertoo Helsingin Sanomille, että päätös on kypsynyt vähitellen ja osasyynä Lumioiden hylkäämiselle oli suomalaisen kädenjäljen vähentyminen tuotteissa.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
pekkasaravo (vahvistamaton)

2

Tosi monessa mediassa virheellisesti kirjoitetaan että microsoft lopettaa kokonaan puhelinten suunnittelun - tämä ei pidä paikkaansa. Suunnittelua vähennetään merkittävästi mutta se ei lopu kokonaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.