Nokian puhelimet tekevät paluun – Yhtä asiaa fanit kuitenkin kaipaavat

5
Manu Pitkänen

Nokian puhelimet tekevät paluun – Yhtä asiaa fanit kuitenkin kaipaavat
Nokian puhelimet tulivat tunnetuksi hyvistä kameratekniikasta ja kuvanlaadusta. Laadun takeena käytettiin esimerkiksi saksalaisen Carl Zeissin linssejä. Nyt Nokia on vihdoin tekemässä paluuta älypuhelinmarkkinoille, mutta ilman Carl Zeissiä.

Nokia Mobile ilmoitti Twitterissä, ettei se käytä enää Carl Zeissin teknologiaa, joten MWC-messuilla esitellyissä Nokia 3-, 5- ja 6-puhelimissa on turvauduttu jonkin muun yhtiön tarjoamaan optiikkaan. Puhelimet tosin sijoittuvat hintahaitarin alempaan kolmannekseen, joten olisi ehkä ollut kohtuutontakin vaatia vanhoista high-end-puhelimista tuttuja ominaisuuksia.

Twiitti antaa kuitenkin ymmärtää, ettei Zeissin optiikkaa käytettäisi myöskään korkeamman hintaluokan Nokioissa. Asiaan pyydettiin selvennystä ja Nokia vastasi vain lisää puhelimia olevan tulossa. Voi siis olla, että alkuperäinen viesti oli vain huolimattomasti muotoiltu ja Zeissin linssejä käytetään kalliimmissa malleissa.

Pureview-kamerateknologiaa ei kuitenkaan välttämättä nähdä Nokioissa, sillä se kuuluu Micrsoftin omistukseen. Voi kuitenkin olla, että HMD Global saa lisensoitua sen itselleen jossakin vaiheessa.
Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -17%

Realme 11 (5G)
256 € Bigbox
353 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 309 €

Realme 10 – hinta laskenut -16%

Realme 10
192 € CDON
229 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 228 €

Motorola Moto G54 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G54
149 € Gigantti
179 € Veikon Kone
179 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 177 €

Nothing Phone (2) – hinta laskenut -14%

Nothing Phone (2)
499 € Gigantti
579 € Bigbox
599 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 579 €

Kommentit (5)

perhana
perhana

1

Minä en kyllä ymmärrä millälailla tuon twiitin voisi niin kääntää että ehkä high-end laitteissa kuitenkin...
"We're no longer using Carl Zeiss technology."
Me emme enää käytä Carl Zeiss'in tekniikkaa

Toki kaikkihan voi tulevaisuudessa muuttua, mutta kyllähän tuo viesti nyt kuitenkin melko yksioikoisen selkeästi on sanottu.
Sikälihän tuo on harmi, että kyllähän se hyvä kamera oli mielestäni juuri se mikä niissä Nokian puhelimissa kiehtoi... no täytyy toivoa että microsoft jatkaisi puhelimissaan edellään sillä samalla linjalla.

Ostin tuossa jokin aika sitten huvikseni kakkospuhelimeksi (kun halvalla sai) uuden Honor 7:n jossa 20mpx kamera, ja kyllä tuo vanhan Lumia 1520:n kamera pesee tuon honorin vielä ihan mennen tullen kuvan tarkkuudessa, eli kyllä tuo vanha lumia vielä ykköspuhelimeksi käyttöön jäi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jarppi0123 (vahvistamaton)

2

Mulla Microsoft lumia 950 jossa 20mpx kamera. Ottaa todella tarkkoja ja laadukkaita kuvia. Suosittelen puhelinta jos haluaa loistavia kuvia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.