Tässä on uusi Nokia 8 – Lippulaiva kaksoiskameralla

13
Manu Pitkänen

Tässä on uusi Nokia 8 – Lippulaiva kaksoiskameralla
HMD Global on laajentanut Android-pohjaisten Nokia-puhelimien valikoimaa neljännellä mallilla. Uusi Nokia 8 edustaa yhtiön tuoteportfolion ylempää hintaluokkaa ja sen luvataan haastavan muut markkinoilla jo olevat high-end-mallit.

Nokia 8:sta löytyy heatpipe-jäähdytetty Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri, neljä gigatavua käyttömuistia sekä 5,3 tuuman QHD-tasoinen (2560 x 1440 pikseliä) LCD-näyttö, joka on suojattu kaarevalla Gorilla Glass 5 -lasilla. Tallennusmuistia on puhelimessa 64 gigatavua ja sitä voi laajentaa microSD-korttipaikan avulla.

Puhelin on suunnattu HMD Globalin mukaan "sisällöntuottajille", joka ei tarkoita ammatikseen verkkosisältöjä luovua ihmisiä, vaan aktiivisia somettajia. Tästä syystä puhelimen tuotekehityksessä on panostettu kamera- ja äänentallennusominaisuuksiin. Nokia 8:n pääkamerassa on kaksi 13 megapikselin kennoa, joista toinen Huawein tyyliin värillinen ja toinen mustavalkoinen. Väriä tallentava kenno on vakautettu optisesti. Automaattitarkennus toimii laser-avusteisesti.Puhelimen etupuolelta löytyy vielä kolmas 13 megpaikselin kenno. HMD Global markkinoi puhelimesta löytyvää "bothie"-kuvausominaisuutta, joka tarkoittaa käytännössä mahdollisuutta kuvata still-kuvia ja videota samanaikaisesti laitteen etu- ja takakameroilla. Molempien kameroiden taltioimat kuvat ja videot näkyvät yhtä
aikaa puhelimen kahteen osaan jaetulla näytöllä ja HMD Globalin mukaan ominaisuus mahdollistaa käytännössä tilanteiden kokonaisvaltaisen tallentamisen.

Äänentallennuksen kohdalla uutta on Nokia OZO -tilaäänien taltioiminen videoihin. Nokia 8 aistii siis ääntä laitteen koko ympäristöstä eikä vain laitteen etupuolelta. Nokian OZO-videokamerassakin käytettä äänentallennusteknologia mahdollistaa häiritsevien äänilähteiden mykistämisen.

Alumiininen puhelin tulee myyntiin aluksi kahtena värivaihtoehtona: sinisenä ja harmaana. Myöhemmin markkinoille tulee myös kiiltäväpintaiset vaihtoehdot (sininen ja kupari). Puhelimen maailmanlaajuinen jälleenmyyntihinnan arvioidaan olevan noin 599 euroa, mutta hinta vaihtelee markkina-alueittain. Myyntiin Nokia 8 tulee "pian", mutta päivämäärää ei paljastettu. Suomessa myynti alkaa ensimmäisten markkina-alueiden joukossa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global) – hinta laskenut -17%

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global)
155 € Multitronic
194 € Proshop
199 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 186 €

Xiaomi Redmi Note 11 Pro – hinta laskenut -16%

Xiaomi Redmi Note 11 Pro
262 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 313 €

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -15%

Apple iPhone SE (2022)
339 € Swappie
399 € Hobby Hall
524 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 399 €

Xiaomi 12X – hinta laskenut -14%

Xiaomi 12X
483 € Proshop
483 € Hobby Hall
747 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 562 €

Kommentit (13)

Näppishemmo
Näppishemmo

1

Samalla hinnalla saa One Plus 5 128 gt version mutta ei tosin korttipaikkaa jota ei toisaalta mihinkään nykypäivänä tarvita jos sisäistä muistia on yli 50 gt. Molemmissa on puhdas Android ja parin vuoden päivitystuet.

Vastaa
Näppishemmo
Näppishemmo

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Calileon:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:

Molemmissa on puhdas Android ja parin vuoden päivitystuet.

Ai kuten One Plus3:ssakin?

http://www.puhelinvertailu.com/uutiset/...comment-6003185

Jep.

OnePlussassa on OxygenOS, ei vanilla Android.

Jep OxygenOS=Puhdas Android. Toki jos pilkkua viilataan niin siinä ei ole puhdasta Androidia eikä ole myöskään Nokialaisessa koska valmistaja on asentanut muutamia hyötysovelluksia ja toimintoja. Käytännössä voidaan kuitenkin sanoa että molemmista löytyy puhdas Android koska olematon määrä tauhkaa asennettuna.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jeppisjoo (vahvistamaton)

6

One Plussassa ei ole optista kuvanvakainta. Siitä kyllä maksaa jo hiukan extraa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:

Samalla hinnalla saa One Plus 5 128 gt version mutta ei tosin korttipaikkaa jota ei toisaalta mihinkään nykypäivänä tarvita jos sisäistä muistia on yli 50 gt.


Meinaat että 128Gt sisäinen on yli70Gt turhaa, kun 50Gt riittäisi.

Uutisen laitteessa muistikorttipaikka on osalla tärkeä juttu.

Vastaa
Näppishemmo
Näppishemmo

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user_org:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:

Samalla hinnalla saa One Plus 5 128 gt version mutta ei tosin korttipaikkaa jota ei toisaalta mihinkään nykypäivänä tarvita jos sisäistä muistia on yli 50 gt.


Meinaat että 128Gt sisäinen on yli70Gt turhaa, kun 50Gt riittäisi.

Uutisen laitteessa muistikorttipaikka on osalla tärkeä juttu.

Lainaus:

Jep turhaa on jos osaa käyttää muistia oikein. Uskallan väittää että harva saa 64 gt muistin täyteen puhelimen käyttöaikana. Toki täysin mahdollista jos ei osaa käyttää muistia oikein vaan tuhlaa sitä huvikseen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:


Jep turhaa on jos osaa käyttää muistia oikein. Uskallan väittää että harva saa 64 gt muistin täyteen puhelimen käyttöaikana. Toki täysin mahdollista jos ei osaa käyttää muistia oikein vaan tuhlaa sitä huvikseen.


Harva, onko se miljooniakäyttäjiä vai mitä ?

Oikeinkäytettynä ? ei kai ole väärinkäyttö käyttää laitteen kameraa, pitää matkassa sisältöä jne. Osalle käyttäjiä antaa erilaiset pilvipalvelut pelivaraa, maksaa sekin, jos vain puhelintavarten.

Riittää toki jos keksii sellaisen säännöt että on väärin käyttää puhelimen muistia/muistikorttia.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:

Uskallan väittää että harva saa 64 gt muistin täyteen puhelimen käyttöaikana.


Osalle se on jo käyttöönotossa liianvähän. Varsinkaan tämän mallin kohderyhmä tuskin alakoulualisen esimmäinen puhelin.

Vastaa
Näppishemmo
Näppishemmo

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user_org:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:


Jep turhaa on jos osaa käyttää muistia oikein. Uskallan väittää että harva saa 64 gt muistin täyteen puhelimen käyttöaikana. Toki täysin mahdollista jos ei osaa käyttää muistia oikein vaan tuhlaa sitä huvikseen.


Harva, onko se miljooniakäyttäjiä vai mitä ?

Oikeinkäytettynä ? ei kai ole väärinkäyttö käyttää laitteen kameraa, pitää matkassa sisältöä jne. Osalle käyttäjiä antaa erilaiset pilvipalvelut pelivaraa, maksaa sekin, jos vain puhelintavarten.

Riittää toki jos keksii sellaisen säännöt että on väärin käyttää puhelimen muistia/muistikorttia.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:

Uskallan väittää että harva saa 64 gt muistin täyteen puhelimen käyttöaikana.


Osalle se on jo käyttöönotossa liianvähän. Varsinkaan tämän mallin kohderyhmä tuskin alakoulualisen esimmäinen puhelin.

Alle satatuhatta. On se väärinkäyttöä koska muistia ei saa täyteen matkoilla kuvaamalla. Itselläni on järkkärissä 32 gt muistikortti ja Lapin/Norjan matkalla tilaa jäi yli 6 gt käyttämättä vaikka kuvasin kunnolla kuvia+Full HD videoita koko tämän viikon aikana ja kyseessä on RAW kuvat. Tosin osasin jo kuvauskohteissa päättää mitä kuvaan ja miten paljon. Ei ollut sarjakuvaus päällä jolloin samasta kohteesta tulee helposti kymmeniä kuvia. Tyhmää ostaa suurella muistilla oleva puhelin jonka muisti ei kuitenkaan täyty koskaan aivan täyteen. Sama kuin ostaa suuri asunto jossa jää yli puolet pinta-alasta käyttämättä. Tulee paljon enemmän ylläpitokuluja kuin jos olisi pienempi. Sijoitusmielessäkään ei kannata koska Android kännykät menettää paljon arvoa vuosien mittaan toisin kuin esimerkiksi Applen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:

On se väärinkäyttöä koska muistia ei saa täyteen matkoilla kuvaamalla. Itselläni on järkkärissä 32 gt muistikortti ja Lapin/Norjan matkalla tilaa jäi yli 6 gt käyttämättä vaikka kuvasin kunnolla kuvia+Full HD videoita koko tämän viikon aikana ja kyseessä on RAW kuvat.


Jos sinä pärjäät yhden Lapin/Norjan matka pakasta vedetyllä 64GB muistisella puhelimella, niin hieno homma. Onko sillä sitten mitään tekoa ko määrä riittäisi puhelimeen laajemmin.

Joku jolla menossa jo ties kuinka mones luuri, pärjää puolet pienemmällä, entäs jos hän esittää väitteen että kaikki yli 32GB on turhaa ja jos ei pärjää niin osaamattomuutta?

Erilaisilla pilvipalveluilla voi helpottaa tarvetta ja hyvien nopeiden ja halpojen yhteyksien maassa iso helpotus. Kaikki data pilveen, niin 64GBllä pärjää jo aika pitkälle. Vaikka pilvessä kaiken pitäs niin siltikin väljyys parantaa käyttökokemusta.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:

Tyhmää ostaa suurella muistilla oleva puhelin jonka muisti ei kuitenkaan täyty koskaan aivan täyteen.


Lisähintaa ei kannatamaksaa jos uskoo pienemmällä pärjäävän ja jos laitteessa muistikorttipaikka niin riskikin pieni. Jos ei muistikorttipaikkaa niin oston yhteydessä on varauduttava miten tarpeet elää.

Muistikorttipaikka on silti merkittävä plussa vaikka sitä ei tarvitsisä riittämättömän sisäisen muistin takia.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:

Sama kuin ostaa suuri asunto jossa jää yli puolet pinta-alasta käyttämättä. Tulee paljon enemmän ylläpitokuluja kuin jos olisi pienempi.


Jos sisäisen muistin vähyyden takia ostat korvaavia pilvipalveluita ja siirtokaistaa, niin sisäisen muistin nuukailu johtaa kasvaineisiin kustannuksiin. Ja massamuistin osalta on hyvä olla suht reilusti vapaata tilaa, eli asunto vertaus on siinäkin mielessä väärä.

Kustannus on sekin että joutuu ahkerasti vapauttaan tallennustilaa laitteesta ja muutenkin panostaan niukkuudessa olemiseen.

Roskat pitää siivota ja joillekkin sopiva niukkuus on tärkeä motivaattori pitää "paikat" siistinä. Muuten se suurs siivo on parin-kolmenvuoden välein laitteen vaihdon yhteydessä (no ei kaikilla silloinkaan)

Vastaa
Näppishemmo
Näppishemmo

12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user_org:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:

On se väärinkäyttöä koska muistia ei saa täyteen matkoilla kuvaamalla. Itselläni on järkkärissä 32 gt muistikortti ja Lapin/Norjan matkalla tilaa jäi yli 6 gt käyttämättä vaikka kuvasin kunnolla kuvia+Full HD videoita koko tämän viikon aikana ja kyseessä on RAW kuvat.


Jos sinä pärjäät yhden Lapin/Norjan matka pakasta vedetyllä 64GB muistisella puhelimella, niin hieno homma. Onko sillä sitten mitään tekoa ko määrä riittäisi puhelimeen laajemmin.

Joku jolla menossa jo ties kuinka mones luuri, pärjää puolet pienemmällä, entäs jos hän esittää väitteen että kaikki yli 32GB on turhaa ja jos ei pärjää niin osaamattomuutta?

Erilaisilla pilvipalveluilla voi helpottaa tarvetta ja hyvien nopeiden ja halpojen yhteyksien maassa iso helpotus. Kaikki data pilveen, niin 64GBllä pärjää jo aika pitkälle. Vaikka pilvessä kaiken pitäs niin siltikin väljyys parantaa käyttökokemusta.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:

Tyhmää ostaa suurella muistilla oleva puhelin jonka muisti ei kuitenkaan täyty koskaan aivan täyteen.


Lisähintaa ei kannatamaksaa jos uskoo pienemmällä pärjäävän ja jos laitteessa muistikorttipaikka niin riskikin pieni. Jos ei muistikorttipaikkaa niin oston yhteydessä on varauduttava miten tarpeet elää.

Muistikorttipaikka on silti merkittävä plussa vaikka sitä ei tarvitsisä riittämättömän sisäisen muistin takia.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:

Sama kuin ostaa suuri asunto jossa jää yli puolet pinta-alasta käyttämättä. Tulee paljon enemmän ylläpitokuluja kuin jos olisi pienempi.


Jos sisäisen muistin vähyyden takia ostat korvaavia pilvipalveluita ja siirtokaistaa, niin sisäisen muistin nuukailu johtaa kasvaineisiin kustannuksiin. Ja massamuistin osalta on hyvä olla suht reilusti vapaata tilaa, eli asunto vertaus on siinäkin mielessä väärä.

Kustannus on sekin että joutuu ahkerasti vapauttaan tallennustilaa laitteesta ja muutenkin panostaan niukkuudessa olemiseen.

Roskat pitää siivota ja joillekkin sopiva niukkuus on tärkeä motivaattori pitää "paikat" siistinä. Muuten se suurs siivo on parin-kolmenvuoden välein laitteen vaihdon yhteydessä (no ei kaikilla silloinkaan)


Sellainen väite on myös totta. Alle 40 gt muistilla pärjää myös mutta silloin pitää olla vielä tiukempi mitä asentaa ja mitä tallentaa kännykän muistiin. Android ja valmistajan turhat sovellukset kun vievät osan tilasta ja sitten on tämä kauppiaiden huijaus: http://www.vanamo.net/giga/index.htm Eli vaikka ostaisi 1 tb kovalevyn niin siinä ei koskaan ole 1 tb eli 1000 gt tilaa vaan noin 931.32 gigatavua eikä tätä kerrota myyntipakkauksessa.

Muistikorttipaikalla ei tee nykypäivänä mitään jos muistia on riittävän suuri määrä eli yli 40 gt. Sellaisen laitto kustantaa puhelinten valmistajilta enemmän eli näkyy loppuhinnassa. Sisäinen muisti on nykypäivänä luotettavaa että se ei kyllä hajoa kovin helposti.

Pilvitallennustilaa ei ole järkevää nykypäivänä ostaa. Nykyään kun saa ilmaiseksi jopa 50 gt pilvipalvelutilaa vieläpä tehokkaasti salattuna (Mega.nz). Tätä voi käyttää myös puhelimissa kun asentaa kyseisen sovelluksen.

Turhien tiedostojen siivous käy nykyään automaattisesti niin tietokoneissa kuin kännyköissä. Ei tarvitse kuluttaa aikaa tyhjentämällä ne erikseen ellei niin välttämättä halua. Toki nämä eivät poista esimerkiksi turhia kuvia ne pitää käyttäjän itse karsia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:


Sellainen väite on myös totta. Alle 40 gt muistilla pärjää myös mutta silloin pitää olla vielä tiukempi mitä asentaa ja mitä tallentaa kännykän muistiin.


Jos tarve suurempaan niin, menee vähän osa laitteen ideasta jos joutuu vähäisen muistin takia tinkimään.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:


Muistikorttipaikalla ei tee nykypäivänä mitään jos muistia on riittävän suuri määrä eli yli 40 gt. Sellaisen laitto kustantaa puhelinten valmistajilta enemmän eli näkyy loppuhinnassa. Sisäinen muisti on nykypäivänä luotettavaa että se ei kyllä hajoa kovin helposti.


Silloinkin kun sisäistä muistia on paljon, niin muistikorttia voi käyttää esim varmuuskopiointiin tai datan siirtämiseen, tai tilapäiseen datan mukaan ottamiseen.

Sisäiset muistit on suhteellisen luotettavia, suurempana uhkana pidän laitteen muiltaosin vioittumista ja sen jälkeen sisäisen datan pelastaminen on huomattavan kallista, jos edes mahdollista.

Aiemmin muistikortille oli muutakin käyttöä.

Totta että se maksaa jotain, mutta ei yleensä näy merkittävästi loppuhinnassa, ja on merkityksetön verrattuna siihen miten sisäiset muistit hinnoiteltu.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:


Pilvitallennustilaa ei ole järkevää nykypäivänä ostaa. Nykyään kun saa ilmaiseksi jopa 50 gt pilvipalvelutilaa vieläpä tehokkaasti salattuna (Mega.nz). Tätä voi käyttää myös puhelimissa kun asentaa kyseisen sovelluksen.


64GB muistikortti on niin halpa että muistin jatkeena veloitukseton 50GB perus tiedstopalvelu häviää.

No tuskin sinullakkaan kaikki mahtuu tuonne ?

Tiedossa että on veloituksettomia palveluita ja
moni hoitelee esim kuvat Googlen palveluiden kautta.

Ilmaisellakkin on "hintasa" ja osalle ne on vähän haasteellisia ja jollekkin jopa sopimattomia.

Olisi mielekästä jos ei tarvisi käyttää mahdottoman montaa palvelua, mutta harva palvelu sopii kaikkeen hyvin, esim kuvien kanssa arvostaa että on siihen erikoistunut ja monipuolinen, sama musiikin ja videoiden osalta, kuten documentit jne. Varmuuskopiointi.

Pilven kanssa reilusisäinen muisti on silti kovasana, ja niin isoa sisäistämuistia ei olekkaan etteikö pilvipalveluista voisi olla hyötyä. Hyvä esimerkki monella on juurikin kuvat.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.