Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Huonoja uutisia Android-päivityksestä Galaxy-huippupuhelinten omistajille

21
Puhelinvertailu

Huonoja uutisia Android-päivityksestä Galaxy-huippupuhelinten omistajille
Android-puhelinten tarjonta on sitä tasoa, että jokaiselle varmasti löytyy jotakin, mutta samalla eroavaisuuksien löytäminen erityisesti huippumalleista voi olla melko hankalaa. Kuinka siis valita puhelin jos liki kaikki ominaisuudet ovat samaa tasoa.

Yksi vaihtoehto on brändiarvostuksen perusteella, johon vaikuttaa tietysti melkoisesti valmistajan palvelun taso. Yksi palvelun tasoa merkittävästi heilautteleva asia on laitteiden päivitettävyys, joka pitää myös tietoturvan kurissa.

Kun Google ei laitteita uusiin ohjelmistoversioihin päivitä, niin se on tehtävä laitevalmistajan toimesta. Tämä tarkoittaa, että valmistajalta täytyy löytyä sekä kyvykkyyttä softaratkaisuiden tekemiseen että samalla halukkuutta panostaa merkittävästi laitteen julkaisun jälkeiseen elämään.

Valitettavasti monet Android-valmistajat eivät ole historian varjossa olleet kovinkaan hyviä tarjoamaan pikaisia päivityksiä, joka on nostanut entisestään sellaisten laitteiden arvoa, joille päivitykset saapuvat varmasti ja nopeasti. Tällaisia ovat tietysti Googlen omat Pixel-puhelimet, mutta nykyisin myös kotimainen HMD Global pyrkii tarjoamaan supernopeasti päivityksiä omille Nokia-puhelimilleen.Valitettavasti aivan näin pikaiseen palveluun ei päästä tämän vuotisen Android Oreo -päivityksessä esimerkiksi Samsungin huippupuhelinten osalta. Harmittavasti tiedot kertovat, että mm. Galaxy S8 ja Galaxy Note 8 jäävät ilman päivitystä vielä tänä vuonna.

Tämän hetken tietojen mukaan Samsung tuo Galaxy-puhelimille, ml. edellemainitun huippulaitekaksikon, Android 8.0:n ensi vuoden alkupuolella. Tässä vaiheessa ei ole tietoa tarkemmasta aikataulusta , mutta toivoa sopii, että tämä tarkoittaa tammikuuta. Nokian kaikkiin Android-älypuhelimiin päivitys on luvattu jo ennen vuoden loppua.

Tieto tulee Samsungin Turkin verkkosivustolta, josta sen on bongannut xda-developers. Tiedotteesta ei sinänsä paljastu mitkä laitteet päivityksen saavat, mutta olettaa sopii, että ainakin tämän vuoden kärkilaitteisiin se tuodaan.

Samsungin Suomi-osastolta ei ole vielä saatu tietoa Oreo-päivityksistä.

Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (21)

hylly
hylly

1

Tiedän ainakin sen, että tämä on minun viimeinen Samsung. Ottaa niin kupoliin maksaa 700+ EUR puhelimesta, joka saa päivityksiä harvemmin kuin tuollainen halvimman hintaluokan Nokia.

Vastaa
Näppishemmo
Näppishemmo

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hylly:

Tiedän ainakin sen, että tämä on minun viimeinen Samsung. Ottaa niin kupoliin maksaa 700+ EUR puhelimesta, joka saa päivityksiä harvemmin kuin tuollainen halvimman hintaluokan Nokia.

Ja kun sillä 700 eurolla ei saa mitään sen parempaa kuin alle 500 eurolla. Näissä maksaa vain se brändi. Komponenttien kulut ovat yleensä 40-60% luokkaa loppuhinnasta ja loput valmistaja ottaa katteena.

Vastaa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

3

Tulipas tossa tilattua iPhone X,
Saa nauttia käyttispäivityksistä seuraavat 10 vuotta huoletta.

Lol joku 700e samsung saa yhden hyvällä tuurilla...

Vastaa
Mysticiza
Mysticiza

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:

Tulipas tossa tilattua iPhone X,
Saa nauttia käyttispäivityksistä seuraavat 10 vuotta huoletta.

Lol joku 700e samsung saa yhden hyvällä tuurilla...

No ei nyt sentään, mutta 4-5 vuotta voi olla ihan realistinen odotus.

Vastaa
aapii
aapii

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:


Komponenttien kulut ovat yleensä 40-60% luokkaa loppuhinnasta ja loput valmistaja ottaa katteena.

Taisi unohtua laskea pois katteesta myös laitteen suunnittelu, valmistus/kokoonpano, pakkaus ja logistiikka, sekä markkinointi joka syö tuota katetta jonkun verran.

Vastaa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mysticiza:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:

Tulipas tossa tilattua iPhone X,
Saa nauttia käyttispäivityksistä seuraavat 10 vuotta huoletta.

Lol joku 700e samsung saa yhden hyvällä tuurilla...

No ei nyt sentään, mutta 4-5 vuotta voi olla ihan realistinen odotus.

Kyllä :) pikkusen laitoin humorilla tuon 10, mutta todellakin pitkään saa.

Eli jos alkaa ottaa pannuun se, että ei saa tarpeeksi pitkään pävityksiä, suosittelen katsomaan muualle kun androidiin päin. Ihan siis ilman sen enenpää fanboysismiä, olen myös omistanut monta androidin puhelinta mutta toi tuppaa olemaan se asia mikä saa vihaiseksi että et tonnin luuriin saa kun hyvällä/huonolla tuurillä yhden OS päivityksen :) Uskon tosin, että iPhone X joka on ns tietynlainen rajapyykki Applella, saa päivityksiä törkeän pitkälle.

Vastaa
hylly
hylly

7

Androidissa onneksi auttaa se, että custom rommeja päivitetään (suosituimpiin malleihin) todella pitkään senkin jälkeen kun valmistaja on lopettanut tuen. IPhonen tuki loppuu sillä sekunnilla kun Apple sen lopettaa. Joku jumalattoman vanha Nexus 5 saa edelleen LineageOS:n kautta uusimman Android Oreon. Jos lasketaan vuosissa, niin se hakkaa Applenkin päivitysten eliniän.

Vastaa
Caliber
Caliber

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hylly:

Tiedän ainakin sen, että tämä on minun viimeinen Samsung. Ottaa niin kupoliin maksaa 700+ EUR puhelimesta, joka saa päivityksiä harvemmin kuin tuollainen halvimman hintaluokan Nokia.

No missäs sen halvimman hintaluokan nokian oreo on? Puheet on puheita, mutta teot merkkaa.

Vastaa
JesuZeD
JesuZeD

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hylly:

Androidissa onneksi auttaa se, että custom rommeja päivitetään (suosituimpiin malleihin) todella pitkään senkin jälkeen kun valmistaja on lopettanut tuen. IPhonen tuki loppuu sillä sekunnilla kun Apple sen lopettaa. Joku jumalattoman vanha Nexus 5 saa edelleen LineageOS:n kautta uusimman Android Oreon. Jos lasketaan vuosissa, niin se hakkaa Applenkin päivitysten eliniän.

Täytyy sanoa että itseä jossakin määrin huvittaa ja ärsyttää tämä Androidin puolustelu custom romien saatavuudella, koska tosielämässä hyöty koskee marginaaliporukkaa matkapuhelimien käyttäjistä.

Itsekin ehkä vielä 6-7 vuotta sitten olisin jaksanut nähdä vaivaa touhuta custom romien kanssa, varsinkin teknologia-alalla työskennellessäni, mutta jotenkin nyt kun iso osa duuniviestinnästä tapahtuu puhelimitse/sähköpostitse, annan enemmän arvoa sille että a) Puhelimen perustoiminnot toimivat kuten pitää (puhelut/sms/pikaviestimet/email), ja hyvänä kakkosena arvostan että luuri saa ne päivitykset oikeastaan siihen asti että puhelin tulisi joka tapauksessa vaihdettua, koska hardware-näkökulmasta on tullut jotain päivittämisen arvoista lisää (aikanaan esim. TOIMIVA sormenjälkilukija).

Vastaa
hylly
hylly

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JesuZeD:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hylly:

Androidissa onneksi auttaa se, että custom rommeja päivitetään (suosituimpiin malleihin) todella pitkään senkin jälkeen kun valmistaja on lopettanut tuen. IPhonen tuki loppuu sillä sekunnilla kun Apple sen lopettaa. Joku jumalattoman vanha Nexus 5 saa edelleen LineageOS:n kautta uusimman Android Oreon. Jos lasketaan vuosissa, niin se hakkaa Applenkin päivitysten eliniän.

Täytyy sanoa että itseä jossakin määrin huvittaa ja ärsyttää tämä Androidin puolustelu custom romien saatavuudella, koska tosielämässä hyöty koskee marginaaliporukkaa matkapuhelimien käyttäjistä.

Itsekin ehkä vielä 6-7 vuotta sitten olisin jaksanut nähdä vaivaa touhuta custom romien kanssa, varsinkin teknologia-alalla työskennellessäni, mutta jotenkin nyt kun iso osa duuniviestinnästä tapahtuu puhelimitse/sähköpostitse, annan enemmän arvoa sille että a) Puhelimen perustoiminnot toimivat kuten pitää (puhelut/sms/pikaviestimet/email), ja hyvänä kakkosena arvostan että luuri saa ne päivitykset oikeastaan siihen asti että puhelin tulisi joka tapauksessa vaihdettua, koska hardware-näkökulmasta on tullut jotain päivittämisen arvoista lisää (aikanaan esim. TOIMIVA sormenjälkilukija).


Jaksaa nähdä vaivaa? Et taida olla tosissasi? Netistä katsoo ohjeet mitkä pari komentoa pitää ajaa ja LineageOS on sisällä. Sitten se päivittää itsensä automaattisesti OTA aina kun uutta versiota tuuppaa.

Ei sikäli ettenkö itsekkin päivittäisi luuria ihan raudankin takia, mutta olen monelle kaverille laittanut LineageOS:n heidän vanhoihin luureihinsa etteivät haavoittuvaisella vanhalla Androidilla jatka lopun ikuisuutta.

Vastaa
Caliber
Caliber

11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hylly:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JesuZeD:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hylly:

Androidissa onneksi auttaa se, että custom rommeja päivitetään (suosituimpiin malleihin) todella pitkään senkin jälkeen kun valmistaja on lopettanut tuen. IPhonen tuki loppuu sillä sekunnilla kun Apple sen lopettaa. Joku jumalattoman vanha Nexus 5 saa edelleen LineageOS:n kautta uusimman Android Oreon. Jos lasketaan vuosissa, niin se hakkaa Applenkin päivitysten eliniän.

Täytyy sanoa että itseä jossakin määrin huvittaa ja ärsyttää tämä Androidin puolustelu custom romien saatavuudella, koska tosielämässä hyöty koskee marginaaliporukkaa matkapuhelimien käyttäjistä.

Itsekin ehkä vielä 6-7 vuotta sitten olisin jaksanut nähdä vaivaa touhuta custom romien kanssa, varsinkin teknologia-alalla työskennellessäni, mutta jotenkin nyt kun iso osa duuniviestinnästä tapahtuu puhelimitse/sähköpostitse, annan enemmän arvoa sille että a) Puhelimen perustoiminnot toimivat kuten pitää (puhelut/sms/pikaviestimet/email), ja hyvänä kakkosena arvostan että luuri saa ne päivitykset oikeastaan siihen asti että puhelin tulisi joka tapauksessa vaihdettua, koska hardware-näkökulmasta on tullut jotain päivittämisen arvoista lisää (aikanaan esim. TOIMIVA sormenjälkilukija).


Jaksaa nähdä vaivaa? Et taida olla tosissasi? Netistä katsoo ohjeet mitkä pari komentoa pitää ajaa ja LineageOS on sisällä. Sitten se päivittää itsensä automaattisesti OTA aina kun uutta versiota tuuppaa.

Ei sikäli ettenkö itsekkin päivittäisi luuria ihan raudankin takia, mutta olen monelle kaverille laittanut LineageOS:n heidän vanhoihin luureihinsa etteivät haavoittuvaisella vanhalla Androidilla jatka lopun ikuisuutta.

Cyanogen/Lineage on kuitenkin ollu sen verran buginen kyhäelmä (ainakin omalla kohdalla), ettei voi verrata valmistajien omiin kunnolla tehtyihin/testattuihin firmwareihin.

Vastaa
Näppishemmo
Näppishemmo

12

Hyvin on Lineage Os toiminut Nexus 9 tablettimessa ja One Plus 2. Asennuskin oli helppoa kun netistä löytyi hyvät ohjeet. Plussana se että tulevat saamaan Android 8 joka olisi jäänyt tulematta alkuperäisellä Androidilla. Tätä voidaan verrata Windowsiin. Kun Windowsin tuki loppuu niin toisen järjestelmän asennus on varsin helppoa ja kannattavaa mikäli sellainen riittää omaan käyttöön. Uusi Windows kun maksaa melkein 200 euroa.

Lähinnä asenne ja osaamiskysymys näiden asentaminen. Rootata ei nykypäivänä enää ainakaan näissä laitteissa tarvinnut.

Vanha Galaxy S3 sai tämän ansiosta vielä Android 7 version vaikka Samsung jätti sen 4 versioon. Iphonet ovat niin rajoitettuja ettei niihin saa asennettua tällaisia helposti ja vakaasti toimivia.

Vastaa
JesuZeD
JesuZeD

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:

Asennuskin oli helppoa kun netistä löytyi hyvät ohjeet.

Lähinnä asenne ja osaamiskysymys näiden asentaminen. Rootata ei nykypäivänä enää ainakaan näissä laitteissa tarvinnut.

Iphonet ovat niin rajoitettuja ettei niihin saa asennettua tällaisia helposti ja vakaasti toimivia.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hylly:

Jaksaa nähdä vaivaa? Et taida olla tosissasi? Netistä katsoo ohjeet mitkä pari komentoa pitää ajaa ja LineageOS on sisällä.

Ei sikäli ettenkö itsekkin päivittäisi luuria ihan raudankin takia, mutta olen monelle kaverille laittanut LineageOS:n heidän vanhoihin luureihinsa etteivät haavoittuvaisella vanhalla Androidilla jatka lopun ikuisuutta.


Mielestäni tässä nyt juuri kiteytetään se ongelma.

Ei tämän päivän puhelimen käyttäjistä kuin murto-osa halua nähdä sitä vaivaa että pitäisi etsiä netistä ohjeet, ja ajaa pari komentoa luurissa asian loppuun viemiseksi. Mielestäni tuo @hylly:n kommentti siitä että on asentanut usealle kaverillensa LineageOS:n kertoo juurikin sen, että käyttäjät jotka oikeasti ITSE haluavat sen custom romin asentaa, ovat aika harvassa.

Jos päästään siihen pisteeseen että käyttäjä haluaa asentaa custom romin puhelimeensa, niin seuraavaksi nousee kysymys mikä custom romeista pitäisi asentaa. Itse en ole Android-spesialisti, ja pikaisella googletuksella pelkästään Oreolle tehtyjä romeja löytyy puolen kymmentä, joten miksi LineageOS, miksei joku muu?

Mutta kyllä myönnän että Androidissa on puolensa sille käyttäjäkunnalle joka haluaa päättää puhelimensa toiminnat viimeistä toggle-painiketta myöten, mutta edelleen, se käyttäjäkunta on marginaaliosassa matkapuhelinten käyttäjistä, varsinkin siellä luurien high-end päässä (700+ euron laitteet).

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:

Iphonet ovat niin rajoitettuja ettei niihin saa asennettua tällaisia helposti ja vakaasti toimivia.


Myönnän myös tämän että iphonet ovat rajoitettuja, ja todellakin kaipaisin useita vapauksia puhelimeeni jotka mielestäni ovat itsestään selvyyksiä mm. työsähköpostin synkronoinnin ajastus vain työaikana ym. vastaavat. Mutta silti arvostan enemmän sitä että oletusarvoisesti kaikki toiminnot toimivat kuten ne on suunniteltu toimivan, ja laite saa päivitykset koko sen ajan mitä se on itselläni käytössä.

Vastaa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:

Iphonet ovat niin rajoitettuja ettei niihin saa asennettua tällaisia helposti ja vakaasti toimivia.

Enpä näe syytä jos täysi tuki kestää 5 vuotta.

Vastaa
Näppishemmo
Näppishemmo

15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:

Iphonet ovat niin rajoitettuja ettei niihin saa asennettua tällaisia helposti ja vakaasti toimivia.

Enpä näe syytä jos täysi tuki kestää 5 vuotta.

Rajoitteisuus on jo yksi syy minkä takia kukaan järkevä ei noita osta. Itse haluan vapautta muokata järjestelmää omanlaiseksi eikä niin että valmistaja päättää mitä muokataan ja mitä ei.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Nexusapple (vahvistamaton)

16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hylly:

Androidissa onneksi auttaa se, että custom rommeja päivitetään (suosituimpiin malleihin) todella pitkään senkin jälkeen kun valmistaja on lopettanut tuen. IPhonen tuki loppuu sillä sekunnilla kun Apple sen lopettaa. Joku jumalattoman vanha Nexus 5 saa edelleen LineageOS:n kautta uusimman Android Oreon. Jos lasketaan vuosissa, niin se hakkaa Applenkin päivitysten eliniän.

Nexus 5 julkaistiin reilu kuukausi iPhone 5S:n jälkeen. 5S sai juuri tuoreimman iOS11 päivityksen. Se siitä hakkaamisesta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hylly:


Jaksaa nähdä vaivaa? Et taida olla tosissasi? Netistä katsoo ohjeet mitkä pari komentoa pitää ajaa ja LineageOS on sisällä.


Ei ihan helpolla löydy noin helppoja ohjeita. Sellaisia ohjeita löytyy jotka sopivat innokkaammille harrastajille, ja ei ihan niilläkään suoraan joka luurilla onnistu.

Ja ihan joka käyttöön en tuollaista suosittelisi, pitää tiedostaa mitä tekee, mitä menettää ja mitä saa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

18

Lainaus:

Tämän hetken tietojen mukaan Samsung tuo Galaxy-puhelimille, ml. edellemainitun huippulaitekaksikon, Android 8.0:n ensi vuoden alkupuolella.


Mikä tässä oli huono uutinen ? osa ei halua ja osa haluaa.

Vastaa
jartar
jartar

19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hylly:


Jaksaa nähdä vaivaa? Et taida olla tosissasi? Netistä katsoo ohjeet mitkä pari komentoa pitää ajaa ja LineageOS on sisällä. Sitten se päivittää itsensä automaattisesti OTA aina kun uutta versiota tuuppaa.

Ei sikäli ettenkö itsekkin päivittäisi luuria ihan raudankin takia, mutta olen monelle kaverille laittanut LineageOS:n heidän vanhoihin luureihinsa etteivät haavoittuvaisella vanhalla Androidilla jatka lopun ikuisuutta.


Mulla on parin vuoden ikäinen Huawein padi ja käyttiksenä siinä on Android 4.4.4. Edes customina siihen ei saa uudempaa. Custom romit toimii jos toimii ja ne toimii vain osassa laitteissa. Lisäksi mokatessa sulla on "tiiliskivi" kädessä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user_org:

Lainaus:

Tämän hetken tietojen mukaan Samsung tuo Galaxy-puhelimille, ml. edellemainitun huippulaitekaksikon, Android 8.0:n ensi vuoden alkupuolella.


Mikä tässä oli huono uutinen ? osa ei halua ja osa haluaa.


Oikeastaan tämä oli odotettu uutinen. Samsungille ei saa hyvää ohjelmistotukea vaikka laittaisi kuinka paljon rahaa tiskiin.

Onhan se toki kiva, että ohjelmistotuki on mahdollisimman pitkä, mutta on eri asia mitä siitä hyötyy. Ei avopuoliso ole huomannut mitään eroa Marshmallowin ja Nougatin välillä. Oreoonkin tulevat muutokset ainakin peruskäyttäjän näkökulmasta ovat marginaalisia.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:


Enpä näe syytä jos täysi tuki kestää 5 vuotta.


Sen päivän haluan nähdä kun heti ensimmäisenä kaupasta hakeva X:n ostaja pitää kännykkää viisi vuotta.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aapii:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:


Komponenttien kulut ovat yleensä 40-60% luokkaa loppuhinnasta ja loput valmistaja ottaa katteena.

Taisi unohtua laskea pois katteesta myös laitteen suunnittelu, valmistus/kokoonpano, pakkaus ja logistiikka, sekä markkinointi joka syö tuota katetta jonkun verran.

Tässä ollaan mielenkiintoisilla vesillä. Todellakin tuotteiden *katteet* (ulosmyyntihinta-vaihtuvat kustannukset) näyttävät usein suurilta, mutta näissä päivittelyissä sitten unohtuu, että sillä katteella maksetaan kiinteät kulut, kuten palkat, tehtaat ja investoinnit.

Jos myydään vaikka jotain ruuveja, niin kate voi teoriassa olla pieni, koska volyymi on suurta, suuria investointeja ja tuotekehitystä ei tarvinne/kannata tehdä, tuote ei happane varastoon eikä myynnistä voi tulla viivästyneitä kustannuksia (kuluttajansuoja, takuu, softapäivitykset ja muu tuki)

Puhelinten ja muun kuluttajaelektroniikan suhteen tilanne on eri, joten katteidenkin on hyvä olla erilaisia, jotta firma pysyy pystyssä ja kuluttajat saavat tukea ja uusia laitteita muutaman vuoden päästä.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:


Rajoitteisuus on jo yksi syy minkä takia kukaan järkevä ei noita osta. Itse haluan vapautta muokata järjestelmää omanlaiseksi eikä niin että valmistaja päättää mitä muokataan ja mitä ei.

Hyvä, että tiedät mitä haluat ja miten sen saat. Yritä nyt kuitenkin ymmärtää, että kaikki eivät ole samanlaisia kuin sinä, eri ihmisillä on erilaisia tarpeita, mieltymyksiä ja prioriteetteja.

Se, että joku ei arvota säätämiseen käytetyn ajan suhdetta saatuihin parannuksiin riittäväksi ei tee hänestä yhtään vähemmän järkevää. Vaikka tuntuisikin siltä, että oma toimintatapa ja omat arvostukset ovat ainoita ”järkeviä”, ei se ehkä ihan niin mene.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja