Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Android täytti 10 vuotta – Tästä puhelimesta kaikki alkoi

Manu Pitkänen

Android täytti 10 vuotta – Tästä puhelimesta kaikki alkoi
Ensimmäisen Android-mobiilikäyttöjärjestelmään perustuvan älypuhelimen julkaisusta on tullut kuluneeksi 10 vuotta. Vuosikymmenen takaisista tunnelmista voit käydä lukemassa Puhelinvertailu.comin vuoden 2008 uutisista.

Historian ensimmäinen Android-puhelin oli HTC:n T-Mobilelle kehittämä G1, joka osoittautui heti erittäin suosituksi. Puhelimesta löytyi liukuva näppäimistö, mutta iPhonen hengessä siihen lisättiin myös kosketusnäyttö. Näppäimistölliset Android-puhelimet sinnittelivät markkinoilla monta vuotta, mutta lopulta ne katosivat ja täyskosketusnäytölliset laitteet valtasivat alaa.Androidin kasvutarina vetää vertojaan, sillä nykyisin maailmalta löytyy yli kaksi miljardia aktiivisessa käytössä olevaan Android-laitetta. Puhelimien lisäksi käyttöjärjestelmä löytyy tableteista, älykelloista, älytelevisioista ja autoistakin. Suuren aktiivisten laitteiden määrää kuitenkin selittää se, että ilmaiseksi laitevalmistajille tarjottava ohjelmisto on ollut ykkösvalinta kaikkein halvimpiin älypuhelimiin. Android on tästä syystä erityisen suosittu kehitysmaissa.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.