Hallitus haluaa ajokortin virallisesti älypuhelimeen, sovellus alkuvuodesta

Matti Robinson

Hallitus haluaa ajokortin virallisesti älypuhelimeen, sovellus alkuvuodesta
Trafi on jo viime vuodesta testannut uudenlaista mobiililaitteissa toimivaa ajokorttia. Nyt hallitus on esittänyt mobiiliajokortin käyttöönottoa.

Mobiililaitteissa toimiva ajokortti ei korvaa täysin perinteistä ajokorttia, vaan hallituksen esityksen mukaan toimii rinnakkain nykyisen fyysisen ajokortin kanssa.

Sähköisesti esitettävä ajokortti toimisi kuitenkin täysin samoin kuin fyysinen versio esimerkiksi ajo-oikeuden todistamiseen ja kaupan kassalla alkoholijuomien ostamiseen, olettaen, että kauppapaikka hyväksyy ajokortin. Se ei ole tosin virallinen henkilötodistus, kuten ei perinteinenkään ajokortti.

Sovellus olisi hallituksen mukaan vapaaehtoinen ja maksuton palvelu kaikille ajokortin haltijoille ja lakimuutos on tarkoitus saada voimaan vuoden 2019 alusta.

Päivitys: Mobiiliajokortti -projekti lakkautettiin vuonna 2020Liikenne- ja viestintäministeriöstä eli Trafista kerrotaan Ylelle, että mobiiliajokorttia on testattu liki 3 000 vapaaehtoisen voimin ja arviot ovat olleet positiivisia.

Trafin Maija Ahokas kertoo, että mobiiliajokortti on tarkoitus saada ladattavaksi helmikuuhun mennessä. Aivan Autoilija-sovelluksen arvioituun syksyn julkaisuun ei siis ainakaan ehditä, mutta lainsäädännön muutoksella varmistetaan mobiiliajokortin pätevyys.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -44%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
820 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 797 €

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Sony Xperia 1 III – hinta laskenut -38%

Sony Xperia 1 III
649 € Teleoutlet
899 € Hobby Hall
1047 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1047 €

Sony Xperia 10 III – hinta laskenut -37%

Sony Xperia 10 III
249 € Teleoutlet
398 € Gigantti
449 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.