Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Parhaat puhelimet alle 300 euroa (kevät 2020)

Janne Yli-Korhonen

, päivitetty

Parhaat puhelimet alle 300 euroa (kevät 2020)
Alle 300 euron hintaluokka on erittäin kilpailu. Käytännössä kaikki Android-valmistajat panostavat tähän hintaluokkaan ja sehän on tietenkin kuluttajan kannalta erinomainen juttu.

Näitä puhelimia sitten myös kuluttajat ostavat eniten. Tämän asian voi todeta esimerkiksi helmikuun myydyimpien puhelimien -listalta, josta löytyy paljon Samsungin keskitason puhelimia kuten Galaxy A70.

Nämä listalla olevat alle 300 euron puhelimet tarjoavat erittäin hyvää vastinetta rahalle mutta saatavilla on myös monia muita laadukkaita vaihtoehtoja.

Kannattaa myös katsoa läpi:Minkälainen on alle 300 euron puhelin?

200 - 300 euron hintahaarukassa puhelimet alkavat olla jo sellaisia laitteita, että niistä riittää enemmän kuin hyvin ominaisuuksia useimmille käyttäjille.

Alle 300 eurolla saa puhelimen, jossa on joko 64 tai 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Varsinkin 128 gigatavua riittää useimmille käyttäjille, sillä tällöin puhelimeen mahtuu paljon kuvia sekä sovelluksia.

Monet puhelimet tarjoavat jo tehokasta suorituskykyä. Tästä voidaan esimerkkinä mainita Xiaomi Redmi Note 8 Pro, joka sisältää Helio G90T -suorittimen. Lisäksi keskusmuistia puhelimista löytyy 4 tai 6 gigatavua. Myös akkukestot yltävät hyviin lukemiin useimpien laitteiden kohdalla.

Samsung tunnetaan laadukkaista näytöistä ja myös tässä keskihintaluokassa löytyy hyvinä vaihtoehtoina esimerkiksi Galaxy A70. Muutkin laitteet sisältävät hyviä vaihtoehtoja, sillä käytännössä jokaisesta tämän hintaluokan laitteesta löytyy Full HD+ -resoluution näyttö.

Alle 300 euron puhelimelta sopii jo odottaa pätevää kameraratkaisua. Mikään näistä tuskin tulee pahemmin pettämään käyttäjän tarpeita, vaikkakin parempaa kameraa saa isommalla rahasummalla. Sen verran pitää mainita kameroista, että suurempi megapikselimäärä ei tee kamerasta automaattisesti parempaa.

Parhaat puhelimet alle 300 euroa (kevät 2020)

Honor 9X saapui myyntiin Suomessa marraskuussa 249 euron suositushinnalla, mutta tätä puhelinta on myyty jo 199 eurolla. Honor 9X on varustettu isolla näytöllä, joka valtaa käytännössä koko etupuolen, sillä etukamera on piilotettu ylösnousevan mekanismin taakse. Kamerat ovatkin hyvin toimiva ratkaisu tässä hintaluokassa valokuvauksen osalta, mutta ei niinkään videon. Puhelimen parhaimpiin puoliin lukeutuu akkukesto, sillä puhelimen sisälle on laitettu 4000 mAh akku ja tallennustilaa löytyy mukavat 128 gigatavua. Lisäksi Honor 9X on saamassa Android 10 -käyttöjärjestelmäpäivityksen. Honor 9X on käynyt myös Puhelinvertailun arvostelussa.


Honor 9Xssä on iso loveton näyttö

Lue myös: Honor 9X hinta 249 euroa, myynti alkaa 18. marraskuuta - 48 MP pääkamera, iso näyttö ja 4000 mAh akku.

Motorolalta löytyy tästä useita eri puhelimia, jotka eroavat ominaisuuksiltaan hieman toisistaan. Yksi mielenkiintoisimmista vaihtoehdoista on Moto G8 Power, joka tarjoaa 249 euron hinnalla massiivisin 5000 mAh akun. Lisäksi puhelimessa on isohko näyttö Full HD+ -näyttö, riittävän hyvä suorituskyky, stereokaiuttimet, puhdas Android 10 -käyttöjärjestelmä sekä kohtuulliset kamerat tähän hintaluokkaan.

moto g8 power edestä ja takaa

Lue myös: Motorola Moto G8 Power hinta 249 euroa: 5000 mAh akku, neljä takakameraa ja 6,4" Full HD+ -näyttö.

Toinen hyvä vaihtoehto Motorolalta tässä hintaluokassa on 279 - 299 euroa maksava One Vision. Tämä Android One -ohjelmaan kuuluva puhelin saapui myyntiin Suomessa viime vuoden toukokuussa Android 9 Pie -käyttöjärjestelmällä, mutta nykyään siinä toimii Android 10 -käyttöjärjestelmä. Android One -ohjelmaan kuulumisen myötä puhelimen pitäisi saada myös Android 11 -päivitys. One Vision sopii hyvin yllättävän hyvin yhden käden käyttöön, sillä näyttö on kapea mutta korkea 21:9 -kuvasuhteen myötä. 48 megapikselin pääkamerassa hyödynnetään Quad Pixel -teknologiaa ja optista kuvanvakautusta. Lisäksi puhelin tarjoaa hyvää suorituskykyä ja siitä löytyy 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Motorola One Visionissa on kaksi kameraa takana


Xiaomi Redmi Note 8 Pro (hinta 249 euroa) sisältää paperilla laadukkaan kamerajärjestelmän. Pääkamerana toimii peräti 64 megapikselin sensori, jonka viereltä löytyy 8 megapikselin ultralaajakulmakamera, 2 megapikselin makrokamera sekä 2 megapikselin kamera syvyystunnistukseen. Neljän kameran järjestelmään käytetään lähinnä markkinointimielessä, mutta ne tekevät kyllä hyvin tehtävänsä. Note 8 Pron sisältä löytyy tehokas Helio G90T -järjestelmäpiiri, 4 gigatavua keskusmuistia, 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa sekä 4500 mAh akku, joten puhelin tarjoaa näiltä osin laadukkaan paketin. 279 eurolla saa version, jossa on 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa sekä 6 gigatavua käyttömuistia.

Xiaomin redmi note 8 pro edestä ja takaa

Lue myös: Xiaomi esitteli alle 500 euroa maksavan Mi 9 Pro 5G:n sekä edulliset Redmi Note 8 Pro ja Redmi 8A puhelimet.

Nokia 7.2 on kohtuullisen tuore uutuus tässä hintaluokassa, sillä puhelin esiteltiin viime vuoden syyskuussa. 299 eurolla saa tästä puhelimesta versiota, jossa on 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa ja 6 gigatavua keskusmuistia. Puhelimen takaa löytyy kamerajärjestelmä, joka pärjää hyvin muita puhelimia vastaan, mutta puhelimen heikkoudeksi voidaan mainita vanhahko järjestelmäpiiri. Nokia 7.2 kuuluu Android One -ohjelmaan, joten se tulee saamaan Android 10 sekä Android 11 -päivitykset.

Nokia 7.2 on edelleen hyvä vaihtoehto alle 300 euron hintaluokassa


Lue myös: Tässä ovat uudet Nokia 7.2 ja Nokia 6.2 -älypuhelimet.

Honor 20 saapui myyntiin Suomessa kesällä 399 euron hinnalla, mutta nykyään tätä puhelinta myydään jo 299 eurolla. Tällä hinnalla saa itselleen puhelimen laadukkaalla rakenteella, hyvällä akkukestolla, erinomaisilla kameroilla sekä tehokkaalla suorituskyvyllä. Käyttöjärjestelmä on päivitetty Android 9 Piestä Android 10 -versioon, jonka myötä puhelin on saanut muutamia uusia ominaisuuksia. Honor 20 on käynyt myös Puhelinvertailun arvostelussa, jonka voi lukea tästä.

Honor 20n hinta on pudonnut sadalla eurolla

Lue myös: Honor 20 Pro arvostelu.

Samsung Galaxy A70 on edelleen mainio vaihtoehto, sillä tätä puhelinta saa nyt 249 - 299 eurolla. Puhelimessa iso laadukas näyttö, hyvät kamerat, pitkä akunkesto sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Galaxy A70 on myös saanut päivityksen käyttöjärjestelmään eli laitteessa toimii nyt Android 10 ja One UI 2 yhdistelmä.

Galaxy A70ssä on iso näyttö

Lue myös: Samsung Galaxy A71 arvostelu.

Katso myös:
Kaikki parhaat puhelimet.

Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja