Paras puhelin yli 500 eurolla (2024 talvi)

Petteri Pyyny

Paras puhelin yli 500 eurolla (2024 talvi)
Kun puhelin maksaa yli 500 euroa, käytännössä siinä on kaikki mahdollinen, mitä kuvitella saattaa puhelimeltaan. Hintahaitari on toki tässäkin tapauksessa valtava: kalleimmat puhelimet maksavat noin 2000 euroa, joten hintaskaalana yli 500 euroa on hurjan iso.

Jokainen yli 500 euroa maksava puhelin on kuitenkin käytännössä nykypäivänä erinomainen laite, joten sinänsä huonoa puhelinta et varmasti tästä hintaluokasta tule ostamaan. Siksi olemmekin keränneet tähän tärppejä yli 500 euroa maksavista luureista, joissa on mielestämme loistava hinta-laatu -suhde - tai ne täyttävät tietyn tarpeen erinomaisesti.

Parhaat puhelimet yli 500 euroa

Jos haluat absoluuttisesti parhaan mahdollisen Android-puhelimen, valintamme kallistuu luonnollisesti Galaxy S23 Ultra -malliin, joka julkaistiin alkuvuodesta 2023.

Puhelimella on hintaa. Tällä hetkellä yhden Android-maailman parhaimman puhelimen hinta alkaa 1 449 eurosta.Laitteessa on kaikenlaisia huippuominaisuuksia. Näihin lukeutuvat iso ja laadukas AMOLED-näyttö, sisäänrakennettu S Pen -kynä, mukavan pitkä akunkesto, 200 megapikselin pääkamera ja muut kamerat, nopea suorituskyky, äänekkäät kaiuttimet ja sulava käyttökokemus pitkällä päivitystuella.

neljä eri väristä takaa kuvattua Galaxy S23 Ultra puhelinta vierekkäin
Galaxy S23 Ultra


Galaxy S23 Ultran alapuolelle sijoittuu saman sarjan Galaxy S23 -malli.

Tehoiltaan ja ominaisuuksiltaan Galaxy S23 on Ultran kanssa samanlainen, mutta häviää esimerkiksi kameraosastolla ja siinä ei ole S Pen -kynää.

Galaxy S23 puolestaan saa pisteitä koonsa puolesta, sillä kyseessä on melko pienikokoisesta puhelimesta. Ultra-malli on selvästi suurempi. Lisäksi Galaxy S23 on hinnaltaan edullisempi, sillä tätä puhelinta saa 849 eurolla tai halvemmalla.

Galaxy S23 sisältää erinomaisen AMOLED-näytön, loistavan suorituskyvyn ja muun muassa hyvän videokuvauksen. Lisäksi päivitystuki on omaa luokkaansa Android-puhelimien osalta.

vaalea Galaxy S23 puhelin valkoisen laatikon päällä takaosa katsojaa kohti. Puhelimen takana on tummempi neliö, jonka keskellä on ympyrän mallinen reikä sekä toinen, isompi valkoinen laatikko
Galaxy S23


Vastaavasti Applen iPhone-malliston paras vaihtoehto on myös se kaikista kallein eli iPhone 14 Pro Max.


Applen iPhone 14 Pro Max kustantaa tällä hetkellä 1269 euroa edullisimman vaihtoehdon osalta, mutta tässä mallissa on vain 128 gigatavua. Jos aiot ottaa koneen kamerajärjestelmää isommin haltuun eli kuvaat sillä paljon kuvia ja videoita, kannattaa tässä tapauksessa pohtia suurempaa muistimäärää.

iPhone 14 Pro Max on huippuluokan laite muun muassa kamerajärjestelmän ja 120 hertsin näytön sekä monien muiden ominaisuuksien osalta. Pro Maxin näytössä on myös erikoinen Dynamic Island -reikä etukameralle, jota myös ohjelmiston osalta hyödynnetään erilaisilla tavoilla.

Applen puhelimien osalta kuitenkin tässä kohtaa kannattaa huomioida, että iPhone 15 -mallisto julkaistaan todennäköisesti syyskuun alussa eli tällöin Applella on tarjolla vieläkin parempaa vaihtoehtoa.

iPhone 14 Pro ja iPhone 14 Pro Max puhelimet violetissa värissä
iPhone 14 Pro Max


Jos ihan se suurin ja ominaisuuksiltaan parhain laite ei ole tarpeen, ja myös rahaa haluat säästää, mutta silti tehokas laite on tarpeen, vaihtoehtona on saman sarjan Apple iPhone 14.

iPhone 14:n 128 gigatavun versio maksaa 799 euroa.

Tässä laitteessa on 6,1-tuumainen näyttö, tehokas Apple A15 Bionic -piiri ja kaksi takakameraa. Myös tämän kohdalla kannataa huomioida, että iPhone 15 -sarja julkaistaan pian ja sen myötä iPhone 14:n hinta saattaa laskea.

keltainen iPhone 14 puhelin
iPhone 14


Sony kulkee täysin omaa polkuaan puhelimien osalta ja vaihtoehtojakin löytyy vain kolme kappaletta.


Näistä paras ja kallein on vuoden 2023 loppukeväästä julkaisu Xperia 1 V, joka on myös arvosteltu Puhelinvertailussa.

Kyseinen laite tuli saataville korkealla 1399 euron hintalapulla, mutta hinta laskin hyvin nopesti ja jyrkästi maltillisempaan 1099 euron tasoon. Tuolla hinnalla Xperia 1 V on selvästi kilpailukykyisempi kännykkä.

Sonyn kärkilaite tarjoaa monia ominaisuuksia. Siinä on muun muassa 6,5-tuumainen jopa 4K-tarkkuuteen kykenevä 120 hertsin AMOLED-näyttö, Snapdragon 8 Gen 2 -piiri, 12 gigatavua RAMia, 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa ja 5000 mAh.

Kamerat ovat Xperia 1 V:n tärkein anti: pääkamera, selfie-kamera ja ultralaajakulmakamera ovat ehdotonta kärkipäätä, kaikista maailman kännyköistä. Valitettavasti periskooppi-telekamera ei aivan yllä muiden kameroiden tasolle laadussaan. Koneeseen on myös laitettu muista laitteista katovia ominaisuuksia, kuten kuulokeliitäntä ja muistikorttipaikka.

Xperia 1 V kolmessa eri värissä, jotka ovat musta, valkoinen ja vihreä
Xperia 1 V


Jos budjetti onkin hieman eri haarukassa, auttavat osto-oppaamme siinäkin tapauksessa:


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -23%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 194 €

Motorola Moto G53 – hinta laskenut -23%

Motorola Moto G53
99 € Telia
129 € Power
161 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -17%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
699 € Power
699 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 838 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.