Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Paras puhelin yli 500 eurolla (2022 talvi)

Petteri Pyyny

Paras puhelin yli 500 eurolla (2022 talvi)
Kun puhelin maksaa yli 500 euroa, käytännössä siinä on kaikki mahdollinen, mitä kuvitella saattaa puhelimeltaan. Hintahaitari on toki tässäkin tapauksessa valtava: kalleimmat puhelimet maksavat noin 2000 euroa, joten hintaskaalana yli 500 euroa on hurjan iso.

Jokainen yli 500 euroa maksava puhelin on kuitenkin käytännössä nykypäivänä erinomainen laite, joten sinänsä huonoa puhelinta et varmasti tästä hintaluokasta tule ostamaan. Siksi olemmekin keränneet tähän tärppejä yli 500 euroa maksavista luureista, joissa on mielestämme loistava hinta-laatu -suhde - tai ne täyttävät tietyn tarpeen erinomaisesti.

Parhaat puhelimet yli 500 euroa

OnePlus tuli tunnetuksi laadukkaista puhelimista, joiden hinnat oli painettu kilpailijoita alemmalle tasolle. Hiljalleen hinnat ovat OnePlussalla nousseet, joten näistä saa maksaa yli 500 euroa.

OnePlus 9 Pro on tällainen puhelin. Se maksaa tällä hetkellä 699 euroa.Hinnalle tosin saa erittäin hyvää vastinetta, sillä siitä on vaikea hakea suurempaa moittimista. Puhelin on tehokas, kamerat ovat kyvykkäät ja akku latautuu erittäin nopeasti.

Laite saikin täydet 5/5 -tähteä Puhelinvertailun arvostelussa.

OnePlus 9 Pro mustassa harmaassa ja vihreässä värissä
OnePlus 9 Pro


Jos taas et etsi nimenomaan huikeaa hinta-laatu -suhdetta vaan haluan absoluuttisesti parhaan mahdollisen Android-puhelimen, valintamme kallistuu luonnollisesti Galaxy S22 Ultra -malliin, joka julkaistiin alkuvuodesta 2022.

Puhelimella on hintaa. Tällä hetkellä yhden Android-maailman parhaimman puhelimen hinta alkaa 1299 eurosta.

Laitteessa on kaikenlaisia huippuominaisuuksia. Näihin lukeutuvat muun muassa näyttö, suorituskyky, kamerat ja nyt myös sisäänrakennettu S-Pen -kynä.

Burgundyn värinen S22 Ultra takaa
Galaxy S22 Ultra


Samsungin linjastolla jatkettaessa vaihtoehdoksi tulee erikoisempi taittuvan näytön omaava Galaxy Z Flip 3.

Galaxy Z Flip 3 on kolmas versio kyseistä puhelimesta. Uusin versio parantaa esimerkiksi kestävyyttä, sillä laite kestää vettä. Taittuvan näytön ansiosta puhelin mahtuu helpommin taskuun ja muutenkin tuo käyttöön erilaista fiilistä. Laitteen kohdalla tosin kannattaa huomioida, että se ei tarjoa esimerkiksi parasta mahdollista kameraa.


Flip 3:n voi saada nykyään jo alle 1000 eurolla.

Puoliksi avattu Galaxy Z Flip 3 kameratilassa
Galaxy Z Flip 3


Mikäli Samsungit tai Android eivät ole sinun juttusi, vaihtoehdoksi jää Applen laitteet.

Vaihtoehdoista iPhone 13 saattaa olla paras hinta-laatusuhteeltaan. Tämän puhelimen hinta jää alle 900 euroon. Laitteessa on esimerkiksi laadukkaat kamerat ja huipputason suorituskyky suhteellisen kompaktissa koossa. Toisaalta siinä on 60 hertsin virkistystaajuus näytössä, kun Pro-mallistossa on käytössä 120 hertsin näyttö. Vaihtoehtoinen malli iPhone 13 -puhelimelle voi siis olla iPhone 13 Pro.

iPhone 13 puhelimen näyttö ja näyttölovi
iPhone 13


Jos budjetti onkin hieman eri haarukassa, auttavat osto-oppaamme siinäkin tapauksessa:

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.