Elisan 5G-verkko saapui Seinäjoelle ja Vaasaan

Janne Yli-Korhonen

, päivitetty

Elisan 5G-verkko saapui Seinäjoelle ja Vaasaan
Elisa jatkaa 5G-verkon suhteellisen vauhdikasta kehitystä. Nyt vuoronsa saa Seinäjoki, joka on jo järjestyksessään jo 11. kaupunki, jonne Elisa avaa 5G-verkon.

Seinäjoen 5G-verkko on ensimmäinen Pohjanmaan alueella. Alkuvaiheessa se kattaa kaupungin ydinkeskustan sekä Seinäjoen Ideaparkin ympäristön. Näiden lisäksi Seinäjoen 5G-verkko palvelee muun muassa Marttilan ja Itikan alueiden asukkaita.

Elisan 5G-verkko Seinäjoella 2019:
Elisan 5G-verkko saapui Seinäjoelle

Elisan kuuluvuuskartan näet tästä.

Päivitys 11.12.2019: Elisan 5G-verkko on saapunut nyt myös Vaasaan.

Elisa jatkaa vahvaa laajentumista 5G-verkon suhteen, sillä heti Seinäjoen jälkeen verkko avautui Vaasaan.

Vaasassa 5G-verkko kattaa aluksi Palosaarin aluetta ja Vaasan yliopiston kampuksen sekä teollisuuden keskittymänä tunnetun Runsorin alueen. Ensi vuoden aikana 5G-verkko tulee kattamaan myös Vaasan keskustan alueen.Tiedotteessa kerrotaan, että 5G-verkko tuotiin Vaasan yliopiston alueelle ensimmäisenä, koska siellä on paljon aktiivista mobiilikäyttöä.

Elisan 5G-verkko Vaasassa 2019:
Elisan 5G-verkon kattavuus Vaasassa vuoden 2019 lopulla

Seinäjoen lisäksi Elisa on avannut 5G-verkot tähän mennessä Helsinkiin, Vantaalle, Espooseen, Tampereelle, Jyväskylään, Lahteen, Ouluun, Kuopioon ja Kouvolaan.

Lue myös: Elisa avasi 5G-verkon Poriin.

Elisa on myös tiedottanut, että Elisan 5G-verkko pääkaupunkiseudulla on Euroopan laajimpia. Elisalla on jo satoja tukiasemia Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa, joiden avulla 5G-verkosta pääsee nauttimaan vuoden 2019 lopussa jo yli 200000 ihmistä pääkaupunkiseudulla. Lisäksi tiedotteessa kerrotaan, että Helsingin kantakaupungin alue on jo miltei kokonaan Elisan 5G-peiton alla.

Lue myös:
Yllättävä tulos suomalaisten asenteista – Joka viides vaihtaa 5G:hen vasta kun on pakko.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.