Tuleeko Galaxy S20 -sarjasta hitti? Monet kuluttajat odottavat hinnanlaskua puhelinta ostaessa

Janne Yli-Korhonen

Tuleeko Galaxy S20 -sarjasta hitti? Monet kuluttajat odottavat hinnanlaskua puhelinta ostaessa
Samsung esitteli odotetusti Galaxy S20 -sarjan puhelimet. Tähän sarjaan kuuluu yhteensä kolme eri mallia, jotka ovat Galaxy S20, Galaxy S20+ sekä Galaxy S20 Ultra. Suomessa myyntiin tulevat mallit tukevat 5G-yhteyksiä. Puhelinten ennakkomyynti käynnistyi heti ja myyntiin nämä uutuudet tulevat 13. maaliskuuta alkaen.

Näistä halvin on Galaxy S20, jolla hintaa on 1049 euroa. Plus-version hinta on 1149 euroa, kun taas Ultran hinta yltää peräti 1399 euroon.

Vaikka nämä tuliterät huippupuhelimet saavat kovasti huomiota mediassa sekä verkkokauppojen sivuille, ne eivät välttämättä nouse suosikeiksi - ainakaan heti. Hintavertailupalvelu Hintaopas kertookin, että monet kuluttajat odottavat puhelimien hinnanlaskua."Esimerkiksi Samsung Galaxy S10 julkaistiin helmikuussa 2019, mutta se ei noussut helmikuun eikä maaliskuun 10 haetuimman puhelinmallin joukkoon. Sama ilmiö oli myös Honor View 20 ja Huawei P30 -mallien kohdalla. Suosion kipuaminen on alkanut vasta myöhemmin", Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett kertoo.

Monet kuluttajat ostavatkin hieman vanhempia puhelimia. Esimerkiksi tammikuun myydyimpien puhelimien listalta löytyy paljon vanhempia puhelimia, kuten iPhone 8, Galaxy S10e ja Galaxy A50. Samaa kertoo myös Hintaopas, jonka palvelussa haetuin puhelin on juuri nyt vuonna 2018 julkaistu iPhone XS 64GB.

Hintaoppaan data osoittaa, että lanseerausvuosi ei ole ykköstekijä uutta puhelinta hankittaessa. Kuluttajia kiinnostaa eniten puhelimen hinta, jonka jälkeen tulevat käyttöjärjestelmä, sisäinen tallennustila sekä näytön koko.

Tästä päästäänkin kätevästi takaisin Galaxy S20 -sarjan hintoihin, jotka ylettyvät 1000 euron kalliimmalle puolelle. Hinnan ollessa yksi tärkeimmistä asioista puhelinta ostaessa, monet odottavat tuotteen hinnan putoamista.

Koska siis Galaxy S20 -sarjan puhelimien hinnat mahdollisesti laskevat? Tämä saattaa tapahtua jo parin kolmen kuukauden jälkeen. Esimerkiksi vuoden 2019 Samsung Galaxy S10e:n lähtöhinta oli 749 euroa. Kolmen kuukauden jälkeen puhelimen hinta oli pudonnut 20 prosenttia, josta myös uutisoimme toukokuussa. Seuraavalla viikolla oli Galaxy S10:n vuoro, jonka hinta putosi 949 euron suositushinnasta 699 euroon.

Galaxy S20 -sarjan puhelimet ovat kuitenkin uudistuneet monilta osin hyvin paljon. Parannusta ovat saaneet muun muassa näyttö sekä kamerat, jotka varmasti herättävät kiinnostusta kuluttajien keskuudessa. Osa varmasti haluaa jonkun näistä vaihtoehdosta heti, mutta osa jää odottamaan mahdollisia alennuksia.


Kerro kommenteissa, mikäli jo ennakkotilasit Galaxy S20 -sarjan puhelimen vai odotatko mahdollisia alennuksia?

Samsung Galaxy S20 Ultra
Samsung Galaxy S20 Ultra

Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 8 5G – hinta laskenut -35%

Oppo Reno 8 5G
293 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 449 €

vivo V21 – hinta laskenut -26%

vivo V21
191 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 257 €

Motorola Razr 40 – hinta laskenut -24%

Motorola Razr 40
682 € CDON
894 € Verkkokauppa.com
899 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 894 €

Nokia XR21 – hinta laskenut -21%

Nokia XR21
399 € DNA
454 € Dustin Home
509 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 506 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.