Elisan 5G-verkko toimii nyt Rukan hiihtokeskuksessa

Janne Yli-Korhonen

Elisan 5G-verkko toimii nyt Rukan hiihtokeskuksessa
Elisa on avannut 5G-verkon Kuusamossa sijaitsevaan Rukan hiihtokeskukseen. Tämän myötä Rukasta tuli Suomen ensimmäinen hiihtokeskus sekä yksi maailman ensimmäisistä hiihtokeskuksista, jossa 5G-yhteydet toimivat.

Rukalla vierailee vuosittain lähes miljoona matkailijaa, joista merkittävä osa on nuorta väkeä. Nuoret kuluttavat suuria määriä mobiilidataa sekä odottavat yhteyksien toimivan joka puolella. 5G tarjoaa jopa 10 kertaa aiempaa nopeammat yhteydet ja kapasiteetti on myös suurempi, joten verkko pystyy palvella suurempia ihmisjoukkoja.

Kuusamon 5G-verkko kattaa Rukan kylän ja eturinteiden alueen, jossa on sijaitsee iso osa alueen ravintoloista ja palveluista. Pohjoisessa verkko yltää Talvijärven yli miltei Salmilamminkylään saakka ja lännessä maantie 63:n yli.

"Hyvät mobiiliyhteydet ja -palvelut ovat erittäin tärkeä osa Rukan houkuttelevuutta matkailijoiden suuntaan. Uusi 5G-verkko varmistaa paitsi luotettavammat ja nopeammat yhteydet, mutta antaa myös alueen toimijoille mahdollisuuden suunnitella uudenlaisia mobiilipalveluita asiakkaillemme", sanoo Rukakeskuksen toimitusjohtaja Ville Aho.OnePlus ja Elisa järjestävät Rukan 5G-verkossa toteutettavan robottien lumisotaturnauksen. Robotteja ohjataan 5G-verkon yli ja kisaan robottilumisodan voitosta voi osallistua virtuaalisesti mistä tahansa. Lisätietoa tulevasta robottilumisodasta voi lukea tästä.Elisa on avannut 5G-verkkoja tähän mennessä Helsinkiin, Vantaalle, Espooseen, Tampereelle, Jyväskylään, Lahteen, Ouluun, Turkuun, Kuopioon, Poriin, Kouvolaan, Vaasaan, Seinäjoelle ja Kuusamoon.

Elisan kuuluvuuskartan näet tästä.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -44%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
820 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 797 €

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Sony Xperia 1 III – hinta laskenut -38%

Sony Xperia 1 III
649 € Teleoutlet
899 € Hobby Hall
1047 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1047 €

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -37%

Samsung Galaxy S10e
471 € CDON
743 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 742 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.