Elisan 5G-verkko toimii nyt Rukan hiihtokeskuksessa

Janne Yli-Korhonen

Elisan 5G-verkko toimii nyt Rukan hiihtokeskuksessa
Elisa on avannut 5G-verkon Kuusamossa sijaitsevaan Rukan hiihtokeskukseen. Tämän myötä Rukasta tuli Suomen ensimmäinen hiihtokeskus sekä yksi maailman ensimmäisistä hiihtokeskuksista, jossa 5G-yhteydet toimivat.

Rukalla vierailee vuosittain lähes miljoona matkailijaa, joista merkittävä osa on nuorta väkeä. Nuoret kuluttavat suuria määriä mobiilidataa sekä odottavat yhteyksien toimivan joka puolella. 5G tarjoaa jopa 10 kertaa aiempaa nopeammat yhteydet ja kapasiteetti on myös suurempi, joten verkko pystyy palvella suurempia ihmisjoukkoja.

Kuusamon 5G-verkko kattaa Rukan kylän ja eturinteiden alueen, jossa on sijaitsee iso osa alueen ravintoloista ja palveluista. Pohjoisessa verkko yltää Talvijärven yli miltei Salmilamminkylään saakka ja lännessä maantie 63:n yli.

"Hyvät mobiiliyhteydet ja -palvelut ovat erittäin tärkeä osa Rukan houkuttelevuutta matkailijoiden suuntaan. Uusi 5G-verkko varmistaa paitsi luotettavammat ja nopeammat yhteydet, mutta antaa myös alueen toimijoille mahdollisuuden suunnitella uudenlaisia mobiilipalveluita asiakkaillemme", sanoo Rukakeskuksen toimitusjohtaja Ville Aho.OnePlus ja Elisa järjestävät Rukan 5G-verkossa toteutettavan robottien lumisotaturnauksen. Robotteja ohjataan 5G-verkon yli ja kisaan robottilumisodan voitosta voi osallistua virtuaalisesti mistä tahansa. Lisätietoa tulevasta robottilumisodasta voi lukea tästä.Elisa on avannut 5G-verkkoja tähän mennessä Helsinkiin, Vantaalle, Espooseen, Tampereelle, Jyväskylään, Lahteen, Ouluun, Turkuun, Kuopioon, Poriin, Kouvolaan, Vaasaan, Seinäjoelle ja Kuusamoon.

Elisan kuuluvuuskartan näet tästä.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global) – hinta laskenut -17%

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global)
155 € Multitronic
194 € Proshop
199 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 186 €

Xiaomi Redmi Note 11 Pro – hinta laskenut -16%

Xiaomi Redmi Note 11 Pro
262 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 313 €

Apple iPhone SE (2022) – hinta laskenut -15%

Apple iPhone SE (2022)
339 € Swappie
399 € Hobby Hall
524 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 399 €

Xiaomi 12X – hinta laskenut -14%

Xiaomi 12X
483 € Proshop
483 € Hobby Hall
747 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 562 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.