Google poisti koronavirukseen viittaavat hakutulokset sovelluskaupasta

Matti Robinson

Google poisti koronavirukseen viittaavat hakutulokset sovelluskaupasta
Viimeisen kuukauden aikana uutisia on dominoinut koronavirus, joka on osoittautunut vakavaksi erityisesti Hubein provinssissa Kiinassa, mutta myös levinnyt jo kymmeniin muihin maihin.

Koronavirus on koitunut ihmisten lisäksi myös yritysten kohtaloksi. Se voi olla uhka tulevan iPhonen kehitykselle, valtavia messuja on peruttu ja tehtaita on suljettu.

Paniikkia ei kuitenkaan tule lietsoa tilanteessa, jossa kyse ei ole – ainakaan vielä – pandemiasta. Google on osallistunut omalta osaltaan paniikinlietsontaa ja misinformaatiota vastaan.

Tämä näkyy myös Googlen sovelluskaupassa, sillä yhtiö on poistanut kaikki hakutulokset "coronavirus"- ja "COVID-19"-hakusanoille, kertoo Android Central. Toiveena on lienee, etteivät sovelluskehittäjät pyri rahastamaan paniikilla.Tapa on ehkä hieman outo, sillä nyt hakusanat eivät johdata mihinkään ja vastausta joudutaan etsimään toisaalta. Ehkäpä parempi tapa olisi ollut ohjata kuluttaja esimerkiksi uutissovelluskategoriaan tai asiasta muuten tiedottaviin sovelluksiin.

Google toimi ei myöskään toistaiseksi estä hakemaan suomenkielisellä termillä "koronavirus", jonka kärkituloksena suosittu Plague Inc. peli, jossa pyritään luomaan tehokas tauti ja tartuttamaan koko maailma. Se ei kuitenkaan liene pahin misinformaation tuottaja.
Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 8 5G – hinta laskenut -35%

Oppo Reno 8 5G
292 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 449 €

Motorola Edge 30 Neo – hinta laskenut -26%

Motorola Edge 30 Neo
219 € Proshop
229 € CDON
429 € Power

Alin hinta viikko sitten: 308 €

vivo V21 – hinta laskenut -26%

vivo V21
191 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 257 €

Oppo A96 – hinta laskenut -25%

Oppo A96
227 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 301 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.