Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google esitteli 5G-yhteyksillä varustetun Pixel 5 -puhelimen

1
Janne Yli-Korhonen

Google esitteli 5G-yhteyksillä varustetun Pixel 5 -puhelimen
Google on esitellyt virallisesti Pixel 5 -puhelimen, joka on ollut huhujen kohteena viime viikkoina. Lisäksi Google esitteli edullisemman 5G-yhteyksin toimivan Pixel 4a 5G -puhelimen.

Pixel -puhelimien yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on viime vuosien aikana ollut kamera sekä Googlen ohjelmisto sen ympärillä. Tällä kertaa kuvia otetaan 12.2 megapikselin pääkameralla (1.4 μm, f/1.7, 77°), joka on vakautettu optisesti ja 16 megapikselin ultralaajakulmakameralla (1.0 μm, f/2.2, 107°).

Kameraohjelmiston osalta on tarjolla muun muassa Super Res Zoom -ominaisuus, joka tarjoaa tarkkaa zoomia Googlen ohjelmiston avulla, vaikka erillistä telekameraa ei olekaan puhelimessa.

Eteen on laitettu 6,0-tuumainen 19.5:9 -kuvasuhteen Full HD+ (1080 x 2340) OLED -näyttö, joka toimii 90 hertsin virkistystaajuudella. Yläkulmaan on laitettu 8 megapikselin etukamera (f/2.0, 83°), joka ilmenee reikänä näytössä.Sisälle on laitettu 4000 mAh akku, jonka lataaminen onnistuu langallisesti 18 watin teholla USB-C -liitännän kautta. Lisäksi akkua saa ladattua langattomasti tai puhelimella voi Samsungin ja Huawein tyyliin ladata langattomasti esimerkiksi Googlen omia langattomia kuulokkeita.

Yksi lisäys Googlen uuteen lippulaivapuhelimeen on 5G-yhteydet, jotka on saavutettu Snapdragon 765G -järjestelmäpiirin avulla. Tämän lisäksi laitteeseen on laitettu 8 gigatavua keskusmuistia ja 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Nämä ominaisuudet on pakattu Pixel 5:n alumiinikuoriin ja lisäksi puhelin on myös saanut IP68-luokituksen.

Puhelimen mitat ovat 144.7 x 70.4 x 8.0 mm ja painoa on 151 gramman verran. Pixel 5 on varustettu heti uusimalla Android 11 -versiolla ja puhelimelle luvataan vähintään kolmen vuoden ajan päivityksiä käyttöjärjestelmään.

Hintaa Pixel 5 -puhelimelta löytyy 629 euroa.

Lue: Googlen Pixel 4a, Pixel 4a 5G ja Pixel 5 puhelimet saapuivat Verkkokauppa.comin valikoimiin.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.