Listasimme tässä muutaman sovelluksen, joihin suosittelemme tutustumaan niiden kaikkien tuntemien Instagramin, Facebookin, WhatsAppin ja YouTuben lisäksi.
Parempi näppäimistö
Aivan kärkeen suosittelemme ainakin kokeilemaan jotain muuta näppäimistöä kuin sitä, mikä puhelimessasi on valmiiksi asennettuna. Yleensä valmistajien omat näppäimistöt ovat jotain hirvittävän ja kelvollisen välimaastosta.Tässä suhteessa suosituksemme osuu SwiftKey-näppäimistöön.
Sen etuna ovat mm. ulkoasun täysin vapaa muokattavuus. Mutta todellinen hyöty tulee mielestämme parista tekijästä, joka erottaa SwiftKeyn niin selvästi kilpailijoistaan. Ensinnäkin, se oppii kirjoituksestasi jatkuvasti. Eli mitä pidempään sitä käyttää, sen paremmin se oppii tunnistamaan tapasi kirjoittaa ja se ei korjaa vaikkapa jatkuvasti käyttämiäsi murresanoja - eikä edes kirosanoja.
Toisekseen SwiftKey osaa halutessasi käyttää kahta (tai useampaa) kieltä oikeasti yhtä aikaa. Eli jos kirjoitat "finglishiä" eli suomen ja englannin sekasotkua, se onnistuu mainiosti, ilmnan että kieltä tarvitsee vaihtaa kunkin sanan välillä - kunhan asennat sekä suomen että englannin kielipaketit mukaan.
SwitfKeyn voit ladata tästä:
SwiftKey Androidille
Lisää vaihtoehtoisia näppäimisöjä löydät parhaat näppäimistöt Androidille -artikkelistamme. Ja ohjeet näppäimistön vaihdolle Androidissa löydät täältä.
Muistiinpanot kuntoon
Parhaat muistiinpanosovellukset toimivat mainiosti sekä kauppalistoina että nopeiden muistiinpanojen ja merkintöjen arkistona. Sekä Microsoftin OneNote että Googlen Keep ovat loistavia valintoja tähän tarkoitukseen.Molemmat tukevat myös listojen ja muistiinpanojen helppoa jakamista, joten mm. kauppalistaa voi päivittää lennosta myös se kotiin jäänyt osapuoli, toisen tarkistaessa kaupassa kun ostoslista "elää" sitä mukaa kuin kotona käydään kaappeja läpi.
Google Keep Androidille
OneNote Androidille
Uutisnälän helpotusta
Useamman uutismedian seuraamiseen löytyy useitakin vaihtoehtoja. Itse suosittelemme - tietysti - oman sisarsivustomme kehuttua HIGH.FI Uutisvahti -sovellusta, jonka kautta voi seurata helposti kaikkia ilmaiseksi luettavissa olevia kotimaisia uutissivustoja. Lisäksi sovelluksen kautta voi halutessaan seurata myös tuhansia ulkomaisia uutissivustoja.HIGH.FI Uutisvahti Androidille
Vastaavia sovelluksia löytyy myös maailmalta, jos englanninkielinen uutismaailma kiinnostaa - suosittuja ovat vaikkapa Feedly ja Flipboard.
Vaihtoehtoja WhatsAppille
WhatsApp on de facto viestisovellus Suomessa, mutta kannattaa kokeilla myös sen kilpailijoita. Telegram muistuttaa käyttöliittymältään lähes täysin WhatsAppia, mutta siinä on muutama näppärä ero WhatsAppiin nähden: mm. se, että sitä voi käyttää oikeasti myös ilman puhelinta, vaikkapa puhelimen ollessa kadonnut tai huollossa.Telegram Androidille
Lisäksi Googlen oma viestisovellus sai hiljattain chat-ominaisuuksia ja kirjoitimme aiheesta laajan oppaankin.
Varmuuskopioi kuvat!
Puhelimessasi on todennäköisesti jo valmiiksi käytössä Google Kuvat, mutta kannattaa varmistaa asia. Ja ennenkaikkea, kytke Kuvien varmuuskopiointi päälle. Jos Google Kuvat puuttuu puhelimestasi, voit asentaa sen täältä.Varmuuskopiointi tapahtuu automaattisesti, kunhan avaat sovelluksen kerran, valitset kuvanlaadun, jolla varmuuskopiointi tehdään ja valitset kuvakansiot, jotka haluat varmuuskopioitavan. Kuvan laadun suhteen "Hyvä" riittää useimmille varsin mainiosti ja tällöin kuvia mahtuu ilmaiseen 15 gigatavun tallennustilaan tuhansittain.
Google Kuvien varmuuskopioinnin ollessa käytössä kuvasi eivät mene hukkaan, vaikka puhelimesi menisi rikki tai katoaisi.
Toki muistit Koronavilkun?
Tietysti listallamme on myös Koronavilkku, Suomen virallinen korona-altistumisten jäljitykseen kehitetty sovellus. Lataa se, asenna se ja pidä huoli siitä, että tieto kulkee altistumisista, myös omalta osaltasi.
Koronavilkku Androidille
Muita sovellusvinkkejä
Tässä vielä lista muista mielestämme tutustumisen arvoisista sovelluksista, joita kannattaa ainakin kokeilla uuden (ja vanhankin) puhelimen kanssa:- AfterDawnin uutiset - AfterDawnin ja Puhelinvertailun uutiset omassa sovelluksessaan, tietysti..
- Porokello - varoittaa poroista ja hirvistä kotimaan teillä, ehdoton apulainen etenkin Lapin lomia ajatellen
- Edge - Microsoftin uutta selainta on kehuttu paljon
- Nova Launcher - jos haluat heittäytyä villiksi ja kokeilla erilaista käyttöliittymää Androidiisi
- YAZIO - uudenvuoden lupauksena painonpudotus? Näppärä ja ilmainen apulainen tähän hommaan
- Duolingo - jos haluat opiskella uutta kieltä ja englanti taipuu jo hyvin
- Smart Audiobook Player - jos maksullisten äänikirjapalveluiden sijaan suosit ilmaisia, MP3-muotoisia äänikirjoja, on tämä kenties paras toistosovellus
- Discord - Etenkin pelaajien suosiossa oleva viestisovellus
- LastPass - lopeta samojen salasanojen käyttö ja ota maailman suosituin salasanojen hallintasovellus käyttöön, tätä mekin käytämme
Puuttuuko listalta jokin sovellus, joka mielestäsi kaikilla pitäisi puhelimessaan olla? Kerro meille, vaikka kommenttikentässä!
Kommentit (6)
Yksi artikkelista puuttuva WhatsAppin korvaaja on Line.
Office Lens, koska välillä on hyvä saada helposti paperiset dokumentit puhelimeen tai vaikka tietokoneelle PDF-muodossa.
Samaan tarkoitukseen myös Adobe Scan on asiallinen vaihtoehto.
Fonecta Caller, minun mielestä ainoa kannattava maksullinen sovellus kännykkään. Tämä vaatii 0,25€ maksavan Fonecta-tilin, jonka jälkeen se toimii myös sinun seuraavissa puhelimissa. Numerohaku ja soittajan tietojen näyttäminen auttaa paljon.
Kaikki penkkiurheilijat varmaankin tuntevat jo LiveTulokset sovelluksen?
Uusimmassa Android versiossa taitaa jo olla (tai sitten se on vasta seuraavassa) kunnollinen äänenvoimakkuuden säätö eri sovelluksille. Onneksi tuon ominaisuuden saa omaan luuriin myös Volume Manager ohjelmalla.
listalla ainoastaan duolingo tarpeellinen.
ja käsittääkseni tukee myös suomenkieltä nykyisin.
swiftkey on kyllä ainoa käyttökelpoinen näppis.
Pidän tätänykyä Googlen omaa näppäimistöä parempana. On toiminut sujuvammin ja nopeammin kuin muut.
Viivakoodin ja Qr koodinlukija, jos laite ei naatiivisti niitä lue tyydyttävästi.
Jos ei muuta löydä, ja ei halua vain jakaa käytöstään, niin aloittaa vaikka.
com.google.zxing.client.android
Eiköhän pankkisovelluksen asentaminen ole nykyään se välttämäton homma.
Toki. Ideana olikin listata tuollaisia sovelluksia, joita monelle ei välttämättä tule mieleen asentaa/kokeilla puhelimeen :-)
Mainioita ehdotuksia, Fonecta Caller etenkin on sellainen, joka olisi pitänyt ehdottomasti listalle lisätä.