Telegram hyötyi WhatsAppin uusista käyttöehdoista: ylitti 500 miljoonan aktiivisen käyttäjän rajan

2
Janne Yli-Korhonen

Telegram hyötyi WhatsAppin uusista käyttöehdoista: ylitti 500 miljoonan aktiivisen käyttäjän rajan
WhatsApp muutti hiljattain käyttöehtojaan ja kertoo niistä nyt selkeämmin käyttäjilleen. Muutoksen myötä käyttäjät ovat huomanneet kuinka paljon Facebookin omistama WhatsApp kerää käyttäjistään tietoa ja tämän myötä monet ovat siirtyneet muiden viestintäsovellusten pariin, jotka kunnioittavat enemmän käyttäjän yksityisyyttä.

Suurimmat hyötyjät ovat olleet Signal ja Telegram. Näistä jälkimmäinen on nyt ylittänyt uusien käyttäjien myötä 500 miljoonan aktiivisen kuukausikäyttäjän rajan.

Asiasta kertoo viestissä palvelun perustaja Pavel Durov.

12. tammikuuta julkaistussa viestissä kerrotaan, että palveluun liittyi 72 tunnin aikana 25 miljoonaa uutta käyttäjää. Näistä esimerkiksi 27 prosenttia saapui Euroopasta.

"Ihmiset eivät enää halua vaihtaa yksityisyyttään ilmaisiin palveluihin", Durov kommentoi viestissään ilman suoraa viittausta muihin palveluihin.Aiemmin Durov kertoi, että hän on maksanut Telegramin tarvittavat kulut omista säästöistään, mutta kasvun myötä palvelu tarvitsee enemmän rahaa muun muassa servereiden kulujen kattamiseen.

Tätä varten palveluun on tulossa hieman mainoksia, joiden kuitenkin luvataan kunnioittavan käyttäjien yksityisyyttä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto G34 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto G34
99 € Power
189 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 189 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Motorola Moto G53 – hinta laskenut -23%

Motorola Moto G53
99 € Telia
129 € Power
161 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -23%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 194 €

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
vrj (vahvistamaton)

1

"Ihmiset eivät enää halua vaihtaa yksityisyyttään ilmaisiin palveluihin" on täysin absurdi heitto Telegramin kohdalla. Sen yksityiset viestit ja ryhmät kun eivät ole edes salattuja. Ainoa tapa salata keskustelunsa Telegramissa on käyttää Secret Chatia, ja sekin salaa viestit vain kahden tietyn laitteen välillä. Vaihto Whatsappista Telegramiin on vähän kuin vaihtaisi takaisin Facebook Messengeriin. Sillä erolla toki, että viestien sisältö menee Telegramille eikä Facebookin mainoslaariin.

Vastaa
_Kk_
_Kk_

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti vrj:

"Ihmiset eivät enää halua vaihtaa yksityisyyttään ilmaisiin palveluihin" on täysin absurdi heitto Telegramin kohdalla. Sen yksityiset viestit ja ryhmät kun eivät ole edes salattuja. Ainoa tapa salata keskustelunsa Telegramissa on käyttää Secret Chatia, ja sekin salaa viestit vain kahden tietyn laitteen välillä. Vaihto Whatsappista Telegramiin on vähän kuin vaihtaisi takaisin Facebook Messengeriin. Sillä erolla toki, että viestien sisältö menee Telegramille eikä Facebookin mainoslaariin.

Kannattaisi ehkä hieman perehtyä Telegramin toimintaperiaatteeseen ennenkuin esittää tälläisiä väitteitä.

Telegram on kyllä salattu siinä missä oikeastaan mikä tahansa muukin viestintäpalvelu. Se ei vain ole end-to-end (jonka siis tämä secret chat ominaisuus tarjoaa), koska viestit yms sisältö on telegramin palvelimella (pl secret) sen sijaan, että ne tallennettaiasiin puhelimeesi. Se onko salaus sitten parmpi/huonompi on sitten kokonaan eri keskutelu.

Mitä tähän yksityisyyskeskusteluun tulee niin se ei edes lähde siitä onko viestintä salattu ja jos niin miten, vaan siitä mitä tietoa sovellus/palvelu sinusta kerää ja kenelle sen jakaa. Aivan kuten mm cookie data, jota tämäkin sivusto sinusta kerää. Ja silti yhteytesi tännekin on TLS salattu.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.