Parhaat WhatsApp-vinkit

Petteri Pyyny

Näppäriä WhatsApp-vinkkejä joita et ehkä tiennyt
WhatsApp on maailman suosituin pikaviestin, jolla on yli 2 miljardia aktiivista käyttäjää. Vaikka sovellus on sinänsä hyvin yksinkertainen käyttää, on siinä useita näppäriä toimintoja, joita harvat tietävät.

Listasimme tähän artikkeliin muutaman sellaisen vinkin, joista et ehkä ollut kuullut aiemmin.

Nauhoita ääniviesti painamatta nauhoitus-painiketta

Ääniviestin nauhoitus tehdään tavallisesti pitämällä viestikentän vieressä olevaa mikrofoni-symbolia pohjassa koko nauhoituksen ajan. Mutta tähän on olemassa myös kikka, jossa viestiä voi nauhoittaa myös painamatta kyseistä symbolia.

WhatsApp -ääniviesti ilman käsiä


Painamalla viestikentän vieressä olevaa mikrofonia hetken pohjassa ja pyyhkäisemällä sen jälkeen ylös, viestin tallennus pysyy päällä vaikka sormen irrottaisikin näytöltä.

Lopuksi, kun viesti on valmis, nauhoituksen voi katkaista ja lähettää eteenpäin painamalla yksinkertaisesti viestikentän vieressä näkyvää lähetyspainiketta.

Siirrä tärkeät viestiketjun pysyvästi listan ylimmäksi

Jos viestittelet paljon WhatsAppilla ja useiden henkilöiden kanssa, saattavat tärkeimmät yhteystiedot kadota päänäkymässä muiden viestiketjujen sekaan.

Voit kuitenkin liimata haluamasi yhteystiedot pysyvästi listanäkymän ylimpänä näkyviksi, vaikka et olisi heidän kanssa lähettänytkään viestejä hetkeen.

Yhteystieto pysyvästi yläreunaan


Tämä onnistuu painamalla pitkään haluamasi yhteystiedon päällä. Tällöin yläreunaan aukeaa valikko, jossa on erilaisia symboleita. Näistä pieni nastaa muistuttava symboli merkitsee juurikin tätä - napauttamalla tuota symbolia, valitsemasi yhteystieto on jatkossa aina WhatsAppin päänäkymässä ylimpänä.Luo pikakuvake tärkeimmistä ihmisistäsi kotinäyttöön (Android)

Androidissa voit luoda tärkeimmille kontakteillesi helposti pikakuvakkeet puhelimesi kotinäyttöön. Kyseisen pikakuvakkeen avulla siirryt suoraan WhatsAppissa kyseisen henkilön kanssa käymääsi keskusteluun, tarvitsematta hypätä ensin WhatsAppin päänäkymän kautta.

Voit luoda pikakuvakkeen näin:
  1. Siirry Androidin kotinäytölle
  2. Paina sormellasi kotinäytöllä olevaa jotain tyhjää kohtaa pitkään
  3. Esiin aukeaa valikko, jossa yhtenä vaihtoehtona on Widgetit, valitse se
  4. Kelaa esiin aukeavaa listaa alaspäin kunnes tulet kohtaan WhatsApp. Valitse vaihtoehdoista se, jossa lukee ainoastaan WhatsApp
  5. Nyt, hinaa luotu symboli haluamaasi kohtaan kotinäytöllä ja "tipauta" se siihen
  6. WhatsApp aukeaa nyt esiin ja pyytää sinua valitsemaan henkilön. Napauta haluamaasi henkilöä ja WhatsApp-näkymä sulkeutuu
  7. Nyt kotinäytössäsi on kyseisen henkilön pikakuvake, josta napauttamalla siirryt aina suoraan keskusteluun hänen kanssaan.
Merkitse viestit tärkeiksi

Etenkin aktiivisessa keskustelussa, jossa vaihdetaan satoja viestejä päivässä, myös ne tärkeimmät viestit tuppaavat katoamaan viestitulvan keskelle.

Onneksi WhatsAppissa voi lisätä yksittäisiä viestejä tavallaan kirjanmerkkeihin / merkitä ne tärkeiksi. Tämä onnistuu helposti:
  1. Pidä sormea paikoillaan sen viestin päällä, minkä haluat merkitä tärkeäksi
  2. Yläreunaan aukeaa valikko, jossa on useita symboleita. Valitse niistä tähti-symboli ja napauta sitä.
  3. Nyt kyseisen viestin alareunaan ilmestyy pienen pieni tähti, joka kertoo sen olevan merkitty tärkeäksi

WhatsApp: Tähdelliset viestit


Tähdellä merkityt viestit löytää helposti jälkikäteen WhhatsAppin päänäkymästä: napauttamalla oikeassa yläkulmassa olevaa valikkoa (kolme pistettä), aukeaa valikko, josta löytyy kohta Tähdelliset viestit.Löydä linkit keskustelusta

Menikö se jokin tärkeä linkki hukkaan pitkän viestiketjun sisään, etkä saa haulla etsittyä sitä? Eipä hätää, WhatsAppista löytyy lista kaikista lähetetyistä ja vastaanotetuista linkeistä.

Siirry keskusteluun, jossa linkki vilahti aiemmin. Nyt, napauta oikeasta yläkulmasta kkolmen pisteen takaa löytyvää valikkoa. Valitse valikosta kohta Mediat, linkit ja dokumentit.

Täältä voit selailla kaikkia viestiketjussa jaettuja kuvia, videoita - ja linkkejä. Mahdollisuus linkin löytämiselle tätä kautta on paljon parempi kuin koko viestiketjua kahlaamalla.

Muita WhatsApp-vinkkejä ja ohjeita

WhatsAppin käyttöön olemme laatineet vuosien saatossa paljonkin ohjeita ja vinkkejä, tässä niistä joitakin :

Jäikö joku todella hyvä käytettävyysvinkki kertomatta? Kerro se meille vaikka kommenteissa!


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -42%

Honor X7a
69 € DNA
141 € BIGBOX.FI
229 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto E14 – hinta laskenut -34%

Motorola Moto E14
79 € Gigantti
79 € Power
119 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy A14 (4G) – hinta laskenut -33%

Samsung Galaxy A14 (4G)
89 € Power
132 € BIGBOX.FI
153 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 132 €

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -23%

Motorola Moto G24
114 € BIGBOX.FI
142 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 146 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.