Parhaat puhelimet alle 500 euroa (2024 kesä)

Janne Yli-Korhonen

Parhaat puhelimet alle 500 euroa (2024 kesä)
300 - 500 euron hintaluokka tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja. Varsinkin tämän hintatason yläpään laitteista löytyy jo useita sellaisia laitteita, jotka pärjäävät ominaisuuksien suhteen ihan kärkipään laitteille.

Vaihtoehtoja siis löytyy ja tämähän on erinomainen asia kuluttajan kannalta. 500 euroa on tietenkin paljon rahaa puhelimesta, mutta tällä summalla saa erittäin hyvin vastinetta.

Minkälainen on alle 500 euron puhelin?

Varsinkin 300 - 500 euron hintaluokan yläpään laitteissa suorituskyky on kohdallaan, ja ne haastavat jopa uusimmat lippulaivapuhelimet. Keskusmuistia löytyy poikkeuksetta vähintään kuusi gigatavua. Enemmän keskusmuistia tarkoittaa, että laite pystyy pitämään enemmän sovelluksia auki taustalla ja pyörittämään toimintoja monipuolisemmin.

Tallennustilan määrä on myös kohdillaan, sillä useimmat tämän hintaluokan laitteet tarjoavat sisäistä tallennustilaa 128 tai 256 gigatavun verran. Joistakin laitteista löytyy myös muistikorttipaikka, jos sisäinen tallennustila ei riitä.Tähän hintaluokkaan mahtuu jo useita uuden sukupolven 5G-yhteyksiä tukevia puhelimia (Vertaile puhelinliittymät täällä).

Alle 500 euron laite on sellainen, joka sopii kuvauksesta kiinnostuneille vakuuttavaa rautaa. Hintaa on kuitenkin eniten säästetty noin 1000 euron hintaluokkaan nähden kameroiden kohdalla, vaikkakin monet alle 500 euron laitteista tarjoavat neloiskamerajärjestelmän. Tässä hintaluokassa on kuitenkin yleistä laadukas pääkamera, jonka vierellä on hyvä ultralaajakulmakamera. Kaksi muuta ovat yleensä makrokamera sekä syvyystunnistuskamera, jotka eivät ole niin laadukkaita tai hyödyllisiä päivittäisessä kuvaamisessa.

Näyttö on myös tärkeä ominaisuus puhelimissa. Yleisesti voidaan sanoa, että tämän hintaluokan laitteista löytyy iso ja laadukas näyttö. AMOLED-näytöllä varustettu puhelin on varma valinta, jos näytön laatu on tärkeää. Monet puhelimet tässä hintaluokassa tarjoavat myös sulavan kokemuksen 90 hertsin tai 120 hertsin virkistystaajuuden myötä.

Parhaat puhelimet alle 500 euroa

Samsungin puhelimet ovat yleisesti melko varmoja valintoja, joten niitä on myös helppo suositella.

Tämän hintaluokan alapäähän menee tällä hetkellä Samsungin Galaxy A55, jonka 128 gigatavun mallia myydään 349 eurolla.

Laite tarjoaa varsin tuttuja ominaisuuksia, mutta toisaalta muutamin osin se hakkaa jopa selvästi kalliimmat puhelimet. Etenkin päivitystuki on mainiota tasoa, sillä laitteessa on nyt Android 14 -versio ja Samsung lupaa tuoda puhelimeen neljä suurta Android-versiota ja viiden vuoden tietoturvapäivityksiä.


Muutenkin tietoturva on kohdillaan, sillä laitteessa on Samsungin laitteistopohjainen Knox Vault, joka tarjoaa kattavan suojan sekä laitteisto- että ohjelmistohyökkäyksiä vastaan.

Galaxy A55:n teknisiin ominaisuuksiin lukeutuvat 6,6-tuumainen AMOLED Full HD+ -näyttö 120 hertsin virkistystaajuudella ja 1000 nitin kirkkaudella, 50 megapikselin pääkamera optisella kuvanvakaimella ja 5000 mAh akku 25 watin latauksella.

Samsungin Galaxy A55 puhelin violetissa värissä
Galaxy A55


Juuri alle 500 euron hintaluokkaan menee OnePlussan 12R, joka julkaistiin alkuvuodesta.

Se on yhtiön tuoreimman lippulaivamalli OnePlus 12:n alapuolelle sijoittu karsitumpi laite, joka tarjoaa erittäin hyvää vastinetta rahoille.

499 euroa on laitteen tarjoushinta tällä hetkellä, ja laitteen suositushinta on 699 euroa.

OnePlus 12R:ssä on Snapdragon 8 Gen 2 -piiri, 16 gigatavua RAM-muistia, 256 gigatavua, 5500 mAh akku 100 watin latauksella ja 6,78-tuumainen AMOLED-näyttö 120 hertsin virkistystaajuudella ja jopa 4500 nitin huippukirkkaudella. Karsitaa on tehty kameraosastolla, sillä mainion 50 megapikselin pääkameran rinnalla on vain 8 ultralaajakulmakamera ja 2 megapikselin makrokamera.

Päivitystuen osalta luvassa on Android 15, Android 16 ja Android 17 sekä vuoden 2028 alkuun ulottuvat tietoturvapäivitykset.

Ennen ostamista kannattaa vielä lukaista Puhelinvertailun OnePlus 12R arvostelu, josta saa kattavammim tietoa laitteesta.

OnePlussan 12R puhelin takaa sinisessä värissä
OnePlus 12RKatso myös muut hintaluokat:


Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Lite – hinta laskenut -20%

Xiaomi 13 Lite
364 € CDON
499 € Proshop
538 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 456 €

Sony Xperia 1 V – hinta laskenut -18%

Sony Xperia 1 V
999 € Verkkokauppa.com
999 € Gigantti
999 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1216 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
660 € Proshop
667 € CDON
999 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 816 €

Xiaomi Redmi Note 12S – hinta laskenut -15%

Xiaomi Redmi Note 12S
187 € CDON
192 € Proshop
218 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 219 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.